10 km. wandel 2-daagse 2017

Woensdag 17 augustus is de eerste wandeltocht voor de Wandel 2-daagse voorgelopen door team 2-daagse organisatie.. Wim had 3 van de 4 wandeltochten op papier gezet waardoor we de 10 km.al voor konden lopen. De 40 km. tocht moest hij nog maken maar daar is nog tijd genoeg voor. Er waren nog 9 maanden te gaan voor we kunnen vertrekken richting……..?

Na alle regen van de weken daar voor was het weer helemaal top die dag. 25° waren de voorspellingen en of we dat gingen halen was nog even de vraag maar het zag er stralend uit. Aangekomen bij de locatie, was de eigenaar er als de kippen bij. Wie kwam daar zijn erf op?  Och ja, nu zag hij het. U bent al eerder geweest. Zijn er problemen soms?  Nee hoor we komen de eerste wandeltocht voorlopen en willen de auto hier graag kwijt.

Aan de hand van de beschreven route vertrokken we 10 minuten later. De planning wat betrof de pauze was nog niet helemaal rond. Dat zou wel eens een probleempje kunnen worden. Maar tot onze verbazing kwamen we een locatie tegen waar prima op adem gekomen kon worden en waar een lekker bakje koffie geschonken wordt.

De eigenaresse was zeer enthousiast over het vooruitzicht dat er volgend jaar een grote groep wandelaars bij haar binnen zou gaan lopen. Ze deed zo ontroerend haar best om ons te helpen. Vanaf 1 mei is de locatie weer open en ze wachtte ons telefoontje met plezier af wat we die dag allemaal wilden. Mogelijkheden te over.Geregeld.  Nog 5,5 km. te gaan en onze missie was al volledig geslaagd.

De eerste kilometers waren we al een aantal ruiters met een nummer op rug of rijtuig tegen gekomen. Onverwachts kwamen we in het bos op een open veld terecht met daarop 3 tot 4 grote tenten. Rondom die tenten stond het vol met paarden, ruiters en rijtuigen.

Het veldje grensde aan een beek waar de paarden overheen moesten wilden ze hun tocht voort kunnen zetten. Lang niet ieder paard durfde door dat griezelige water. Eén ruiter ging zijn paard zelfs voor en waadde tot aan zijn liezen door het water om zijn paard naar de overkant te begeleiden. Daarna moest hij weer terug en van vooraf aan beginnen omdat hij te paard en niet naast zijn paard het water over mocht.

Je kon er uren staan kijken maar er moest  verder gewandeld worden, Nog 5 kilometer en de eerste route was klaar. De beschrijving klopte op een paar kleine aanpassingen na, prima werk. Daarnaast hadden we een mooie rustlocatie gevonden, wat kon een mens zich nog meer wensen? Zonder ons er bewust van te zijn geweest waren we in een prachtige dag gestapt en verrast door het prachtige weer, een mooie rustlocatie en een geweldig paardenspektakel.

Het organisatieteam hoopt dat de wandelaars die meegaan het net zo’n leuke route zullen vinden als wij.

4 gedachten over “10 km. wandel 2-daagse 2017

Reacties zijn gesloten.