Vakantie vieren?

DSC_3467Vakantie vieren wordt het tegenwoordig genoemd. Het klinkt mij wat vreemd in de oren. Ik begrijp niet goed wat er te vieren valt. Wat ga je vieren dan? Ga je je vrije dagen vieren, het leven vieren, vieren dat je samen erop uit gaat. De spanningen vieren die een vakantie op kan leveren door bijvoorbeeld weg te gaan uit je vertrouwde omgeving? Spanningen vieren bij het plannen van de datum. Waar ga je naartoe, gaat het financieel passen wat je wilt? Vakantie vieren?

Bij het plannen van de vakantie begint het vieren al. Wanneer moeten we gaan? De ene datum na de andere komt voorbij maar elke datum heeft wel iets waarom het niet goed uitkomt. Je probeert rekening te houden met een verjaardag, een feestje, collega’s van je werk of zelfs een evenement bij je in de buurt. Zo ben ik zelf eens de 50e verjaardag van mijn zusje vergeten, we waren met haar verjaardag gewoon weg, vakantie aan het vieren. Ik baalde er vreselijk van maar er was niets meer aan doen. In de clausule van de annuleringsverzekering kon ik niet vinden dat dit een reden tot het annuleren van de geboekte vakantie was. Vakantie vieren?

Als de vakantie geboekt is probeer ik het hele gedoe weer zo snel mogelijk te vergeten. Tot een week voor geplande vertrekdatum. Dan begint het vakantie vieren opnieuw. Wat moet ik in huis nog doen voor we gaan?  Wat gaan we deze keer allemaal meenemen aan kleding? Warme kleding maar ook zomerkleding want we houden moed het zal toch ook nog wel warm worden als we weg zijn?  Moeten we dan ook nog rekening met regen houden? Alle soorten kleding gaan er mee. Zeker als je in Nederland blijft. Passen, fototoestellen, telefoons, oplaad stekkertjes. Er gaat wat te lezen mee, wat te puzzelen en de laptop nemen we die nu ook nog mee of laten we die maar gewoon thuis? Ieder jaar proberen we zo min mogelijk mee te nemen maar ieder jaar mislukt het weer. Alles gaat gewoon weer mee. Vakantie vieren?

Als we dan op de plaats van bestemming zijn lukt het meestal wel om vakantie te vieren. DSC_3473Maar al ras komt het vertrek weer in zicht van de vakantie bestemming. Als je geluk hebt dan houdt je het vol tot de laatste dag. Je kunt ook pech hebben, bijvoorbeeld een ongelukje of omdat het weer zo tegen zat of omdat je samen lekker ruzie hebt zitten maken dan ben je al veel eerder thuis dan de geplande datum. Vakantie vieren?

Ik ga er even vanuit dat al dit onheil je niet is overkomen en het aantal vakantie dagen uitgezeten zijn en dan kom je thuis! Moet alle kleding gewassen worden, alle spullen die je zo zorgvuldig uitgezocht en opgezocht had weer terug op zijn plek, boodschappen gedaan worden, post nagekeken, hond weer opgehaald worden. Vakantie vieren?

Voor mij is vakantie vieren niet aan de orde. Vakantie houden is topsport. Je moet het bijhouden anders gaat je conditie achteruit.  Wil je in conditie blijven dan zul je zeker eens per jaar op vakantie moeten, liefst wat vaker. Je raakt je vaardigheden om vakantie te vieren vanzelf kwijt als je niet meer gaat. Sommige mensen houden enorm van dit gedoe. Maar voor mij zal het geen routine worden. Ik ga vakantie houden en denk dan later als alles weer op zijn plek staat, en de foto’s bekeken worden, ‘Goh het was een reuze leuke vakantie, jammer dat het er weer op zit’

Lieve groet uit Ootmarsum.

DSC_3513

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen blog, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

 

 

 

3 gedachten over “Vakantie vieren?

  1. Och ja al dat gezeik van vakanties, zeker de laatste jaren van verplichte ellende met mn ouders.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.