Wild Coast Zuid-Afrika – Camera beschadigd.

Tijdens de vakantie kan er van alles misgaan met je camera. In het water of ravijn laten vallen of op de grond laten stuiteren. Een golf water of de koffie van je buurman er overheen noem het maar op. Natuurlijk liet mijn ‘geluksmomentje’ met m’n camera mij deze vakantie niet in de steek.

p1020150Na een aantal wildreservaten vertrokken we richting kust. De Indische Oceaan wel te verstaan. Ik ben nooit verder gekomen dan de Middellandse Zee of de Noordzee. Reuze interessant die Indische Oceaan die ik wilde graag van dichtbij bekijken. Na een lange reis streken we dichtbij  zee neer in een stukje paradijs. Een fijn resort waar ieder zijn eigen vakantieverblijf had, met een geweldig restaurant waar de beste Afrikaanse wijnen geschonken werden.

p1020145Toen we arriveerden was er voldoende tijd voor het diner om langs het strand van die Indische Oceaan te wandelen. Bijna de hele groep heeft de koffers in de hoek gegooid en verdween richting Oceaan. We wilden hem zien, voelen en ruiken. Het wolkendek trok boven ons dicht maar dat weerhield niemand. De volgende dag stond een wandeling rondom en langs de kust gepland, er kwam nog voldoende tijd en ruimte om die ene sublieme foto van de zee te maken.

De volgende dag liet de zon zich van zijn beste kant zien en wandelden we over glooiende, groene heuvels en langs ruige kust met de mooiste vergezichten. Gevaren langs hoge rotswanden en gekeken naar jonge gidsen die van de rotsen af doken. Naar hartenlust werden er foto’s  geschoten. De wandeling heeft 3 x zolang geduurd doordat de fotografen onder ons maar niet op wilden schieten.

Aangekomen bij het strand was ze gegolfd door de harde wind met daaroverheen een héél dun laagje zwart zand. Dat was mooi, daar moest ik  ‘DE’ beroemde wereldfoto van maken. Op de knieën en een mooi lang vergezicht van strand maken. En toen ging het mis. De wind was hard, het zwarte zand stoof over het strand en zomaar pardoes mijn camera in. Had ik met mijn kont naar de wind moeten gaan liggen? Waar kwam die wind eigenlijk vandaan?

De hele vakantie heb ik mijn best gedaan om de nieuwe camera niet te beschadigen, tasje in, tasje uit en maar druk zijn met dat ding. En daar met mijn knieën in het zand vlogen de zandkorrels zo de camera in. Een mooi gespikkelde lens was het resultaat. Vooral bij het in zoemen waren de korrels op de  foto’s goed zichtbaar.  Het heeft wel een aantal dagen gekost om over die gezand straalde lens heen te komen.

Foto’s wandeling Wild-Coast.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Later las ik dat het risico om zand in je lens te krijgen  bij harde wind erg groot is. Wil je toch graag fotograferen dan is het raadzaam om een plastic zak over je toestel heen te trekken, met een klein gaatje voor je lens. Nog verstandiger is het om helemaal niet te fotograferen. Dat is echter een groot dilemma, geen foto betekent nooit meer een foto van dat mooie plekje. Je komt niet overal een tweede keer..

12 gedachten over “Wild Coast Zuid-Afrika – Camera beschadigd.

 1. Jakkes moet er niet aan denken…. ik heb een blaasbalgje.. misschien ook aanschaffen?

  En ja zo’n reis maak je njet vaak…. velen maken hem nooit

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zou ik misschien aan moeten schaffen. Maar ja op dat moment had ik het net niet bij me. Daar ben ik me bewust van dat veel mensen zo’n reis nooit zullen maken.

   Like

 2. Oh jakkes dat is naar! Dat van die plastic zak is een goeie tip, maar daar heb je nu niks meer aan… Moeilijk dilemma inderdaad. Zuid Afrika zijn niet de Utrechtse Heuvelrug waar je even heenrijdt…
  Heb je hem weer wat schoongekregen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, jij kent het dus ook. Het zand was daar ook zo ontzettend fijn. Je voelde het nauwelijks maar er was zoveel wind dat er wel zand moest zijn besefte ik achteraf pas.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik had al twee toestellen stuk. Bij het ene was de dure lens naar de vaantjes. De andere zat gewoon vol zand. Nu neem ik enkel nog mijn Smartphone mee naar het strand. Vooral met wind is het zeer slecht voor je toestel. Ik spreek uit ervaring…

    Geliked door 1 persoon

    1. Twee toestellen zelf. Dat is helemaal balen. Mag daar dus wel heel alert op zijn. De foto’s van mijn smartphone zijn ook mooi. Alleen door inzoomen worden de foto’s er niet mooier van. Het zij zo dan. Bedankt voor de tip.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.