Z.O.Z. Driving home for christmas

Een kerstklassieker ‘Driving home for christmas’. Zou er iemand zijn die deze kersthit niet kent? Vast wel maar het lijkt mij haast niet mogelijk dat je hem niet kent.

Waar moet een goede klassieker aan voldoen? Muziek die makkelijk in het gehoor ligt? Gaat het om de tekst of gaat het om de combinatie ervan? Hier gaat het waarschijnlijk om tekst en de muziek. Een goede kerstklassieker moet de tand des tijds kunnen doorstaan. Volgens mij is deze hit daar aardig naar op weg.

Eigenlijk kunnen we over een jaar of 75 pas zeggen of dit een kerstklassieker geworden is. De plaat is al in 1988 uitgebracht en al jaren rond de kerstdagen prominent aanwezig op de radio. Nog even geduld dus en dan weten we of het een klassieker geworden is.
Chris Rea is een Engelse singer-songwriter die nog steeds actief is.

Chris Rea – Driving home for christmas

Voor meer zwijmels op zaterdag kijk bij Irispapilio
Zwijmelen op zaterdag was voorheen bij Marja

 

23 gedachten over “Z.O.Z. Driving home for christmas

 1. Eh ja een echte kerstklassieker… maar ehh al hoe mooi het nummer in zijn eigen soort ook is, ik heb er niets mee. Al die overbekende kersttunes komen me de jeweetwel uit, ik heb dus ook in deze dagen absoluut de radio niet op die zenders staan die dit allemaal draaien de hele dag, brrrr

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is een blijf een mooi nummer en ik heb ook zo een klassieker geplaatst .Toch zou wat nieuwe kerstmuziek ook wel eens leuk zijn
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik schat zo maar in dat dit in het rijtje Kerstklassieker komt. Maar omdat je inderdaad rond deze tijd helemaal gek gemaakt wordt door constante aanbieding van dezelfde 24 liedjes (bij wijze van), is de charme er een beetje vanaf gedraaid. Maar de eerste keer weer horen blijft leuk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben er na al die jaren nog niet uit waarom ik altijd een beetje kriegel van het nummer wordt, want eigenlijk is er niet mis mee. Waarschijnlijk het ritme. Heb ik ook muziek van Earth, Wind & Fire , daar wordt ik echt gék van

  Geliked door 1 persoon

  1. Soms heb je dat ja. Ik heb ook een aantal van die nummers waar ik helemaal kriegel van wordt en wet niet hoe snel ik het de nek om moet draaien dan. Hi hi.😁😁😁😁

   Like

 5. Het is een pracht nummer maar ik hou nog even de kerst van me af en geniet van het zonnetje, zonder wind en verbeeld me een lentegevoel:-)

  Geliked door 1 persoon

 6. het is een zeer bekend nummer in deze tijd
  ik weet niet wat de kriteria zijn om iets een klassieker te nomen

  ja Noord Holland heeft veel strand om naar toe te gaan 🙂

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Voor ons het allerbeste kerstnummer. Dan nog even dit ter infoematie:
  Zanger ’Driving Home For Christmas’ zakt in elkaar op podium (10 dec. 2017 in ENTERTAINMENT)

  De Britse artiest Chris Rea (66) is gisteren tijdens een optreden in de New Theatre Oxford in elkaar gezakt. De Driving Home For Christmas-zanger is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
  „Rea ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis”, zo laat een woordvoerder van de ambulancedienst weten aan de Britse media. Hoe het verder met de zanger gaat, is niet bekend.

  Volgens bezoekers van het concert zakte hij ineens ’als een plumpudding in elkaar’. Darren Fewins vertelt aan AP dat de muzikant zo’n 45 minuten aan het spelen was toen dit gebeurde. „Hij stond bij de microfoon en had in de ene hand zijn gitaar en met zijn andere stond hij vooral te trillen. Je kon zien dat het niet klopte.”

  Hij vervolgt: „Hij liep wat naar voren en probeerde al slingerend op het podium de microfoonstandaard vast te pakken. Toen deed hij een paar stappen terug en zakte hij in elkaar. Er was ook niemand om hem op te vangen.”
  Shock

  Volgens Fewins lag hij vervolgens zo’n twee minuten op zijn rug, voordat de gordijnen werden dichtgedaan. De ooggetuige zegt verder dat Rea er ’geweldig’ uitzag voordat dit gebeurde. „Hij praatte met het publiek en zocht steeds interactie.”

  Fewins zag meteen dat het ernstig was. „Het publiek was in shock.”

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je voor de info. Ik had ook al zoiets gelezen maar het fijne wist ik er niet van. Heb daarom niets vermeld bij het verhaaltje over dit nummer.
   Ik begrijp dat dit voor jullie het perfecte nummer is.
   Welkom weer in Nederland.

   Like

 8. Inderdaad, een “klassieker” voor kerst, maar ook mij irriteert de song mij om niet goed duidelijke redenen. Mijn informatie is, dat Chris in 2016 een beroerte heeft gehad, en nu aan het terugkomen was. Of zijn instorten van nu daar iets mee te maken heeft…?

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb er ook iets over gelezen. Ook van Albert y Maya gehoord. Wel een beetje ironisch dat hem dit nu in deze tijd overkomt.
   Driving home for Christmas

   Like

Reacties zijn gesloten.