Wandelschoenen

Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet maar sinds ik de 4- daagse wandel en er voor train ben ik aan nieuwe schoenen toe. Het 4e paar sinds 2014. Vanaf het begin loop ik op Brooks Ghost terrein/wandelschoenen maar ik verslijt ze bij de vleet.

De schoenen zitten fantastisch en ik kan er ook op door blijven lopen tot Sint Juttemus maar ik doe er iets mee waardoor de zool snel slijt en van binnen de vorm eruit raakt. Met versleten zolen kun je wel een tijdje door lopen. Moet je niet na een regenbui regen het bos in gaan want dan glibber je alle kanten, maar verder lukt dat wel. Je bent niet zomaar door de zool heen.DSC_0322

Het vervormen van mijn schoenen van binnen is een heel ander geval. De zool binnen in de schoen heeft zoveel te verduren van mijn voeten dat er vormen in komen die je niet hebben wilt. De bal van mijn voet wringt zich zo in de schoen dat daar een kuil in komt en de zool erom heen omhoog komt. Zelfs het midden gedeelte in de schoen komt omhoog.

Het wordt zo vervormd dat ik door al die heuvels en bulten in de zolen blaren ga lopen op plekken waar ik normaal totaal geen last van heb van blaren.DSC_0105

Ik heb al een keer Lowa’s geprobeerd maar die waren voor mijn voeten te stug waardoor ik zo’n pijn midden onder de bal van de voeten kreeg dat ik echt niet meer verder kon lopen. Mijn voeten rollen blijkbaar zo af dat ze geen weerstand van stugge zolen kunnen hebben/accepteren. Die vielen af, helaas want ze zaten verder als gegoten.

Vrijdag zijn we nog even een rondje wezen wandelen maar ik vond het niet fijn meer. Had ook nog wat dikkere sokken aan gedaan, de veters losser vanwege de dikke sokken maar ik was blij dat ik ze weer uit kon doen. Vreselijk wat zaten die dingen waardeloos zeg.

Hoeveel ik er ook van baal, ik moet gewoon weer nieuwe schoenen. Maandag ga ik naar mijn favoriete schoenenwinkel en wordt dan geholpen door de podoloog die daar zijn praktijk heeft. Ik hoop dat hij een oplossing weet want zo wordt wandelen alsnog een dure sport. Wordt vervolgd.

Kennen jullie dit probleem en wat hebben jullie er aan gedaan om het te voorkomen?

20171117_152135

31 gedachten over “Wandelschoenen

 1. Ik gok dat hij je zolen aan gaat meten die slijten minder hard dan die dingetjes in je schoen. Wel verstandig daarheen te gaan wie weet zijn er nog andere schoenen die je goed zitten. Ik hou het bij mn ecco’s met podozool.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ben ook zeer benieuwd waar hij mee gaat komen. Ben het zat steeds weer nieuwe schoenen te moeten kopen. Ik doe het liefst jaren met schoenen en kleding.

   Like

 2. Er zijn hardloopwinkels waar je over een doorzichtige plaat loopt, die opnames maakt van hoe jij je voeten neerzet. Aan de hand daarvan word je een bepaald soort schoen geadviseerd.
  Ik denk dat je stevige schoenen nodig hebt met meer demping, bijv. Meindl. Dan sla je twee vliegen in één klap. Of Mephisto’s. Dat is de vierdaagseschoen bij uitstek. Ze zien er alleen voor geen meter uit.
  Bij de podoloog ben je zeker in goede handen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankmmje voor het advies. Dat wandelschoenen er niet uit zien doet me niks, je ziet er toch niet uit in de wandel outfit. Als ik maar niet om de paar maanden nieuwe schoenen hoef te kopen. Maar ja nu ik er over denk, hardloop schoenen gaan ook niet langer dan een jaar mee.

   Like

 3. ha die Esther
  nee ik ken dat probleem gelukkig niet , liep het jaar dat ik met pensioen ging 1800 KM op een lowa , ja die zitten best , mede dat ze in halve maten komen , maar ze zijn aan de prijs pppffttt , loop nu op de schoen van ANWB en ben ook tevreden , heb er een ander inlegzooltje in en loopt heerlijk
  ik hoop voor je dat jullie er uit komen en de klacht weg is

  zeker een mooie fietstocht , ik fietste van hier naar Lenzereheide

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn grootste zorg bij wandelschoenen is dat de zolen dik genoeg zijn, de dikke knobbels aan het grote teen gewricht moeten vooral géén straat voelen. verder kijk ik gewoon hoe het zit. (en loopt natuurlijk) Merken zegt me niet zoveel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Merken zijn eigenlijk ook niet zo belangrijk. Als je maar 4 x 40 km op een dag achter elkaar er op kunt lopen. Een dag red je vaak wel om 40 km. te lopen maar 4 dagen achter elkaar moet je toch wel zeker weten dat je het gaat halen op je wandelschoenen.

