Tante

Tante heeft een moeilijke periode achter de rug. Niet dat het nu allemaal koek en ei is maar er is duidelijkheid gekomen en aan de hand van deze duidelijkheid actie ondernomen. Tante is 78 en wordt er natuurlijk ook niet jonger op. Haar gezondheid begint haar hier en daar toch ook een beetje in de steek te laten. Zoals een hoog cholesterolgehalte. Hiervoor krijgt ze medicijnen en moet ze zo af en toe naar de dokter. Bij zo’n bezoek laatst vond de huisarts het nodig om haar te vertellen dat ze misschien toch wel een beetje dik was en dat ze naast afvallen misschien toch ook wel wat meer moest gaan bewegen. Wandelen dat zou goed voor haar zijn. Ja daar had de dokter wel een puntje hoor. Tante heeft hem dan ook gewoon uitzitten lachen. Ja dokter ik moet wel lachen hoor. U hebt van die goede ideeën maar ik heb een vreselijke hekel aan wandelen en het eten is allemaal zo lekker. Toch zou het goed voor haar zijn als ze wat beter op zichzelf zou passen reageerde dokter.

En daar ging ze weer. Naar huis. Hier en daar vertellend wat een geweldige ideeën die huisarts van haar had. Iedereen kent Tante al langer en moest er wel een beetje om gniffelen. Wij hadden haar ook al helpen bedenken hoe ze op een simpele manier toch wat meer lichaamsbeweging zou kunnen krijgen. Het had tot dan toe nog geen enkel resultaat op geleverd.

Tante vertelde een goede vriendin ook dit verhaal. En wat tot nu toe nog niemand gelukt was, lukte haar vriendin wel. Ze gaan wandelen. Niet als het regent hoor. Nee dan gaan ze niet, zeer zeker niet. Maar er is plan, één keer in de week wandelen. Dat moet te doen zijn. Ze treffen elkaar op een afgesproken punt en zullen een uur gaan wandelen. Daarna wordt er geen koffie gedronken en zeker geen gebak gegeten. Nee ze gaan gewoon naar huis. Geïnspireerd door dit initiatief meld Tante zich ook nog on line aan bij de Weight Watchers. Punten tellen en lijnen.  Even had ze tijd nodig voor zichzelf en een klein zetje. Ineens is ze er weer en gaat ze er helemaal voor.

Chapeau Tante.Featured image

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

2 gedachten over “Tante

Reacties zijn gesloten.