Z.O.Z. Victoria

Vanavond begint het tweede seizoen van Victoria op NPO2. Het eerste seizoen is te zien op ÉÉN en is in februari 2017 in Nederland uitgezonden.

Victoria is een kostuumdrama over Koningin Victoria van Engelend, de betovergrootmoeder van Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Zeven vliegtuighangars waren er nodig om Buckingham Palace na te bouwen en zeven maanden van dag in dat uit lange dagen werken waren er nodig om de serie te maken.

De kostuums zijn schitterend evenals het paleis en het kost weinig moeite om je te verplaatsen in de tijd van Koningin Victoria. Op 18 jarige leeftijd besteeg zij de kroon en regeerde tot aan haar dood (1837-1901) Negen kinderen kregen Victoria en Albert van Saksen Coburg en Cotha maar omdat zij een volle neef en nicht waren hebben zij de koninklijke ziekte hemofilie of bloederziekte doorgegeven.

De serie heeft alles, historie, avontuur, liefde, drama en het is een lust voor het oog. De muziek past bij de film maar echte juweeltjes ben ik nog niet tegengekomen.. Misschien bij de 2e serie die vanavond van start gaat.

Zaterdagavond NPO2 – Victoria

Voor meer Zwijmels op zaterdag kijk bij Irispapilio
Voorheen bij Marja

37 gedachten over “Z.O.Z. Victoria

  1. Ja ik ben er ook helemaal weg van. Heb de eerste 2 afleveringen niet gezien maar die ga ik nog wel ergens opzoeken om te kijken.

   Like

  1. Vast wel. Vaak mis ik zelf als er een serie wordt vervolgd of begint. Daar baal ik dan zo van als ik er achteraf veel te laat achter kom. Ik dacht hier moet ik even wat mee.

   Geliked door 1 persoon

 1. Prachtige serie. Ga zeker kijken. Omdat op NPO uitgezonden wordt denk ik, dat die (voorlopig) niet op netflix komt. Ter vergelijking: The Crown was op netflix, maar niet op een omroep.

  Geliked door 1 persoon

 2. Niet op Netflix te zien helaas.
  Heb het op de Belg gevolgd. Erg mooi inderdaad qua aankleding. Alleen wat jij meldt – volle neef en nicht en de consequenties daarvan – daar wordt weinig op ingegaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ken de serie niet ,ik kijk heel weinig tv .Wel een mooi filmpje met heel statige muziek
  Gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Meestal kijk ik aan het eind van de avond televisie, als het lezen niet meer lukt. Ik kijk daarom meestal iets terug of gewoon helemaal niet.

   Like

  1. Snap ik best hoor. Mijn man kijkt er ook niet na. Vindt het te veel van het goede denk ik. Maar ik kan er heerlijk van genieten.

   Like

  1. Sorry dat ik zo laat antwoord, je zat namelijk in de spambox.
   Dank je. Deze foto is op Golfbaan Heelsumse Veld genomen. Het begon al wat donker te worden toen de mist laag over de baan trok.
   De Pro wist te vertellen dat de golfbanen in Schotland er vaak ook zo uit zien.
   We vonden het heel bijzonder en de foto is gewoon met m’n mobieltje gemaakt.

   Like

 4. De eerste serie heb ik niet gezien, is me helemaal ontgaan want over het algemeen vind ik kostuumstukken wel leuk om te volgen. Nu wel de eerste aflevering van de tweede serie gezien, inderdaad prachtige kleding maar het kon me niet echt boeien. Misschien om dat ik de eerste serie niet gezien heb, of omdat Victoria wel erg ver terug in de geschiedenis ligt.
  Of misschien was ik teveel met andere dingen bezig.

  Like

  1. Sorry Rietepietz dat ik niet geantwoord heb. Je was n.m. in de spambox terecht gekomen. Waarom, Joost mag het weten.
   Mijn dochter vind er ook niet veel aan terwijl zij ook wel van kostuumdrama’s houdt.
   Ik zit op het moment 2 series door elkaar te kijken, Ik kijk ernaar uit vind het heerlijk om een poosje te verdwijnen in Victoria time.

   Like

   1. Ik meestal ook wel maar dit keer lukt het niet me in te leven.
    Zo af en toe slaat het spammonster toe, ik heb altijd het idee dat de provider wat steekproeven neemt om te zien of de accounts nog wel gebruikt worden. Ik zal meteen ook maar eens kijken, dat vergeet ik altijd weer als het een hele tijd goed gaat.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb het nog nooit zo gemerkt maar er zat veel in. Ook uit UK en America maar wat ik ervan begreep wilden ze wel een website voor me bouwen. Jammer maar ik ben tevreden met wat ik heb.

     Like

Reacties zijn gesloten.