Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Exotisch gevuld speculaas

4 reacties

Nog even en pakjesavond staat weer voor de deur. Sinterklaas is al in het land met zijn knechten en crost al over de daken om de schoentjes te vullen en het verlanglijstje op alle adressen op te halen.

Lang voor Sinterklaas in het land is worden ze hier in huis al een beetje zenuwachtig. Tijd voor de zelfgemaakte speculaas. Goh wat is dat lang geleden dat we dat gehad hebben zeg.

Ik weet wat me weer te doen staat. Exotisch gevuld speculaas maken, het liefst ieder weekend. We eten gevuld speculaas totdat we aan de oliebollen beginnen.

Exotisch gevuld speculaas 

1 pk. speculaas mix (Koopmans)                                                             oven: 170°
150 gr. roomboter of plantaardige margarine                                     tijd: 40 min.
± 500 gr. amandelspijs                                                                      springvorm: vierkant
1 ei
4 eetl. water
50 gr. rozijnen
7 à 8 gewelde abrikozen (AH eigen merk)
10 à 15 halve amandelen

Verwarm de oven voor.
Week de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken.
Snijd de gewelde abrikozen in stukjes.
Klop het ei in een kommetje tot wit en geel goed gemend is.

Vermeng het deeg met in blokjes gesneden boter plus 2 eetl. water.
Kneed hier een mooie vaste deegbal van.
Verdeel in 2 gelijke delen en bewaar in de koelkast.

Meng 2 eetl. water en de helft van het ei met de amandelspijs.
Vermeng hierna de rozijnen en in stukjes gesneden rozijnen met de spijs.

Vet de springvorm in en verdeel de helft van het deeg over de bodem.
Druk het deeg gelijkmatig uit in de springvorm.
Probeer dit met de hand te doen zonder extra bloem te gebruiken. (wordt het droger als je veel bloem gebruikt)

Verdeel de amandelspijs over de bodem. (Verdeel plukjes spijs gelijkmatig over het deeg)

Maak vervolgens nog een plak deeg ter grootte van de vorm. (Dit kun je tussen 2 lagen huishoudfolie doen)
Leg de plak over de amandelspijs heen en decoreer de bovenkant met halve amandelen.
Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei.

Bak de gevulde speculaas in de oven.         Eet smakelijk.

1000313

Ps. Kijk en lees ook mee op de Facebookpagina de andere AnneMarie. Zou ik leuk vinden.

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Sporten en bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig, maar hoe pas je dat in naast de taken die je door te leven hebt gekregen.

4 thoughts on “Exotisch gevuld speculaas

  1. Wist niet dat er abrikozen in speculaas zaten! Lekkerrrr!😊

    Liked by 1 persoon

  2. Wat lekker! Dank je wel voor dit recept! 😋

    Liked by 1 persoon

  3. O, klinkt erg lekker!!! Geniet ervan.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s