Wandel 2-daagse Eext

Ter voorbereiding op de 4-daagse organiseert de wandelclub waarbij ik wandel een 2-daagse wandeltocht. Helaas alleen voor diegene die lid zijn, we zijn tenslotte geen reisbureau. Zo wil het geval dat tijdens onze jaarlijkse wandeltocht afgelopen mei een paar gastwandelaars zo tussen neus en lippen door eens informeerde naar deze wandel 2-daagse omdat ze wel graag mee wilden. Sorry, alleen voor intimi.

Van oorsprong was de 2-daagse alleen voor de vierdaagse wandelaars. Door de jaren heen heeft deze opzet wel wat aanpassingen ondergaan. Inmiddels gaan echtgenoten en recreatieve wandelaars ook mee. De lengte van de wandelingen is voor de twee groepen verschillend waardoor ieder loopt wat hij of zij graag wil. Het grootste gedeelte van de wandelaars lopen 2 dagen van minimaal 30 km. maar er is een tweede groep die qua aantal zeker de moeite waard is en welke 10 tot 15 km. lopen. Het is dus geen 4-daagse gelegenheid meer.

Alles wordt verzorgd door 4 tot 5 mensen die na de 2-daagse vrijwillig aangewezen worden. Het enige wat de lopers moeten doen is zich aanmelden, betalen en voldoen aan hun eventuele corvee dienst. Daarnaast moeten ze nog aan één niet geringe eis voldoen en dat is hun beste humeur mee brengen. Gezelligheid staat bovenaan de lijst van benodigdheden.

De organisatoren regelen de locatie, verzorgen de boodschappen, zetten de wandeltochten uit, koken, schenken koffie en thee, kortom je verzorgd alles van A tot Z en je wandelt dan ook nog mee. In totaal zijn er dit jaar 28 personen mee geweest met de 2-daagse. Een gezellige bende van jong tot oud.

Eext in Drenthe heeft ons mogen verwelkomen. Met een heuse coöperatieve supermarkt waar vrijwilligers de winkel draaiende houden. De omgeving is er uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen. Met op diverse plekken gedropte Hunnenbedden, meertjes en vennen verscholen tussen de bomen kun je er eindeloos dwalen.

Met Groningen op een afstand van 30 km., Westerbork 21 km., Zuidlaren 10 km. en Assen op een afstand van 14 km. is Eext een prima uitvalsbasis voor een weekendje weg.

Ons weekend werd afgesloten door een aangepast diner (om de kosten te drukken)  bij de 7-Ossen waar tijdens dit diner het stokje overgedragen werd aan de volgende vrijwillig aangewezen organisatoren. Misschien voel je hem al aankomen. Dat zijn wij dus geworden met nog een echtpaar uit de club. Jammer, maar ons luizenleventje wat de wandel 2-daagse betreft is voor één jaar gedaan. Werk aan de winkel.

Voor de liefhebbers uit de buurt van Voorthuizen. Lees de site van St. Schuiteman Accountants wandelactiviteiten en kijk of het voor jou ook iets is. Maandagavond en donderdagmiddag worden er wandelingen georganiseerd, naast de jaarlijkse Wandeltocht in Voorthuizen, landelijke tochten die gezamenlijk worden gelopen, de wandel 2-daagse en het meedoen aan de 4-daagse. En meestal wordt er ‘s-zomers wel een bbq-tje gehouden. Voor elk wat wils dus.

P.s. Kijk ook op mijn Facebookpagina voor nog meer foto’s van het wandelweekend.                  Vind ik leuk!!!

 

Een gedachte over “Wandel 2-daagse Eext

Reacties zijn gesloten.