Z.O.Z. Inspector Morse

Endeavour Morse. Woensdag was de laatste aflevering van dit seizoen. Het afscheid viel ons zwaar. De aflevering van afgelopen woensdag had een mega cliffhanger wat betekent dat er een vervolg op moet komen. Ik ben altijd bang het begin te missen omdat je nooit weet wanneer de serie wordt vervolgd.

Inspector Morse was een populaire  Britse tv-serie van 1987 tot 2000. De politieserie uit Engeland werd eveneens populair in België en Nederland en is volgens mij al diverse malen herhaald.

Endeavour Morse is de jonge Inspector Morse, de voorgeschiedenis van Inspector Morse. De aflevering van afgelopen woensdag was een herhaling die ik al eens gezien had, maar ze blijven ze leuk en mooi. De politieserie speelt zich af in Oxford en omgeving wat menig mooi plaatje oplevert bovendien gaat het niet razend snel (slow-tv) zodat je na afloop snel de slaap kunt vatten. Kortom we keken iedere week uit naar de woensdagavond, lekker Morse kijken.

Of er een vervolg op de laatste Endeavour Morse komt kan ik niet ontdekken. De serie leent zich prima voor meer afleveringen. De jonge Endeavour kan nog jaren mee. Inmiddels zal hij wel een aantal ouder geworden zijn maar bij lange na niet te oud om nog als de jonge Endeavour Morse verder te kunnen.

Thema muziek Inspector Morse

Voor meer zwijmels kijk bij Marja

 

 

 

 

 

12 gedachten over “Z.O.Z. Inspector Morse

 1. Inderdaad, heel fijne serie. Tweede spin-off van de Morse serie. Neem ze op, zodat ik ze rustig kan bekijken. Heb ze al wel op de Belgische tv gezien, maar blijven boeien omdat ze met oog voor detail zijn gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 2. schitterend inderdaad…..

  Deze aflevering was de laatste van seizoen 2 en er zijn er 4 gemaakt… ieder seizoen bevat 4 afleveringen… volgens mij kunnen we dus nog wel meer ‘genieten’ verwachten…

  En ja toen Morse stierf heb ik wel ff traantjes gelaten hoor, gelukkig zette Lewis het voort…

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik zag een tijdje terug een film, helaas ben ik de titel vergeten, waarin de acteur die Lewis speelt een crimineel speelde… ook die rol zette hij prachtig neer, kan niet anders zeggen. Lewis is inderdaad een bijzonder typetje, ik denk dat veel van die rol iets van hemzelf is want ik zag het ook in die film terug.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.