Hardlopende darmen 2

Dat valt mee zeg. Vanmorgen weer bijna 8 kilometer hardgelopen. Wel zo af en toe een stukje gelopen, maar toch. Afgelopen week heb ik me op het gluten- en lactosevrij dieet gestort en het lijkt zijn vruchten af te werpen. (Lees mijn blog van 3 januari) Dinsdagavond heb ik ook met de club getraind maar dat was nog niet helemaal een succes. Vanmorgen ging het bijna weer als vanouds. Het loopt nog niet zoals voor de kerst maar dat doet het nog bij niemand. Ze hebben allemaal de kerstkalkoen nog in de benen zitten dus die van mij kan er ook nog niet uit zijn. Mijn darmen zijn weer aardig rustig. Je weet nooit of het lang gaat duren, dat is altijd maar weer afwachten. Heb mezelf wel voorgenomen om zo weinig mogelijk van het dieet af te wijken. Ik heb me een paar jaar geleden wel laten testen op gluten- en lactose intolerantie maar het kwam er niet uit dat ik deze tolerantie ook werkelijk heb. In de praktijk lijkt het wel beter te gaan als ik weinig of geen gebruik maak van deze voedingsstoffen. Doordat het niet vastgesteld is denk je als het een tijdje goed gaat dat het wel weer kan. Je gaat dan toch weer te veel verkeerde dingen eten blijkbaar. Ik wordt wel terug geroepen hoor als ik mijn eetgrenzen voorbij ga. Dan worden er weer grote krokodillen tranen gehuild en zijn we weer zielig, bah. Al die flauwe kul. Mezelf netjes aan het dieet houden, daar gaat het om. Simpel toch?????

Vanaf nu ga ik weer op de maandagavond trainen. Op de maandagavond wordt meer hardgelopen dan op de dinsdagavond. Op de dinsdagavond wordt er meer aan krachttraining dan aan hardlopen gedaan. Blijkbaar is het allebei een goede manier om je conditie op te bouwen en meer lengte in je afstanden te krijgen. Toch train ik liever wat meer hardlopen dan dat ik aan krachttraining doe. En nu kan ik weer op de maandagen. Geen visite meer, geen taartworkshops meer, het gewone leven gaat lekker weer beginnen.

krachttraining
Krachttraining

Mijn doel voor dit hardloopjaar is in november de Zevenheuvelenloop in Nijmengen te kunnen lopen. 15 kilometer hardlopen. Tussendoor hoop ik nog aan enkele andere runs mee te kunnen doen maar dat zal voorlopig niet veel verder zijn dan 10 kilometer.  15 kilometer hardlopen in november, wat denk je zou het me gaan lukken?

zevenheuvelenloop

 

(plaatjes van internet)

P.s. Heb je al eens op mijn Facebookpagina gekeken. Vind ik leuk!!!

Een gedachte over “Hardlopende darmen 2

  1. Sindskort heb ik een broodmachine. Daarop staat ook een programma voor glutenvrij brood. Ik zet dat ding zelf meestal op volkorenbrood maar ’t is toch handig als je geen gluten mag. Omdat een vriend van me die intolerantie ook heeft, weet ik hoe moeilijk het is om glutenvrije producten te pakken te krijgen. En dan praten we nog maar niet eens over lekker 🙂

    Knap dat je 8 km kan hardlopen. Ik ben al heel blij als ik dat op een dag gewoon wandel.

    Like

Reacties zijn gesloten.