   Like

   1. Ja en natuurlijk dus van te voren mee oefenen. . Als ik me goed herinner had ik Timberlands, half hoog wat prettig was voor de enkels. .Ik had er al veel km mee gemaakt maar toch had ineens op dag 3 (dacht ik) een blaar tussen en op m’n kleine teen.
    Gelukkig had ik alles bij me om hem zelf door te prikken en in te pakken. Véél handiger dan een spaarzame rode kruis post op te moeten zoeken, véél te druk daar.

    Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb het probleem niet, maar mijn man wel… ben benieuwd wat er voor oplossing voor jou komt. Is misschien ook iets voor de echtgenoot… die altijd met van die zooltjes in de schoenen loopt.

  Geliked door 2 people

 6. Met belangstelling las ik je verhaal, want sinds kort heb ik soortgelijke problemen met wandelen op mijn lage wandelschoenen. Ik deed jaren met lage Lowa’s. Vorig jaar moesten ze echt vervangen worden en de verkoper zei dat het een herenmodel was en praatte me Meindl’s aan. Nu, na een jaar heb ik erge kramp en het gevoel of ik doorgezakte voeten heb. Op mijn hoge wandelschoenen heb ik geen last. Een ander zooltje erin heeft de klachten verminderd, maar ik denk toch, dat ik nu alweer nieuwe schoenen moet gaan kopen. Ik ben dus ook benieuwd welk advies jij krijgt, want ik vind de schoenen te duur om elk jaar te vervangen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is het probleem ja, veel te duur om ieder jaar nieuwe te kopen. Ik heb trouwens het idee dat er zoveel aan schoenen wordt gesleuteld tegenwoordig dat je er niet meer van uit kunt gaan dat wat je vroeger had dezelfde schoenen maar dan nieuw garant zullen staan voor hetzelfde wandel plezier. Ik hoor heel veel wandellaars die niet meer met hun oude merk kunnen wandelen.
   Ik hoop dat hij morgen toch een enigszins goed onderbouwd advies zal kunnen geven. Daarna zal de praktijk uit moeten wijzen dat het ook nog werkt.
   Ik hoop in de loop van volgende week erover te kunnen schrijven. Iets met verjaardagen, visite enzo.

   Geliked door 1 persoon

 7. Mijn Lowa’s zitten al jaren prima dus ik ben al weer zo iemand die het probleem niet kent. Afgelopen weekend zag ik bij een vriend van me dat hij wandelschoen van Teva heeft gekocht. Ik was verbaasd, ik ken Teva’s alleen van sandalen. Die schoenen zagen er goed uit, mooi slank, niet te zwaar en toch degelijk. Ik heb geen idee hoe ze zitten, maar ik wilde dit toch even laten weten. Succes met je nieuwe schoenen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Die ken ik iid ook alleen maar van de sandalen. De beschrijving ervan klinkt goed. Ga morgen in gesprek met de podoloog, samen nadenken, en dat vragen of hij de Teva’s ook kent. Bedankt voor de tip. Kan goede raad wel gebruiken.

   Geliked door 1 persoon

 8. Ik verbruik ook meer banden om mijn fiets dan bijvoorbeeld mijn zusje omdat ik gewoon veel meer fiets. Zou het met schoenen ook niet zo zijn dat omdat je vaak loopt ze ook eerder verslijt. Geen idee hoor maar dat lijkt mij logisch.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zou heel goed kunnen, maar de 4-daagse wandelaars van mijn club doen ook langer met de schoenen dan ik. Met hardlopen doe je ook maar een jaar of 1000 km. Met je schoenen omdat de demping er dan uit is. Geloof dat ik het maar gewoon moet accepteren dat ik ze snel slijt.

   Geliked door 1 persoon

   1. Misschien zou je mij die andere wandelaars eens moeten vragen wat voor schoenen ze hebben kan misschien ook nog wel schelen. Weet het ook niet hoor. Mijn schoenen slijten alleen aan de zijkanten van het vele fietsen 😉 😉

    Geliked door 1 persoon

 9. Tja als ‘niet-wandelaar’ kan ik je waarschijnlijk niet echt veel wijzer maken… ik loop natuurlijk wel veel zo over het algemeen door de dag ivm mijn werk enzo maar toch beduidend minder km’s dan jij.

  Als iemand met een ‘niet-normaal-functionerend’ lijf weet ik wel wat het is dat schoenen snel slijten, ik verslijt een paar dr Martens per jaar… die zijn ook duur maar ze lopen wel het lekkerst voor mij dan.

  Misschien eens een gedegen onderzoek door een orthopeed?

  Like

  1. Zooltjes die er voor zorgen dat ik niet meer de voorvoet de twist kan doen. Ik draai op het laatst op de bal van m’n voet.
   De tijd zal het leren of dit de oplossing is.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.