376 treden omhoog en naar beneden

Laatst vroeg ik aan de trainer: “Hoe kan het nu dat ik toch moeite met traplopen blijf houden?” Door al dat hardlopen meende ik een topconditie te krijgen en nog met weinig activiteiten moeite te zullen hebben. Misschien een  te simpele gedachte maar ik had het idee redelijk goed bezig te zijn. Alleen dat traplopen blijf ik lastig vinden.

De uitleg was simpel, je moet dan meer aan cardiotraining gaan doen. Bij Cardiotraining gaat het om het trainen van je uithoudingsvermogen en dan voornamelijk de conditie van hart en longen. Bij cardio train je met relatief lichte oefeningen de hoeveelheid zuurstof die je kunt opnemen. Hoe langer je het volhoudt zonder vermoeid te raken des te beter wordt je zuurstof opname en uithoudingsvermogen. Nog een voordeel van cardiotraining is hoe langer je het volhoudt hoe meer energie (calorieën) je gebruikt. Je valt er dus nog van af ook. Je kunt dit training d.m.v fietsen en/of fietsen op een apparaat maar nog beter is een crosstrainer of een roeiapparaat.

Hardlopen, fietsen, roeien, hoe ver wil je gaan? Na woensdag weet ik het helemaal niet meer. P1050907We zijn toen een dagje naar Delft geweest en de toren van de Nieuwe Kerk beklommen. 376 treden op en ook weer 376 treden naar beneden. Na maandagavond hard lopen, dinsdag 27 km. gewandeld te hebben was het bijna een marteling. Het hoogste punt met de trap te bereiken is 85 meter hoog. Er waren twee tussenstops. De 376 treden kun je in 3 stukken op delen, gelukkig. De laatste tocht naar boven heb ik mezelf bijna omhoog gehesen. Het was pittig met de trainingen van de dagen ervoor. Later toen we beneden waren zagen we in de folder dat je in goede conditie moest zijn om de tocht omhoog te kunnen maken. Of we dat nu vooraf of achteraf lezen had niet veel uitgemaakt, we waren toch wel gegaan. Maar ik heb het wel geweten.

Zaterdagochtend werd de Start to Run groep toegevoegd aan onze groep. Dat betekende dat we iets rustiger aan zouden beginnen. Loopschool en niet verder dan 3 km. hardlopen. Ik had er geen moeite mee dat het een tandje minder ging worden. Op de fiets naar de training voelde de benen al niet echt goed. Volgens mij zitten die 376 treden nog een beetje in de benen. Maandag er maar weer tegenaan. En Cardiotraining? Ik weet het nog niet. Ik denk er nog even over na.

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

 

4 gedachten over “376 treden omhoog en naar beneden

 1. Daarom moet ik bij de fitness ook fietsen… Ik had fietsen op een fiets die niet vooruit te branden is…

  Je bent goed bezig!

  Like

  1. Wat zijn we goed en sportief hè. Weet even niet waar ik de tijd voor het fietsen vandaan moet halen. Eerst maar de 4-daagse lopen. Daarna heb ik weer wat meer tijd. Heb het mezelf niet makkelijk gemaakt op sportief gebied dit jaar. Te veel doelen gesteld.

   Like

   1. Daarom doe ik een doel per keer… Hoewel, als ik ‘heel blijf’ zoals de instructeur zegt, dan moet het lukken mijn tweede doel, 5 km rennen zonder tussendoor te wandelen, nog voor de Merseloop kunnen halen. Hij heeft al aangeboden om, zodra ik 5 km aaneengesloten kan rennen, samen een keer het parcour te rennen zodat ik weet wat ik kan verwachten.

    Like

    1. Ik bewonder je hoor, met jouw achtergrond. Je gaat het vast hslen. Wat een lieverd die instructeur van je. Hij is er echt voor je. Zet hem op. Ik volg je op de viet.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.