Z.O.Z. Gratis lunchconcert

Bijna iedere woensdagmiddag is er in het Concertgebouw gratis een concert te beluisteren. Meestal is het in de kleine concertzaal en af en toe in de grote concertzaal. De concerten zijn divers. Winnaars van concoursen, beginnende musici, pianisten, kleine orkesten, je.

Gemiddeld één maal per maand is er een gratis concert in de grote zaal. Meestal is dit een repetitie van het Concertgebouworkest waar de mogelijkheid is om bij aanwezig te zijn.

Het concert is kort, van 12.30 tot 13.00 uur. Vanaf half twaalf zijn de gratis kaarten af te halen bij het Concertgebouw. Toeristen weten deze concerten ook te vinden het kan soms wat druk zijn.

Bij het concertgebouw is een prima koffieschop waar je na het afhalen van de kaarten heerlijk koffie kunt drinken tot het concert begint, wachten daar is geen straf.

Op de concertagenda van het Concertgebouw kun is te zien wat er die week te beluisteren valt. Wil je iets anders dan shoppen in Amsterdam, begin met een fijne kop koffie en een concertje waarna je verder de stad kunt ontdekken.

Afgelopen woensdag zijn wij naar een lunchconcert geweest. De vrije reizen moesten gebruikt worden voor ze verliepen. De kou nodigde niet uit om uren buiten te lopen waarop we bedachten vooraf naar het lunchconcert te gaan.

Het pianoduo Beth en Flo hadden de eer om het publiek te vermaken. Twee jonge meiden die flink aan de weg aan het timmeren zijn samen.  Een viertal stukken werden door Beth en Flo gespeeld waaronder deze Slavische dans van Antonin Dvorák. De dans hieronder wordt niet door Beth en Flo gespeeld ondanks dat dit ook twee dames zijn.

Slavische dans in e. nr. 2 – Antonin Dvorák 

Om Beth en Flo toch de eer toe te laten komen die ze verdienen een ander stukje wat ik wel op You-Tube kon vinden

Beth en Flo spelen Schubert

Voor meer zwijmels op zaterdag kijk bij Marja

8 gedachten over “Z.O.Z. Gratis lunchconcert

  1. Klassieke muziek is niet mijn eerste interesse, ofschoon het me steeds meer bevalt. De eerste dames spelen wel mooi, maar het zwabberen met hun bovenlichamen en hoofden komt aanstellerig op mij over. De andere twee spelen een pittig stukje muziek in minder verwarmde, maar wel verwarmende omstandigheden.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik begrijp zeer goed wat je bedoelt. Soms is het wel wat overdreven maar de popmusici staan er soms ook wel een beetje belachelijke bij springen en dansen. Het zal er wel gewoon bij horen al die bewegingen.

      Like

Reacties zijn gesloten.