WE300, Spellen

Iedere week, wel 4 á 5 keer doen ze het. Het begint  ‘s-maandagsavonds al. Dinsdagmiddag, woensdagavond en donderdagochtend nog eens en soms in het weekend nog wel een paar maal. De buren horen het iedere keer en denken dan, oh nee hé daar gaan ze weer. Niemand begrijpt eigenlijk hoe ze het volhouden om het zo vaak in de week te doen. Maar zij hebben nergens last van. Ze blijven er fit door. Helder van  geest. Geen van tweëen is dan ook van plan om er al mee te stoppen. Ze hebben er tenslotte ook alle tijd voor. Allebei zijn ze met pensioen en het is een mooie invulling van hun tijd. Zelfs de vakanties worden zo gepland dat ze het zelfs dan minimaal 3 keer in de week kunnen doen. Inmiddels is het zelfs zover dat de buren, familie en vrienden hen  erop aanspreken. Ze hebben voor niemand meer tijd en aandacht. Iedereen voelt zich een beetje in de steek gelaten. Niemand krijgt ze bijna nog te zien. Maar hun verweer is dat ze het zo ontzettend leuk vinden om het zo vaak in de week te doen. Ze raden zelfs iedereen aan om er ook mee te beginnen. Tot nu toe hebben ze nog niemand over kunnen halen om met ze mee te gaan. Zelf denken ze dat het een kwestie van tijd is. Zij zijn tenslotte de eerste van familie en vrienden die met pensioen zijn. Ze weten het zeker. De anderen volgen vanzelf. Inmiddels hebben ze wel al enkele andere stellen ontmoet waarmee ze hun behoefte kunnen bevredigen. Toch zou het leuk zijn als ze het ook met hun oude vrienden en familie zouden kunnen doen. Erg gezellig zouden ze het vinden. Nog meer stellen om hun lievelings bezigheid mee uit te voeren.   Heerlijk de hele week samen bridgen.images

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

16 gedachten over “WE300, Spellen

 1. Tjongejonge, wat een zinderend debuut Annemarie. Ik zat maar te gissen want ik begreep wel dat er een nest addertjes onder het gras zat maar ik moest echt naar het einde toe om het te weten te komen. Geweldig verhaal.
  Van bridgen snap ik trouwens niks. Maar ik kan me best voorstellen dat het leuk, misschien zelfs wel verslavend is.
  Dank je wel voor deze mooie, eerste WE.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo’n binnenkomer wekt natuurlijk wel verwachtingen. Heb de lat misschien wel gelijk hoog gelegd. Maar goed om te kunnen pieken moeten er ook dalen zijn.

   Like

 2. O.. foei foei.. dat dacht ik echt… maar je nam mij in de maling. Bridgen.. dat doen ze, maar dat is wel leuk. Alleen wil Eisso altijd de Dummie zijn, want dan kan hij lekker van tafel…
  Sans atout
  Liefs, Alie

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik had alle kansen om het te leren. Mijn vroegere buurman gaf les .Helaas het boeide me niet .
  Je weet er wel de spanning in te houden. Pracht WE

  Groetjes, Ria

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.