ZOZ ‘Air-Ekseption’

Dit nummer stond al klaar voor de volgende ‘Zwijmelen op Zaterdag’ toen ik het afgelopen zaterdag hoorde bij het ‘Prinsengracht concert 2016′ te Amsterdam hoorde. Dit kon geen toeval zijn waarom ik het al klaar had staan. Ze zeggen toeval bestaat niet maar verklaren kan ik het niet. Waarschijnlijk gewoon omdat het aanspreekt en mooi is.

Klassieke muziek kom je overal in het dagelijks leven tegen. Soms heb je het niet eens in de gaten maar dan is het wel degelijk Klassieke muziek. Het wordt op zo’n manier bewerkt dat het bij het grote publiek aanspreekt.  Wat te denken van b.v. James Bond films. Daar wordt vaak passende Klassieke muziek onder een scène gezet om de beelden kracht bij te zetten.

Zo’n moderne bewerking (nou ja modern) is mijn keuze voor deze week, ‘Air van Bach’ gespeeld door ‘Ekseption’. Muziek uit de jaren 60 en 70 van vorige eeuw. Het kan haast niet anders dat iedereen dit stuk wel eens gehoord heeft. Zeker als jouw tienerjaren in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw waren.

Veel zwijmel plezier 

Voor meer zwijmels kijk bij Marja

P.s. Lees en kijk mee op de Facebookpagina Bewegen en nog veel meer, zo mis je werkelijk niets. Vind ik leuk!!!

8 gedachten over “ZOZ ‘Air-Ekseption’

 1. Inderdaad.. ik zag het ook…. en nee toeval bestaat niet, verklaringen zijn niet nodig, dingen zijn altijd zoals ze bedoeld zijn te zijn.

  Prachtige bijdrage. leive groet en fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Of toeval niet bestaat betwijfel ik. Leuk plaatje om languit in de tuinstoel naar te luisteren.
  zonnegroetje, Ria

  Like

 3. Ekseption was geweldig en dit nummer is zo mooi! Ik word er helemaal emo van? Waarom?
  Ja ik ben van 1950 en deze groep was dus bekend in mijn tienertijd en eerste huwelijksjaren.. zo goed! Dankewel AnneMarie!

  Geliked door 1 persoon

 4. Muziek heeft andere taalgrenzen dan gesproken taal, en ook overlappende, dat weer net als gesproken taal.
  Toeval is een interpretatie van opeenvolging van waarnemingen en/of gebeurtenissen; meestal is er geen causaal verband, maar wekt wel verwondering.
  Ekseption was een fenomeen, toch zijn b.v. ook veel musici in het genre hardrock en metal zeer gecharmeerd van klassieke muziek!
  Dit is een mooi voorbeeld van goed opgeleide musici die de grenzen overschrijden!

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar begin ik achter te komen dat hardrock en metal veel gebruik maken van klassiek. Heb me daar nooit zo in verdiept. Maar kom soms hele mooi muziek in dit genre tegen. Dank je voor het meedenken en uitleg. 👌👌👌

   Like

Reacties zijn gesloten.