Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Herstel up-date

24 reacties

Vorige week om deze tijd is er een flinke lastpak uit mijn buik verwijderd. De galblaas vond het DSC_0459langere tijd nodig om het vege lijf te teisteren en daar is om meer leed te voorkomen een stokje voor gestoken.

Nu een week later voelt het al een stuk beter aan. Het herstel gaat met grote ups en soms een flinke down. Afgelopen zaterdag ging het zo goed dat ik het niet nodig vond om ‘s-middags even te gaan rusten. Daar was mijn lichaam het helaas niet mee eens waardoor ik zondag een behoorlijke dipdag heb gehad. Wel zijn we op verjaardagsvisite geweest maar voor vertrek zat ik mezelf al in de weg.  De gezelligheid heeft me redelijk lang op de been gehouden maar bij thuiskomst ben ik gelijk voor een paar uur het bed in gedoken. Daar komt bij dat de pijnstillers inmiddels op zijn en ik alleen nog gebruik mag/kan maken van paracetamol.

DSC_3050 (1)Ondanks zondag ben ik heel tevreden over het verloop van het herstel. Zo tevreden zelfs dat ik al aan sporten begin te denken. Na 2 weken is het toegestaan om weer rustig aan het sporten op te bouwen. De verveling begint ook een beetje toe te slaan ondanks de vele ziekenbezoekjes. Zeker, ik kan met huishoudelijke klusjes beginnen maar voor mijn gevoel ben ik lang genoeg thuis geweest, ik wil er wel weer uit. Ondanks de verveling en het eruit willen zal toch even mijn gemak moeten houden denk ik.

Zes weken lang niet meer van 4 kilo tillen is ook zoiets? Wat mag wel en wat mag niet? Stofzuigen vind ik ook zwaar werk maar is geen tillen. Er wordt kracht gebruik, die voor mijn gevoel door de buikspieren gegenereerd wordt en niet alleen vanuit je armen komt. Was op hangen, daar rekt je buik zo lekker van uit, fijn voor de littekens en de buikspieren die ze een uur lang uit elkaar hebben gehouden. Volgende week maar eens kijken of er rustig aan wat langer gewandeld en gefietst kan worden. Het gaat goed en dat willen we graag zo houden.

 

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig en dus eigenlijk geen optie. Bewegen moet, kan altijd en overal.

24 thoughts on “Herstel up-date

 1. Rustig aan hoor. Beter een beetje over dan te kort… Al zijn wij mensen toch altijd geneigd om meteen alles uit de kast te halen zodra het lukt 😉 Ben blij dat je vooruit gaat!

  Liked by 1 persoon

 2. goed herstel, alles rustig aan en dat komt in orde! stap per stap 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Even inhouden nog. Valt zeker niet mee. Maar meestal heb je jezelf ermeem Beterschap!

  Liked by 1 persoon

 4. Goed luisteren naar je lichaam en ja soms zal je moeten inhouden en het iets rustiger aan doen.

  Aum Shanthi

  Like

 5. Toch belangrijk voor jezelf.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 6. hihihi, heel herkenbaar!
  ik focus op mijn buik. voel ik ergens een prikje is het tijd om echt te gaan zitten…
  (zielig is het eigenlijk, maar helend op lange termijn)
  succes hé !

  Liked by 1 persoon

 7. vraag en vertel het maar Anne Marie alleen zo kunnen we elkaar helpen hé!

  Liked by 1 persoon

 8. Doe alsjeblieft kalm aan…. beter nu even op je tanden bijten en geduldig zijn dan straks moeten boeten waarvan je niet weet of dat dan tijdelijk zal zijn of voor altijd.

  Pijn is ook een signaal hè!

  Liked by 1 persoon

  • Vandaag alweer terug gefloten. Niets ernstigs maar ik moet me echt rustig houden. Vanmiddag m’n bed weer opgezocht en gelukkig gaat het weer iets beter. Bedankt voor je goede zorgen.

   Like

 9. Geduld hebben en niet forceren. Dan wacht het maar of doet iemand anders het. Kapotte hechtingen of lidtekens wil je echt niet. Succes!

  Liked by 1 persoon

 10. Oh ik zou dat ook zo moeilijk vinden…..
  Ik wens je nog veel goede moed!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s