Hoe is’t met je voet?

Goed Pfffff. Vanmiddag de podoloog naar mijn voet laten kijken, inmiddels was de voet niet meer blauw. Hij heeft alles bekeken, tenen, enkels en voeten zelf in alle mogelijke richtingen bewogen en is tot de conclusie gekomen dat het niets ernstigs is. Waar die bloeduitstortingen vandaan zijn gekomen, onverklaarbaar. Er zit voldoende beweging in mijn voeten. Niets zou een belemmering op leveren voor het hardlopen waardoor er bloeduitstortingen kunnen ontstaan. Dat is hoopvol.

Het lijkt wel of ik het met planken op loop filosofeerde ik nog even verder. (Planken is op onderarmen en tenen staan waarbij je lijf recht boven de grond moet blijven zweven.) Oh nou, niet meer planken dan, dat is de meest eenvoudige oplossing voor het probleem gaf hij gniffelend aan. Gelukkig is de podoloog zelf ook een hardloper, hij weet net als iedereen dat je niet zonder planken kunt. Planken moet. Ter afronding heeft hij nog bekeken hoe ik loop en daar zag hij eigenlijk ook geen grote afwijkingen. De correctie die de schoenen geven zijn goed. (Anti-pronatieschoen) Ik heb weer groen licht gekregen.

Ik heb een twee tal oefeningen mee gekregen en over 14 dagen terug komen. Hij denkt dat met deze oefeningen het probleem op te lossen is. De bilspieren moeten getraind worden, de buiten- en de binnenbil spieren. Mijn hardloopcarrière is gelukkig nog niet voorbij. Amper een jaar bezig zou dat een vroegtijdig einde betekenen van mij nieuwe sportiviteiten. Behoorlijk opgelucht kwam ik weer bij hem vandaan. Hard aan het werk met de oefeningen. Er is nog veel te doen voor 22 mei. De Mariekeloop staat bijna voor de deur.

 

4 gedachten over “Hoe is’t met je voet?

  1. Toch vreemd, zo’n plotselinge bloeduitstorting. Je wilt toch graag een verklaring en die is er dan niet. Hopelijk ben je tijdig klaar voor de volgende run. Hoeveel kilometer is ie?

    Geliked door 1 persoon

  2. deze a-sportieve blogster… en ja heel eerlijk, ik heb sport altijd gehaat…. de enige sport die ik uitvoerde en waarin al mijn passie lag was het stijldansen, op wedstrijdniveau….’eeuwen’ gelede alweer tot ik mijn rug brak…

    Desalniettemin…. of misschien juist wel daardoor….. enorme bewondering voor je doorzettingsvermogen!!

    Ik wens je supersnelle genezing en voortaan klachtenvrij zodat je volop kunt rennen of wat ook maar aan activiteiten je plezier geeft.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.