Haiku/Senryu *8*

Haiku/Senryu zaterdag

Een idee van Marion Driessen

P1070928

 Hoog torenend 

Houdt Hij stilletjes de wacht

 Beziet als in rust

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

 Senryu gaat over mensen en dingen uit het dagelijks leven en is vaak komisch en ook wel tragisch. De dichter zoekt altijd waarheid, betekenis… die in een senryu vaak in het ootje wordt genomen. Evenals bij de haiku staat de schrijver achter het vers, niet er middenin; zijn ik is geen particuliere persoonlijkheidsexpressie, maar vertaalt de gevoelens van velen.

P1050426-004

P.s. Kijk en lees mee op de Facebookpagina Bewegen en nog veel meer. Zo mis je helemaal niets. Vind ik leuk!!!

8 gedachten over “Haiku/Senryu *8*

    1. Nu weet ik ook hie hij heet. Dat miste ik. Mensen om kij heen meenden dat het de Martini toren was. Dat dat niet zo was maar welke naam hij dan wel had, geen idee.

      Geliked door 1 persoon

  1. Heeeee AnneMarie, wat een verrassende foto…. ik moest ff 2x kijken of ik t goed zag en toen bedenken of het wel kon kloppen aangezien jij niet daar woont 😉

    Prachtige foto natuurlijk en de tekst erbij ook…. en zo fijn dat jij iets plaatst van mijn geboortegrond!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.