Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Z.O.Z. Inspector Morse

12 reacties

Endeavour Morse. Woensdag was de laatste aflevering van dit seizoen. Het afscheid viel ons zwaar. De aflevering van afgelopen woensdag had een mega cliffhanger wat betekent dat er een vervolg op moet komen. Ik ben altijd bang het begin te missen omdat je nooit weet wanneer de serie wordt vervolgd.

Inspector Morse was een populaire  Britse tv-serie van 1987 tot 2000. De politieserie uit Engeland werd eveneens populair in België en Nederland en is volgens mij al diverse malen herhaald.

Endeavour Morse is de jonge Inspector Morse, de voorgeschiedenis van Inspector Morse. De aflevering van afgelopen woensdag was een herhaling die ik al eens gezien had, maar ze blijven ze leuk en mooi. De politieserie speelt zich af in Oxford en omgeving wat menig mooi plaatje oplevert bovendien gaat het niet razend snel (slow-tv) zodat je na afloop snel de slaap kunt vatten. Kortom we keken iedere week uit naar de woensdagavond, lekker Morse kijken.

Of er een vervolg op de laatste Endeavour Morse komt kan ik niet ontdekken. De serie leent zich prima voor meer afleveringen. De jonge Endeavour kan nog jaren mee. Inmiddels zal hij wel een aantal ouder geworden zijn maar bij lange na niet te oud om nog als de jonge Endeavour Morse verder te kunnen.

Thema muziek Inspector Morse

Voor meer zwijmels kijk bij Marja

 

 

 

 

 

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig en dus eigenlijk geen optie. Bewegen moet, kan altijd en overal.

12 thoughts on “Z.O.Z. Inspector Morse

 1. Heerlijke serie. Voor 60 euro kun je de 19 disks bestellen. 33 x 100 minuten. Dat is genieten.

  Liked by 1 persoon

 2. Het is inderdaad een mooie serie en de omgeving van Oxford is mooi meegenomen.

  Liked by 1 persoon

 3. Inderdaad, heel fijne serie. Tweede spin-off van de Morse serie. Neem ze op, zodat ik ze rustig kan bekijken. Heb ze al wel op de Belgische tv gezien, maar blijven boeien omdat ze met oog voor detail zijn gemaakt.

  Liked by 1 persoon

 4. schitterend inderdaad…..

  Deze aflevering was de laatste van seizoen 2 en er zijn er 4 gemaakt… ieder seizoen bevat 4 afleveringen… volgens mij kunnen we dus nog wel meer ‘genieten’ verwachten…

  En ja toen Morse stierf heb ik wel ff traantjes gelaten hoor, gelukkig zette Lewis het voort…

  Liked by 1 persoon

 5. Ik vond het altijd wel tot de betere detective-series behoren, en mijn lief is een absolute fan van de muziek. Maar ik kijk heel weinig TV…

  Liked by 1 persoon

 6. De serie ken ik niet. Wel van gehoord, maar ik heb geen geduld om series te volgen.
  De muziek komt wel binnen! Mooi!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s