Floortje in Jemen

Hebben jullie het ook gezien vanavond, Floortje in Jemen? Ik heb getwitterd dat ze een kanjer is met haar ploeg en niet te vergeten de Rode Kruis medewerkers. Zo ontzettend goed werk wat al die mensen doen. Mensen die hun leven wagen om anderen in oorlogsgebieden te helpen. Wat een moed, compassie, doorzettingsvermogen, het is om stil van te worden.

Een mede blogster vond zichzelf ineens zo onbeduidend bij het zien van al die beelden. Oef, dat vond ik even van niet. Weet je hier is ook hulp nodig, misschien niet de hulp die in de arme landen of oorlogsgebieden nodig is maar hier kun je ook goed werk doen.

Zij geeft mensen met haar blog kracht en hulp om verder te gaan. Zelf kun je ook het verschil maken voor mensen in je omgeving. Kijk naar de vluchtelingen hier die hulp nodig hebben met inburgeren, de papierwinkel enz. De ouderen die totdat ze helemaal op zijn en niet meer kunnen op zichzelf moeten blijven wonen. Liefst met zo weinig mogelijk hulp want dat kost geld. De kinderen die hier in armoede moeten leven hebben hulp nodig. Hulp is hier ook nodig. Niet in die mate als in Jemen maar als je wilt kun je hier zeker wat met je humane ziel.

Daar komt nog bij dat niet iedereen geschikt is om werk te doen zoals het Rode Kruis of Artsen zonder grenzen. Ik denk dat ik in grote paniek zou raken als ik in dit soort situaties zou moeten werken. Aan mij heb je daar niets. Ik heb ook het idee dat ik daar zulke domme dingen zou gaan doen dat ik al snel om het leven zou worden gebracht. Niet iedereen kan het aan daar te werken.

Ik heb diep respect voor al deze mensen en ben ook reuze trots op onze Floortje en haar ploeg. Ze zijn hard nodig om ons en de wereld te laten zien wat er gaande is in de wereld.
Maar laten wij, de iets mindere helden hier thuis het verschil maken. Heb compassie, help je buurmann, je vader, je moeder, de kinderen in armoede, de zieken, gehandicapten, de vluchtelingen. Er is overal hulp nodig, laat je niet ontmoedigen maar biedt hulp aan in wat voor vorm dan ook. Zelfs collecte lopen is nodig.

13 gedachten over “Floortje in Jemen

 1. Helaas heb ik de uitzending gemist, maar ik zal ze later herbekijken.
  Een mooi betoog om meer hulp te bieden aan de medemens. Ik ben het zo met je eens. We hoeven geen grote dingen te doen maar ieder klein gebaar dat in onze mogelijkheden ligt, is vaak zo groots. Lieve groet X

  Like

  1. Je reactie zat in de spambox? Geen idee waarom. Het hoeft niet altijd groots te zijn. Thuis in je eigen land hulp bieden ook al is op kleine schaal kan voor veel mensen al het verschil maken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dat vind ik ook,hulp waar je het ook biedt is zinvol. En de een kan meer dan de ander maar dat betekent niet dat het een zinvoller is dan het andere.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja een prachtig mens. Ze laat ons de menselijke kant van dit soort oorlogen en probleem gebieden zien. Problemen die ons bespaart blijven enkel om het feit dat wij daar niet geboren zijn.

   Like

 3. Het programma ken ik niet, ik heb ook niets met al die “hulp programma’s ” , gedeeltelijk om dezelfde redenen die jij hier al aan haalt. Maar ook, al die BNners die zich inzetten voor “goede doelen” doen dat meestal met een stevig salaris dat beter aan het goede doel ten goede had kunnen komen. Helpen kan iedereen maar dat hoeft niet iedereen te weten, alleen de mensen die het aangaat.

  Geliked door 1 persoon

 4. mogge AnneMarie
  dank je voor je lieve reactie , ja die ouwe van me , had het me zeker vergeven hoor 🙂

  ik ken het programma wel , maar zag het niet , was ze niet onlangs in Jemen en zat ze daar door de ongeregeldheden niet een tijdje vast
  ook ik heb veel respect voor het werk wat men in die landen doet
  er is helaas ook in ons landje nog van alles mis 😦

  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.