Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

WE-300 Gezondheid

22 reacties

Daar zit je dan, thuis op de bank met een uitslag van de internist die je helemaal niet bevalt. Niet dat de uitslag het begin van het einde in luidt maar leuk is anders. De laatste tijd voelde je je belabberd, had  “vervelende” klachten. Omdat die klachten maar aanhielden moest er toch maar een bezoek aan de huisarts gepland worden. En ja die stuurde je gelijk door naar de internist. En dan zit je aantal ziekenhuis bezoeken verder met een waslijst aan lifestyle aanpassingen plus een lijst met controle afspraken.

Ga er maar aan staan. Je eet- en bewegingspatroon veranderen. Heb je door de jaren heen zo’n mooie en vooral lekkere manier van leven ontwikkeld, moet alles op de schop. Bewegen, brrrrr. Als je naar al die blije eieren kijkt met hun Human Nature kleding en dezelfde fietsen dan heb je al je hakken in het zand staan. En je voedingspatroon ook zoiets. Dit wordt de uitdaging voor het nieuwe jaar.

Wandelend, omdat het moet, zie je ineens je stad door andere ogen. Een mooie stad met een spannend verleden. Grachten, vestingmuren, ondergrondse kanalen, muren met uitkijkposten. Weilanden rondom de stad waar hele veldslagen uitgevochten zijn. Als je er over nadenkt en dat doe je tijdens al die wandelingen, dan kun je eigenlijk zelf ook veel vertellen over je stad. Gids worden? Wandelend kennis over dragen aan geïnteresseerde toeristen. Dat klinkt goed.

Al googelend wordt je steeds enthousiaster en zie daar. Ze vragen gidsen in opleiding om je stad te presenteren. Met een cursus cultuur en geschiedenis van 6 maanden sta je dan nu voor je zoveelste groep belangstellende om rond te leiden. Je ziekenhuis afspraken zijn tot een minimum beperkt, gewoon omdat alles onder controle is. Een jaar verder sta je er weer. En met plezier. Wie had dat gedacht!!!!!!!!

P.s. Kijk een lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig en dus eigenlijk geen optie. Bewegen moet, kan altijd en overal.

22 thoughts on “WE-300 Gezondheid

 1. Wat een leuke WE! Hoe van de nood een deugd te maken, geweldig idee om gids te worden in je eigen stad en zo gelijk je gezondheid te verbeteren. Compliment!

  Liked by 1 persoon

 2. Leuke invulling van de WE. Mag ik raden? Den Bosch?

  Like

  • Helemaal goed. Grappig dat je het herkende. Leuke rondleiding gehad daar. Erg interessant. Kom je er vandaan of ook zo’n rondleiding gehad?

   Liked by 1 persoon

   • Vier jaar geleden met vriendinnen een dagje Den Bosch gedaan en een toch gemaakt over de Binnendieze. Erg leuk. En je ziet dan ook de weilanden. Het enthousiasme van de gids maakte dat ik het uitje aan meerdere mensen heb aangeraden. Was jij dat toevallig? 😉

    Liked by 2 people

    • Nee dat was ik niet. Maar deze zomer een dagje treinen met mijn man gedaan. Zo kwamen we in Den Bosch. Daar een rondvaart gedaan. Wij hadden een gids die ook zeer enthousiast was en net begonnen was met gidsen. Erg leuk en interessant. En de gids was fantastisch.

     Liked by 1 persoon

 3. Helemaal top. Mooie inhoud en wervelend geschreven

  Liked by 1 persoon

 4. wat een leuke WE! Met zo’n onderwerp kom je toch al snel op vaak minder leuke dingen uit, een mooi positief einde leuk!

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Teken van leven of toch maar gewoon een WE-300 | Platoonline

 6. Ik herkende den Bosch ook meteen. Want we hebben daar een aantal keren gewandeld, ook buiten de muren in de richting van dat uitgestrekte wandelgebied (met ergens in de buurt allemaal dingen van Jeroen Bosch)
  Ondertussen is deze WE een voorbeeld van welke kant het met me moet opgaan. Inspirerend.
  Maar… ik heb al een stappenteller en betere schoenen. De eerste wandelingen zijn al gedaan en… de suiker blijft staan.
  Dank je voor deze geweldige WE, AnneMarie.

  Liked by 1 persoon

 7. wow als dit geen positieve opsteker is…. voor je lezers dan bedoel ik… dat weet ik het ook niet meer….. prachtig geschreven!!

  Liked by 2 people

 8. Prachtige manier om je leven een gezonde swing te geven. Graag gelezen.

  Liked by 1 persoon

 9. Met plezier gelezen. Ik hou van een positieve benadering. Leuke stad Den Bosch.
  Leuk werk gidsen in je eigen stad.

  Liked by 1 persoon

 10. Wat een leuke WE is dit. En tja, die stad is natuurlijk geweldig.

  Liked by 1 persoon

 11. Wel moeilijk om zo’n heerlijke bosche bol te weerstaan ?
  Leuke positieve WE

  groetjes, Ria

  Liked by 1 persoon

 12. Fijn om te lezen.
  Dat je de moed hebt om negatieve dingen naar het positieve te draaien.
  Zo’n plan heb ik dit jaar ook ten doel gesteld.

  Liked by 1 persoon

 13. Wat een leuke WE.. dat begon zo triest maar werd steeds vrolijker. Daar houd ik wel van!
  Liefs,
  Alie

  Liked by 1 persoon

 14. Wat mooi dat alles goed samen is gevallen met de gewenste resultaten. 😊

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s