Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vlaai met kersenpecannotenvulling

Een reactie plaatsen

Als we een dagje treinen  is het vast ritueel om na de treinreis van desbetreffende bestemming te beginnen met koffie en het liefst een stuk gebak. Na één tot ander half uur treinen zijn wij, koffieleuten wel toe aan een bakkie. Bovendien is het een mooie start van een dag rondstruinen ergens in Nederland. Anderhalve maand terug besloten we om te gaan varen met de waterbus vanaf Rotterdam naar Dordrecht. Aangekomen in Rotterdam ploften we bij Engels Grand Café op het terras voor onze eerste kop koffie.

Deze keer had café Engels een vlaai met kersenpecannotenvulling ter opluistering van het kopje koffie. Dat klonk mij als muziek in de oren ‘Kersenpecannotenvlaai’. De vlaai smaakte voortreffelijk. Zelf heb ik een notenvlaai/taart in mijn assortiment zitten die ik nogal zwaar vind. Deze notenvulling vermengt met kersen (uit een pot) is veel lichter en hapt daardoor beter weg.

Deze lichtere versie was voor mij de aanleiding om te proberen hem zelf te maken. De vlaai is inmiddels getest door de visite, die hem per direct en met stip op de lijst van favorieten plaatsten. Reden genoeg om hem online te zetten.

Kersenpecannoten vlaai:
Vlaaivorm 26 Ø ,   Steelpan met dubbele bodem,     Oven: 175°,   Tijd: 40 min.
Ingrediënten bodem:
180 gr. zelfr. bakmeel
75 gr. havermout
130 gr. boter
zout
37,5 ml. melk
175 gr. basterdsuiker
vulling:

1 grote pot kersen op sap
200 gr. pecannoten
karamel:

150 gr. suiker
6 el. slagroom
bereiding:
Meng de ingrediënten van de bodem met elkaar en rol er een ronde plak van 28 cm. van. Vul de vlaaivorm ermee en zet zolang in de koelkast.
Karamelliseren:
Karamelliseer de suiker op een laag vuurtje. Niet in de pan roeren maar heen en weer bewegen om het te mengen.
Doe ondertussen de noten en de kersen:

Hak de noten grof en laat de kersen uitlekken in een zeef. Hak de kersen in stukjes en laat ze nog een keer uitlekken.
Ga verder met de karamel:

Als de suiker bruin genoeg is haal hem van het vuur en blus af met de slagroom (deze kun je iets opwarmen om spetteren te voorkomen)
Als de karamel niet meer bruist e.v. met een houten lepel iets roeren en de noten en kersen erdoor mengen.
Stort de vulling op de bodem en bak de taart af in de voorverwarmde oven.
Heel veel succes.

dsc_1056

Kijk en lees ook mee op de Facebookpagina de andere AnneMarie Vind ik leuk!!!

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig en dus eigenlijk geen optie. Bewegen moet, kan altijd en overal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s