Nieuw jaar

Kerstboom opgeruimd, hier en daar wat rommel weggewerkt en we kunnen met een schone lei aan het nieuwe jaar beginnen. De feestdagen zijn redelijk relaxed door ons doorgebracht.
De zondag voor kerst bij vrienden geweest en 2e kerstdag met de kinderen  en mijn moeder hapjes/tapasdag gehouden. Vanaf de koffie steeds een klein gerechtje geserveerd en rond 16.00 als laatste het toetje. Met opzet zo gedaan zodat het eten gezakt zou zijn voor het slapen gaan. Heb me redelijk uitgesloofd in de keuken maar de hoeveelheid goed in de hand weten te houden.

Oudejaarsavond met de 2 dochters thuis doorgebracht. Natuurlijk ook weer met een hapje en een drankje maar niet te uitbundig. De calorieën moeten er ook weer af straks. Youp van het Hek gekeken, wij vonden hem goed aan te horen maar ja, we hebben jaren niet gekeken en voor ons was alles nieuw wat hij te vertellen had. Heb er ook andere, negatieve meningen over gehoord, wij vonden hem deze keer aardig te pruimen.

Nieuwjaarsdag worden de families aan beide kanten bezocht. ‘s-Morgens naar mijn kant en ‘s-middags naar de kant van Wim. Redelijk traditioneel maar wel altijd gezellig. De zelfgemaakte oliebollen moeten geproefd worden en daar moet je niet een week mee wachten. Hoe simpel kan het zijn?

De laatste weken heb ik niet veel achter de computer gezeten en bloggen kwam er al helemaal niet van. Mijn hoofd was even met andere dingen bezig.
Zo is mijn recepten archief met de nodige kerstgerechten aangevuld en zijn er zoveel boodschappen gedaan dat ik nu geen winkel meer kan zien. De supermarkten zijn het kerstassortiment aan het opruimen en winkels in de stad zijn aan hun uitverkoop begonnen. Zeker, ik ben dol op goedkoop shoppen maar niet in januari, dan heb ik het wel gehad met shoppen.

De wandelplannen voor het nieuwe jaar staan in de stijgers.
De 4-daagse staat natuurlijk bovenaan de lijst en daar moet voor getraind worden. Als ik begin aan de 4-daagse zitten de nodige kilometers al in de benen en de aanloop naar de 4-daagse toe vind ik leuk om te doen. Een Citywalk in Amsterdam en de 30 van Zandvoort staan al gepland. Vooral de tochten ter voorbereiding van de 4-daagse vind ik erg leuk om te doen. De wandelaars raken steeds meer in 4-daagse stemming, het wordt steeds gezelliger.
En natuurlijk onze eigen tocht weer. Die lopen we een paar weken vooraf voor en de dag zelf zijn wij de vrijwilligers. Leuk om te doen hoor.

Nog even afwachten of het blessureleed van vorig jaar echt voorbij is. Daar maak ik me wel een klein beetje zorgen om.
Ik hoop door weer regelmatig te trainen de spieren zo sterk worden dat de laatste blessurepijntjes helemaal verdwijnen. Pijn bij intensieve training krijg je toch wel maar dat voelt anders en is na een nachtje rust weer over. Een beetje spannend, maar stil gezeten heb ik ook niet in de tussentijd, het zou moeten lukken.

DSC_0193
De kersttulband

 

.

10 gedachten over “Nieuw jaar

 1. Ik ben blij dat alle feestdagen weer achter de rug zijn. Het is toch een aanslag op mijn energiehuishouding, ook al is het gezellig.
  Niet meteen te hard van stapel lopen met sporten anders is het roofbouw dat je pleegt en geen opbouw. Sprak zij, die door schade en schande wijzer geworden is *kuch*
  Beterschap en succes met je goede voornemen!

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben het aardig rustig weten te houden maar kost iid veel energie. Probeer zeker niet te hard van stapel te lopen, mn knie sputtert soms nog wel wat tegen maar ik hoop dat het dmv training zal verbeteren.

   Like

 2. ha die AnneMarie
  jullie hadden zo te lezen fijne feestdagen met de familie
  ja zal best wat drukte gegeven hebben , en wat stress
  maar dat raak je straks allemaal kwijt als je de wandelschoenen aan doet en gaat voorbereiden op de 4daagse 🙂
  en Kakel heeft gelijk hoor mak an beginnen ,maar dat weet jij als geen ander

  ik hoefde er vandaag niet uit , ja en ik doe alles met de fiets 🙂
  de keren dat ik in België was genoot ik er ook van

  voor straks slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk he, fris januari weer in! Wij hebben hier ook wandelplannen binnen de mogelijkheden. Helemaal zin in, nu hopen dat het weer ook nog meewerkt want al die regen vind ik maar niets!

  Geliked door 1 persoon

  1. Met regen ☔ krijg je mij ook niet naar buiten. Maar ik houd de schoenen wel paraat, als het weer het maar iets toelaat gaan we.

   Like

  1. Ja heerlijk. Eindelijk weer tijd om te bloggen. Dat schiet er altijd gelijk bij in. En de 4-daagse koorts begint al en niet alleen bij mij. Waarschijnlijk gaat dochterlief dit jaar ook mee. Super gaaf.

   Geliked door 1 persoon

 4. Best lekker hé de hele kerstzooi de deur weer uit. Wij hebben het , een beetje noodgedwongen, heel rustig gehouden al was dat soms toch nog net te druk. Youp kijk ik al een aar jaar niet meer maar dit jaar had ik weinig zin in een oudejaarsconference, ze zijn tegenwoordig allemaal een beetje hetzelfde.
  Ik ken de voorpret van de vierdaagse dus ik begrijp dat wel, dus hoop met je mee dat de blessure zich rustig houdt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja heerlijk, ruimte voor andere zaken. Bv trainen voor de 4-daagse. Het is nog redelijk vroegmmom te beginnen maar de voorpret is er niet minder om. Wij hadden al jaren geen conference gekeken daarom lukte het waarschijnlijk deze keer wel om te kijken.

   Like

Reacties zijn gesloten.