Hoe is’t met je voet? *2*

Zo, nu weer eens een stukje over het hardlopen. Volgende week zaterdag staat de Heiderun op de planning en wel 12 km. De eerste run na de vakantie, ik heb er weer reuze zin in. Er tegenop zien doe ik ook wel een beetje. Zou het wel lukken, in de vakantie is er niet zo hard getraind en ik heb het hardlopen wat laten versloffen. We hebben veel gefietst en gewandeld dat dan weer wel.

Afgelopen maandag ben ik weer naar de hardlooptraining geweest en het verbaasde me zo goed als het ging. We hebben niet vol uit getraind omdat het niet verantwoord zou zijn met deze warmte maar ondanks de hoge temperatuur ging het best goed. Dus daar kan het niet aan liggen, de conditie is nog redelijk en de zin is er ook.

Toch is er een klein addertje onder het gras. Een kleine vier maanden terug heb ik als eens geschreven over de problemen met mijn voet en die zijn eigenlijk nog steeds niet over. Het lijkt erop dat het na de vierdaagse zelfs verergerd is. Het is niet zo dat ik verga van de pijn maar de pijn komt wel steeds weer terug  en dat is behoorlijk irritant.

De fysiotherapeut gaf al aan dat de pezen onder mijn voet geïrriteerd zijn waarop hij me met een aantal oefeningen mee naar huis gegeven heeft destijds.Inmiddels ben ik weer terug gegaan naar hem.  Afgelopen maandag was ik weer bij de fysiotherapeut en kon ik precies aangeven waar en wanneer de problemen zijn begonnen waarop hij mijn vermoeden kon bevestigen, de blessure zit er al zo’n 2 jaar. Pffff gelukkig. Vorig jaar september begonnen met hardlopen dus daar kan het niet alleen aan liggen. Lucky me.

Of het iets oplost dat het niet alleen van het hardlopen komt??? Nee totaal niet.Het is een hardnekkige blessure waar met beleid mee om gegaan moet worden. Fysiotherapie en weer andere oefeningen voor thuis moeten het probleem op gaan lossen maar dan wel op de lange termijn. Ik vreesde dat er rust genomen moest worden maar daar is hij totaal geen voorstander van. Rust roest en rust is voor mij best lastig.

Kortom, die Heiderun blijft lekker op de planning staan. Maandag nog een keer trainen bij de club en dan gaan we er weer voor. Na volgende week zaterdag komt er vast weer een mooi verslag van deze eerste Heiderun.

Kijk en lees ook mee op de Facebookpagina Bewegen en nog veel meer. Vind ik leuk!!!

3 gedachten over “Hoe is’t met je voet? *2*

  1. blessures kunnen inderdaad ook ongemerkt ontstaan en zeer langdurig aanwezig zijn….. ik zal voor je duimen dat het snel overgaat maar bovenal natuurlijk duim ik voor je dat je veeeeeeeeel plezier zult hebben met die run! Toi toi toi.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.