Tennissen en Golf

Heeft dat iets met elkaar te maken Tennissen en Golf? Nee helemaal niets. Maar bij ons is golf een gevolg van het tennissen geworden. Dat zit namelijk zo. Ik tenniste al jaren samen met een vriendin op de tennisbaan bij ons in het dorp. We waren bloed fanatiek en als ze ons onze gang lieten gaan dan waren we iedere dag op de tennisbaan. Dat was gewoon onmogelijk want we hadden allebei onze gezinnen en mannen en die verwachtten wel dat we thuis de boel draaiende hielden.

De meeste tennisclubs gaan samen met de leden die dat willen ieder jaar naar Spanje om daar lessen te geven. Mijn vriendin en ik hadden het plan opgevat ook eens een keer mee te gaan. We verdienden allebei zelf onze zakcentjes waardoor we iedere maand iets apart konden leggen voor de aanstaande tennisvakantie. Toen het zover was bedachten we dat we onze mannen wilden verrassen en graag mee wilden hebben. Een tennis vakantie zou dan niet gaan lukken om de eenvoudige reden dat geen van beide tenniste.  Al mijmerend over een oplossing voor dit probleem bedachten we om een golfclinic met zijn vieren te gaan doen. We zaten nogal eens golf op Eurosport en de BBC te kijken. Mooie banen en een lastig spelletje als je er goed naar keek. Tegenwoordig kun je golf bijna alleen nog maar op betaal TV zien. Golf leek ons een aardige uitdaging. Onze vakantie hadden we al bij elkaar gespaard waardoor er niet eens zoveel meer bijgelegd moest worden voor onze mannen.

DSC_2897

Bij de ANWB werden toen golfclinics aangeboden op diverse locaties. We hebben voor een All inclusive vakantie gekozen in Opio, Frankrijk. Als je wilt testen of golf echt iets voor je is dan is deze manier een aanrader om het uit te proberen. Toen we aankwamen bleek het een vakantieoord van Club-Med te zijn. Normaal hadden we daar nooit voor gekozen omdat dat soort vakantie’s behoorlijk prijzig zijn. We waren er nu toch dus kom maar op. Laat maar eens zien wat jullie te bieden hebben. Iedere ochtend kregen we golfles die vervolgens afgesloten werd met een uitgebreide lunch inclusief drankjes. In de middag hadden we een wisselend programma. Eén middag hadden we vrij en de laatste dag was er een echte 9- holes wedstrijd. ‘s-Avonds was er dan weer een uitgebreid dinerbuffet waar de heerlijkste- en vooral zeer bijzondere gerechten voorbij kwamen en gegeten werden. Het was prima geregeld en behoorlijk exclusief.

IMG-20130505-WA0000Wat nu de doorslag heeft gegeven weet ik niet precies, het eten, de vakantie, de golflessen, of de wijn, we waren alle vier verslingerd aan het golfspel toen we terug kwamen. Zakgeld hebben we niet nodig gehad omdat alles all-inclusive was en we alleen die ene middag maar weg konden. Van dat overgebleven zakgeld hebben we gelijk gebruik van gemaakt. In Nederland zijn we verder gegaan met golflessen ons GVB gehaald. Het is gelukt om nog een jaar te blijven tennissen waarna mijn vriendin en ik het maar opgegeven hebben. Qua tijd was het niet meer te combineren. De mannen wilden wel graag met ons golfen wat heel gezellig is maar ook de nodige tijd kost. Tennissen en golfen paste niet meer samen in het tijdsschema. Nu 13 jaar later zijn we nog steeds aan het golfen. Wel minder fanatiek dat dan weer wel maar het blijft een mooie sport. Bovendien is het een sport die je lang kunt blijven beoefenen, tot op hoge leeftijd.

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku en hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!