Zookeeper’s Wife

Een film met een bijzonder verhaal over de Tweede Wereld oorlog.
De film gaat over de dierentuin in Warchau waar het echtpaar Zabinska 300 joden tijdens de oorlog onderdak bieden, verborgen houden voor de Duitsers.
In de oorlog zijn in Warchau vreselijke dingen gebeurd, bombardementen, afslachten van de wilde dieren en roof van de dieren. Ondanks de drama’s die er afspelen gaat het echtpaar door met het verbergen en helpen van de Joden die zij onderdak hebben geboden.
Het is een verfilming na het gelijknamige boek en in het Nederlands vertaald als Antonina’s Dierentuin. Het boek is gebaseerd op de dagboeken van de toenmalige directeursvrouw Antonia Zabinska.
Van Artis zijn soortgelijke verhalen bekend maar minder aangrijpend dan van deze dierentuin. De mensen zijn zo ontzettend inventief geweest tijdens de oorlog.
Ik heb de film nog niet gezien maar hij lijkt me een aanrader. Te zien in diverse bioscopen en misschien volgend jaar wel op TV. Maar voor wie niet zo lang wil wachten, kijk bij jou in de buurt waar hij te zien is.

download - kopie

6 gedachten over “Zookeeper’s Wife

  1. Hoorde laatst inderdaad over deze film. Wist niet dat het naar een boek was. Dat word dus weer een boek op mijn leeslijst en eens kijken of ik de film ergens kan gaan bekijken. Bedankt voor de tip.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.