De Marikenloop

Afgelopen zondag was het zover. De Marikenloop. De week ervoor hadden we vakantie waardoor ik er weinig aan gedacht heb. Misschien was dat wel een hele goede voorbereiding. Nergens over nadenken, niet zenuwachtig worden en geen gekke dingen gaan doen van de zenuwen. Woensdag heb ik wel volgens schema een half uurtje hardgelopen en dat was mede door de vakantie dan ook alles wat ik er aan gedaan heb.

Zaterdagavond ben ik pas begonnen met de voorbereidingen voor de bewuste zondag 22 DSC_3421mei. Mijn nieuwe Tom Tom Runner 2 Cardio horloge opladen. Het weer voor de volgende dag bekijken. Kleding klaar leggen, kaartje voor de trein opzoeken.  Geschikte tas kiezen, je bent er wel een uurtje mee bezig voordat je alles bij elkaar hebt.

Zondagochtend werd ik om 7.00 uur wakker. Eigenlijk een beetje verbaasd dat ik praktisch de hele nacht door geslapen had. Eén keer wakker geweest voor een plas en weer direct in slaap gevallen. Geen gepieker gewoon verder geslapen. Rond 10.30 uur werden we wel een beetje nerveus. Bijna tijd om te vertrekken. Lotte ging met me mee de Marikeloop lopen. Gezellig samen erop uit.

Toen het tijd was om te vertrekken checkte ik nog even mijn horloge. Hoever staat het met de accu? Tot mijn grote schrik was hij maar voor een kwart opgeladen terwijl ik hem de hele nacht aan de oplader had gehad. Shit, daar zit ik niet op te wachten. Als een speer naar boven gehold en een powerbank uit de kast gegrist. Mijn horloge aan de powerbank in de tas gestopt, maar zien hoever hij opgeladen is als we in Nijmegen aankomen. Hij zal vast meer opgeladen zijn dan bij vertrek vanuit huis. Wat er nu met dat horloge aan de hand is weet ik niet goed. Het kan natuurlijk dat ik nog niet goed met het horloge om kan gaan of er is snap ik nog niet? Twee weken eerder waren er al wat problemen met het opladen. Kapot zou hij nog niet kunnen zijn om de eenvoudige reden dat ik hem nog maar ongeveer 4 weken heb.

DSC_3540Rond 13.15 uur waren we op de expo van de Marikenloop. Nadat we onze t-shirtjes opgehaald hadden zijn we richting de kleedkamers gegaan. Bij het omkleden mijn horloge weer tevoorschijn gehaald en gelukkig, hij was weer helemaal opgeladen. Het accuutje stond tenminste op vol. Nog even wat gedronken en gegeten en toen richting het startvak gewandeld. Daar kregen we een warming-up, onder begeleiding van een drumband werden we lekker warm gedraaid.

Om 14.20 uur mochten we van start en ging onze tijd lopen. De eerste kilometer beginnen altijd mijn kuiten te protesteren, deze keer niet uitgezonderd. Inmiddels weet ik dat na een tijdje de kuiten warm zijn en de pijn wegtrekt. Na die eerste kilometer hadden we samen een lekker tempo te pakken en liepen we in een mooie cadans. Bijna bij de 5 km. kwamen we een tijd tegen van 45.15 min. Ik zei tegen Lotte dat kan volgens mij niet, we lopen veel sneller. Bij de 5 km. aangekomen waren er weer poortjes en daar zagen we onze werkelijke tijd van dat moment. Die was 30.01 min. Zo dacht ik, dat is een mooie tijd. Als we dit tempo aan kunnen houden dan redden we het zo rond de één uur, 10 km. Die tijd heb ik gelijk maar weer uit mijn hoofd gezet omdat ik dat voor mijzelf wel een erg snelle tijd vond. Gewoon door rennen en maar zien waar we op uitkomen.

Gek genoeg had ik het idee dat we het merendeel van de route heuvel afwaarts liepen. Over het algemeen heb ik nogal wat moeite met heuveltjes en ik dacht er maar twee tegen gekomen te zijn. Als je weer terug loopt naar het vertrekpunt moet je altijd weer de heuvel op. Dat idee kon dus niet kloppen. Waarschijnlijk liepen we gewoon lekker waardoor ik helemaal geen erg in de heuveltjes heb gehad. Veel hebben we niet gepraat samen. We waren druk met het tempo in de gaten houden en gek genoeg met het passeren van andere rensters.

De laatste kilometer was weer zwaar zoals gewoonlijk. Het lijkt wel of de laatste kilometer altijd het zwaarst is. Het maakt niet uit waar, wanneer en hoeveel. Die laatste kilometer heb ik lood in de benen en gaat er van alles door mijn hoofd. Ik stop ermee, ik ga zeker geen Zevenheuvelenloop doen, ik ga niet verder dan 10 km en ga zo maar door. Maar het is ons gelukt. Allebei in een tijd van 1.01.36 min. Lotte zou harder kunnen maar we gingen samen voor de Marikeloop en dat hebben we gedaan. En wat denk je ervan. Hebben we toch die 10 km. in iets meer dan een uur gelopen. Ik ben er heel blij mee.

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen blog, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

 

3 gedachten over “De Marikenloop

  1. Een mooi resultaat in een prachtige tijd. Daar kunnen velen alleen maar van dromen (Plato onder andere). Gefeliciteerd met dit succes. De foto’s ga ik missen want aan facebook doe ik niet. Maar hier heb ik toch een beeld gehad.

    Like

Reacties zijn gesloten.