WE-300 Gezondheid

Daar zit je dan, thuis op de bank met een uitslag van de internist die je helemaal niet bevalt. Niet dat de uitslag het begin van het einde in luidt maar leuk is anders. De laatste tijd voelde je je belabberd, had  “vervelende” klachten. Omdat die klachten maar aanhielden moest er toch maar een bezoek aan de huisarts gepland worden. En ja die stuurde je gelijk door naar de internist. En dan zit je aantal ziekenhuis bezoeken verder met een waslijst aan lifestyle aanpassingen plus een lijst met controle afspraken.

Ga er maar aan staan. Je eet- en bewegingspatroon veranderen. Heb je door de jaren heen zo’n mooie en vooral lekkere manier van leven ontwikkeld, moet alles op de schop. Bewegen, brrrrr. Als je naar al die blije eieren kijkt met hun Human Nature kleding en dezelfde fietsen dan heb je al je hakken in het zand staan. En je voedingspatroon ook zoiets. Dit wordt de uitdaging voor het nieuwe jaar.

Wandelend, omdat het moet, zie je ineens je stad door andere ogen. Een mooie stad met een spannend verleden. Grachten, vestingmuren, ondergrondse kanalen, muren met uitkijkposten. Weilanden rondom de stad waar hele veldslagen uitgevochten zijn. Als je er over nadenkt en dat doe je tijdens al die wandelingen, dan kun je eigenlijk zelf ook veel vertellen over je stad. Gids worden? Wandelend kennis over dragen aan geïnteresseerde toeristen. Dat klinkt goed.

Al googelend wordt je steeds enthousiaster en zie daar. Ze vragen gidsen in opleiding om je stad te presenteren. Met een cursus cultuur en geschiedenis van 6 maanden sta je dan nu voor je zoveelste groep belangstellende om rond te leiden. Je ziekenhuis afspraken zijn tot een minimum beperkt, gewoon omdat alles onder controle is. Een jaar verder sta je er weer. En met plezier. Wie had dat gedacht!!!!!!!!

P.s. Kijk een lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

22 gedachten over “WE-300 Gezondheid

 1. Wat een leuke WE! Hoe van de nood een deugd te maken, geweldig idee om gids te worden in je eigen stad en zo gelijk je gezondheid te verbeteren. Compliment!

  Geliked door 1 persoon

   1. Vier jaar geleden met vriendinnen een dagje Den Bosch gedaan en een toch gemaakt over de Binnendieze. Erg leuk. En je ziet dan ook de weilanden. Het enthousiasme van de gids maakte dat ik het uitje aan meerdere mensen heb aangeraden. Was jij dat toevallig? 😉

    Geliked door 2 people

    1. Nee dat was ik niet. Maar deze zomer een dagje treinen met mijn man gedaan. Zo kwamen we in Den Bosch. Daar een rondvaart gedaan. Wij hadden een gids die ook zeer enthousiast was en net begonnen was met gidsen. Erg leuk en interessant. En de gids was fantastisch.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ik herkende den Bosch ook meteen. Want we hebben daar een aantal keren gewandeld, ook buiten de muren in de richting van dat uitgestrekte wandelgebied (met ergens in de buurt allemaal dingen van Jeroen Bosch)
  Ondertussen is deze WE een voorbeeld van welke kant het met me moet opgaan. Inspirerend.
  Maar… ik heb al een stappenteller en betere schoenen. De eerste wandelingen zijn al gedaan en… de suiker blijft staan.
  Dank je voor deze geweldige WE, AnneMarie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je het een opsteker vindt. Dat was ook een beetje de bedoeling. Hoopte alleen dat het niet al te luchtig over kwam. Het is echt niet niks. Succes met je verdere herstel. Misschien lukt het straks wel zonder medicijnen.

   Like

   1. Dat is wel de bedoeling. Ik hoop dat het lukt. Ik wil ook geen slaaf van suiker zijn. Dus ik ga erg mijn best doen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Fijn om te lezen.
  Dat je de moed hebt om negatieve dingen naar het positieve te draaien.
  Zo’n plan heb ik dit jaar ook ten doel gesteld.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.