Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

10 km. hardgelopen

3 reacties

Eigenlijk wil ik er helemaal niet over schrijven, die 10 km. van afgelopen maandag. Zo bijzonder is het niet als je al die postten van de groep Ik Loop Hard van Facebook ziet. Voor mij is het wel redelijk bijzonder als je bedenkt dat ik al diverse malen in mijn leven geprobeerd heb om het hardloopvirus te pakken te krijgen en wat tot nu toe nog nooit gelukt is. Maandagavond heb ik dus voor het eerst 10 km. hardgelopen met de groep en ik loop nog steeds een beetje na te glimmen van trots. Nu nog, donderdagochtend, ik ben er nog steeds niet klaar mee dat het gelukt is.

De hele groep had het nog nooit gepresteerd om zover hard te lopen. Daarom zijn we dan ook allemaal super trots op onszelf. Het lijkt ook wel alsof we door die gezamenlijke prestaties steeds hechter beginnen te worden. Dat is erg leuk om te merken. Iedereen praat met elkaar onderweg. De pijntjes en de twijfels (over het hardlopen) worden besproken er wordt gelachen en aangemoedigd, gewoon een leuke groep. Wat ook zo fijn is, ik ben niet de oudste. (Lees Blog Ik ga het nog één keer proberen)  Er is een man die 5 jaar ouder is dan ik en nog een aantal die dicht bij mijn leeftijd zitten. Opvallen door je leeftijd doe je gelukkig niet. Dat is fijn, heeel fijn.

Toen we vertrokken naar de warming-up plek voelde ik mijn linkerkuit iets tegenstribbelen. Oeps, wat moet dat gaan worden, beetje spannend was het wel. Achteraf viel het behoorlijk mee met die kuit. Op het laatst begon ik het wel een beetje zat te worden en riep dat ook naar het meisje wat naast me liep. Zij begon het ook wel een beetje moe te worden. Gelukkig, dan ligt het niet alleen aan mij. Het kan ook bijna niet anders, voor het eerst 10 km.  Dat mijn buurvrouwtje ook moe begon te worden gaf me weer vleugels om verder te gaan, nog een klein stukje. Volhouden!!! Toen we terug kwamen moesten we de andere lopers nog “halen”, dat heb ik niet meer gedaan. Het was op en net iets te veel gevraagd.

De dagen erna had ik wel wat spierpijn maar niet eens zo heel erg veel. Een normale spierpijn. Het enige wat anders is aan de spierpijn is dat het iets langer aanhoudt dan normaal. Meestal is het na 1½ dag over, het duurt nu iets langer. Maar het gaat de goede kant op. Moet ook wel. Zaterdag is het weer trainen. Moeten we weer fris en fruitig voor de trainer staan om ons aan de volgende beproevingen te onderwerpen.
lopers_61

(plaatje van internet)

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

 

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Sporten en bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig, maar hoe pas je dat in naast de taken die je door te leven hebt gekregen.

3 thoughts on “10 km. hardgelopen

  1. Goed gedaan hoor! petje af!

    Liked by 1 persoon

  2. en terecht dat je trots bent. Ik weet nog van mijn eerste 10 km, daar moet je gewoon hard voor werken. Goed gedaan!!

    Liked by 1 persoon

  3. Vind het bijzonder knap hoor, hard lopen is echt niets voor mij. Maar knap dat je het volgehouden hebt moet wel een goed gevoel geven.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s