Golffffff

Zo één tot twee keer in de week gaan we een balletje slaan op de golfbaan, oude mensen sport hoor ik je denken. Begrijpelijk, dat beeld is voornamelijk ontstaan door de media, die onze pensionado badend en golfend in de zon over één of andere schitterende golfbaan laten lopen en op die manier de draak steken met het golfende volk. Volk noem ik de golfers maar daar gaat het soms ook mis.

Er zijn zeker veel pensionado te vinden op de golfbaan omdat deze gewoonweg meer tijd hebben dan de jongere generatie. Golf leer je door er veel tijd in te steken. Wanneer je een fulltime baan en een gezin hebt of een baan van 60 tot 80 uur in de week dan kun je het op je buik schrijven. In het beste geval leer je het niet snel en als het tegen zit dan leer je het gewoon niet. Je zult niet de eerste zijn die de pijp aan Maarten geeft na een jaartje tijd zoeken, in vliegende vaart richting golfbaan jakkeren om daar nog meer stress op te lopen dan je al had voordat je thuis bepakt en bezakt vertrok.

Maar als je dan als ‘vrij jonge’man van rond de 40 het toch presteert om te overleven op de golfbaan dan heb je wel wat in je mars en dat wil deze en gene dan ook best laten zien.

Zo stond hij naast zijn auto de golftas op de bijbehorende trolley te wurmen toen wij onze Volkswagen Caddy met knielsysteem en oprijplank naast zijn gloednieuwe Volvo D60 zetten. Wim stapte als eerste uit de auto en groet de jongeman. Goedemorgen…….. geen antwoord. Mijn gehoor is niet meer wat het geweest is dus ik dacht dat ik zijn antwoord gemist had. Terwijl ik in mijn bijna oudste kloffie de auto uit kom groet ik ook met goedemorgen en zie dat zijn gezicht niet al te vriendelijk staat. Goedemorgen………..mompel, mompel, morgen. Hij kon onze groet niet langer negeren, al had hij dat het liefst gedaan. Stuurs voor zicht uit kijkend ging hij door met zijn klusje. Wim gooit de klep open en rolt onze complete golftassen uit de auto, we trekken onze golfschoenen aan en lopen in een mum van tijd richting receptie. Als we langs de jongeman heen lopen keurt hij ons geen blik waardig. Het was duidelijk, we waren niet door zijn ballotage gekomen.

Hij, succesvol, jong, in het bezit van een redelijk grote auto. Wij, in de leeftijd van zijn ouders, sjofeltjes gekleed, in het bezit van een omgebouwde Caddy. Voor wie is dat golfspelletje nu eigenlijk bedoeld?

DSC_3561DSC_3564

DSC_3432

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen blog, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!

 

4 gedachten over “Golffffff

  1. Wat een schijtgedrag bahbah omhooggevallen knulletje met waanideeen. Hoop dat jullie lekker balletjes hebt geslagen. En als je nou iets groots op een fiets voorbij ziet schieten, doe dan niet net of het de bedoeling is mijn holletje te raken.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.