Nieuwe schoenen

Het zijn geworden de Asics Gel-Fortitude D

En hier moet ik het mee gaan doen. Hardlopen en wat mij betreft het liefst zo snel mogelijk.

Gisteren hebben jullie mijn blog over Anti-pronatieschoenen kunnen lezen en vandaag mocht ik naar mijn fysiotherapeut/podoloog in de Runnersworld winkel.

Ruim een uur zijn we bezig geweest om alles te checken en testen. Oude schoenen aan met de originele zooltjes, hardlopen om video opnamen ervan te maken. Schoenen weer uit, aangepaste zooltjes erin. Weer hardlopen om opnamen te maken en de beelden bestuderen.

Uit de videobeelden bleek dat ik bij beide zooltjes last van over-pronatie heb. Terwijl we dit stonden te bekijken en bepraten voelde ik dat ik weer op de buitenranden van mijn voeten stond. Mijn knie en beenspieren voelde ik gelijk meedoen. Mijn voeten zijn ‘onbewust’ aan het zoeken naar de beste houding.  Conclusie, ik loop en sta niet lekker. Aangegeven wat ik voel en wat ik onbewust doe om tot een goed keuze voor e.v. nieuwe schoenen te komen.

Nu moest het er dus op aan komen. Mijn podoloog stelde voor om een neutrale schoen te nemen waarop de verkoopster  nog even informeerde of ik graag zacht of hard loop. Het liefst loop ik zacht. De Asics Gel-Fortitude D werd uit de schap gehaald en ik mocht een paar krakend nieuwe schoenen aantrekken.

Het leek bijna of ik mijn pantoffels aantrok, ik zat toen nog op de stoel en stond nog niet. Bij het gaan staan voelde het nog prima aan. Mijn voeten stonden gewoon stil, waren niet aan het zoeken om zo comfortabel mogelijk te staan.

Er moesten nog wel even video-opnamen van gemaakt worden. Even een baantje hardlopen en weer terug. Toen we de opnamen terug keken deinsden we alle drie achteruit met een big smile op ons gezicht. Probleem opgelost, niks meer aan doen. Inpakken en wegwezen.

Van over-pronatie was geen sprake meer. Ik liep mooi recht en de schoenen zitten en voelen geweldig.

Hoe dit kan? Een klein idee heb ik er over. Door al mijn gewandel en hardlopen heb ik het gevoel dat ik veel spieropbouw heb bereikt. Ik ben veel sterker dan 4 jaar terug. Door die spieropbouw gebruik ik mijn voeten waarschijnlijk beter dan toen ik begon met wandelen en hardlopen. Het zou een reden kunnen zijn waarom ik nu over kan op een neutrale schoen.

Wel of niet de reden van een ander model, het maakt mij niet uit. De schoenen zitten goed, als mijn klachten nu ook nog wegblijven dan is dit wel een Eureka momentje geweest. Volgende week ga ik het uittesten. Mag wel verklappen dat ik in eens weer zin heb om te gaan rennen.

 

6 gedachten over “Nieuwe schoenen

  1. Een heel gedoe maar met zulk resultaat ben je die inzet gauw vergeten omdat het de moeite waard maakt.
    Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten wens je toe dat ze je heel goed zullen blijven bevallen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.