Dinsdag wandeldag 18 april 2017

Vandaag de (stoute) wandelschoenen aangetrokken en 14 dagen na de galblaasoperatie weer een wandeling gemaakt. In de informatie folder over een galblaasoperatie staat, dat een week na de operatie voorzichtig het sporten weer opgepakt mag pakken. Dat leek me wel erg snel en heb daar even navraag over gedaan. Nou ja,  een week was wel snel maar 14 dagen na de operatie is het verantwoord om weer rustig op te starten met sporten.

Tweede Paasdag hebben we met het gezin een wandelingetje gemaakt van 5 km. en dat ging zo goed dat ik natuurlijk weer meer wilde. Woensdag wordt een drukke dag met diverse afspraken dus vandaag, dinsdag was voor deze week de beste dag.

Mijn favoriete koffietentje is ongeveer 6 km. van ons huis vandaan, dat ging het eerste doel worden. Je weet maar nooit. (het was een makkie)

Nadat ik mij geïnstalleerd had en koffie besteld bij ‘Eindeloos’ kwam er een giga regenbui over. De koffiebreak werd iets langer dan gepland en naar buiten starend kreeg is steeds minder zin om verder te wandelen.

Dat gaat met de bus terug worden want met een paraplu lopen, die ik niet eens bij me had, heb ik een vreselijk hekel aan. Bovendien liggen er thuis massa’s van die mini parapluutjes die overal gekocht zijn vanwege vergeten paraplu momentjes. Ga niet nog een paraplu kopen.

In Ede aangekomen moet je altijd overstappen bij Station Ede-Wageningen. Waar je ook naartoe wilt er moet altijd een overstap gemaakt worden en dan heb je de keuze. Ga ik een tijdje op de volgende bus staan wachten of loop ik al richting centrum. Heb je pech en moet je lang wachten dan ben je wandelend al halverwege het centrum voor de bus er is. Ondertussen was de zon weer gaan schijnen wat het beslissen vergemakkelijkte, ik wandel wel terug en ga niet op de bus staan wachten.

Vanaf het station naar het centrum gewandeld, daar wat winkeltjes bezocht en via de groenteboer weer terug naar huis. In totaal zijn het 10 km. geworden en het voelde goed. Onderweg een klein rekensommetje gemaakt, er zijn nog 3 maanden te gaan voor de vierdaagse. Er zaten al wat kilometers in de benen voordat ik opgenomen werd dus ik denk/hoop dat het gaat lukken.

Aanstaande zaterdag is de Bloesemtocht waarvoor we al kaarten in huis hebben, die ga ik nog maar niet doen. We hebben ons voor 20 kilometer opgegeven en dat lijkt me op het moment net iets te ver. Zaterdag gaan vader en dochter gezellig de Bloesemtocht wandelen en moeder kijkt of ze via bos en hei een rondje van 10 km. kan maken.

DSC_3359

14 gedachten over “Dinsdag wandeldag 18 april 2017

 1. Goede besluiten. Het spookte soms behoorlijk deze paasdagen. Ik geloof dat bijna iedereen een verzameling ‘aangeschaft wegens vergeten’ parapluutjes heeft.
  Succes met de 10km komend weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn te lezen dat je weer bezig bent gegaan en dat dat goed ging. Nog fijner te lezen vind ik dan wel dat je goed naar je lijf luistert en het gehoorzamt, *steekt dikke duim op*

  Ik wens vader en dochter maar zeker ook moeder, veel wandelplezier.

  Geliked door 1 persoon

 3. Best nóg wel vroeg om 2 weken na zo’n operatie alweer zover te lopen, maar als je gewend bent om veel te wandelen maakt dat natuurlijk wel iets uit. Vroeger lag je al 2 weken in het ziekenhuis voor die operatie, maar gelukkig maken ze daar tegenwoordig geen grote sneden meer voor. Met de vierdaagse komt het vast wel goed, dat duurt nog even en als dit nú al zo goed gaat zie ik het niet somber in. Je voelt het natuurlijk zelf ook best wat wel en niet kan.

  Geliked door 1 persoon

  1. In de folder staat werkelijk dat je na een week weer voorzichtig mag beginnen met sporten. Denk dat ze dan over denksport hebben want vorige week kon ik echt nog geen wandeling van 1000 met er rood maken.

   Like

   1. Nee , dat lijkt me ook! Ik herinner me de baarmoeder operatie zónder snee waar ik nog 2 weken voor in het ziekenhuis lang, na een week thuis “niks doen” dácht ik wel een stofdoek door het bergmeubel te kunnen halen, het zweet liep met strááltjes over m’n rug.

    Geliked door 1 persoon

    1. Zie het voor me. Maar een baarmoeder operatie is ook wel iets heftiger dan de galblaas. Maar goed we komen er wel weer bovenop. Het is jou ook gelukt.

     Like

     1. Je hebt nog tijd genoeg gelukkig voor de vierdaagse , gewoon rustig opvoeren want de vierdaagse zit grotendeels tussen je oren als je verder gezond bent.

      Geliked door 1 persoon

 4. Goed bezig hoor. Goed naar je lichaam luisteren en dan inderdaad nog maar even wachten met de 20 km. gaat meer zekerheid opleveren dat je de vierdaagse wel gaat halen.
  Succes met opbouwen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.