Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Ei, ei

20 reacties

Gaan we nu echt alle schuld en schade verhalen op de eierboeren? Er is één firma die de fout in is gegaan. Een aantal kippen boeren hebben hen vertrouwd en zijn de mist in gegaan. Maar nu moeten alle boeren hiervoor bloeden. Een aantal zijn al failliet gegaan.

En ach die arme supermarkten hebben zoveel verlies geleden, zij gaan de schade ook op de kippenboer verhalen. Ze vergeten erbij te vertellen dat de boeren al jaren dezelfde prijs voor hun eieren krijgen en wij, de consument, wel steeds meer voor onze eitjes moeten betalen.

Weet je hoeveel eieren je moet eten voor je last krijgt van het gif dat er gebruikt is? Ruim 900 eieren moet je ervan eten in een keer, achter elkaar. Probeer maar eens 10 eieren achter elkaar te eten en je kunt ze niet meer luchten of zien. 900 eieren voordat er gevolgen zijn van het consumeren van de besmette eieren.

Straks zijn de boeren failliet en gaan wij fijn de hoofdprijs betalen voor onze eitjes. En ondertussen nemen we een pilsje en drinken een wijntje, roken een sigaretje nemen nog een patatje en wachten tot de kippenboeren krijgen waar ze recht op hebben. En de supermarkten melken ons verder uit.

Chanté.

Advertenties

Auteur: AnneMarie

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Stil zitten is lastig en dus eigenlijk geen optie. Bewegen moet, kan altijd en overal.

20 thoughts on “Ei, ei

 1. inderdaad. Te schandalig voor woorden. en maar weer plukken over de ruggen van hen die er niets an kunnen doen!

  Liked by 2 people

 2. 900 eieren? Dan vind ik de hele hetse inderdaad wat overdreven. En het zijn inderdaad niet de supermarkten die eronder leiden…

  Liked by 1 persoon

 3. Ik denk dat ze ons maar de helft vertellen

  Liked by 1 persoon

 4. Ze moeten toch iets kunnen vinden om de mensen iets te laten geloven.
  Men zal zeker niet ziek worden van een eitje per week.
  En als men dan kijkt wat ze allemaal inspuiten bij andere dieren en op groeten.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 5. Dat zal er zeker zijn, maar zo komen spijtig genoeg toch maar weer die boeren in een slecht daglicht.
  En voor wat?

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 6. En dat na net weer zo’n dreigend vogelgriep drama . Eieren zijn inderdaar relatief goedkoop. Ik herinner me dat toen ik een jaar of 7 was, ( 1949) ik wel eens een paar eitjes mocht kopen voor m’n moeder die waren toen , afhankelijk van de grootte, rond de 20 cent. Nu zijn ze rond de 20 eurocent wat dus ongeveer dubbel zo duur is als +/- 65 jaar geleden. De salarissen zijn in die tijd vaak vertienvoudigd. Met koffie en suiker is het net zo. Ik snap wel dat zowel boeren als grootgrutters wel héél krappe marges hebben.

  Liked by 1 persoon

 7. hier in Vlaanderen is er een professor gespecialiseerd in die dingen die eiste gisteren morgen om het rapport in te mogen kijken omdat hij ook vragen had. hij krijgt het in beknotte versie, dus wij wachten af…
  ik ben weer eens benieuwd in de komkommertijd van de pers…

  Liked by 1 persoon

 8. Het gaf me wel te denken en toch maar voortaan eieren voor mijn geld kiezen en bij de boer vers gaan kopen 😉 Ja zeker door de komkommertijd kon het ook lekker uitgemolken worden allemaal. Uiteindelijk betalen wij zelf gewoon weer de prijs of per ei of de regering springt bij om de bedrijven te redden. Lood om oud ijzer dus.

  Like

 9. “Ik eet voorlopig geen ei meer, mij veel te gevaarlijk” zei hij en stak daarna een sigaret op….

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s