Probleem opgelost 2

Zoals ik hier schreef ben ik voor de kerst naar de podoloog geweest om nieuwe schoenen aangevuld met zooltjes te kopen. (Ik dacht dat het probleem opgelost was)

Schoenen en zooltjes inlopen en als het niet goed gaat terug komen en ik stond weer buiten die middag. Na één wandelactie vond ik al dat de zooltjes in het midden onder de voet behoorlijk hoog waren, maar ik moest wennen en niet zeuren, even doorzetten.
Echt lekker lopen deed ik niet. Ik slofte over straat en struikelde bijna over elk steentje en stoeprandje. Niet erg bemoedigend, maar opgeven ging even niet op. De schoenen moesten wennen en ingelopen worden.

Toen kwam kerst en even helemaal niets van wandelen. Na de kerstdagen de wandelschoenen aangetrokken, het was mooi weer en we wilden de calorieën er wel af wandelen, dus erop uit.
Woensdagochtend na de kerst aan de wandel. Terwijl we aan de wandel waren bedachten we dat we ook wel even naar Amsterdam konden gaan. Met ieder een vrij reizen op zak zou dat niet zo veel gaan kosten en blij dat we een dag vrij hadden trokken we richting Amsterdam, maar eerst naar huis en de OV kaart halen.

Qua tijd kon het makkelijk even naar Amsterdam maar het wandelen ging me die dag niet zo goed af als normaal. Thuis hadden we al 10 km. erop zitten voordat we in Amsterdam aangeland waren en daar stapten we bij station Amstel uit om dwars door de stad richting centrum te wandelen.

Ondanks de koffie met lemon curd meringue gebak bij ‘Bakken met Passie’ op de Albert Cuypstraat was ik total loss toen we bij onze zoon aan kwamen. M’n benen waren niet meer vooruit te branden en de voeten deden enorm pijn. Waarschijnlijk hadden de zooltjes toch niet helemaal de juiste vorm.

Thuis, de schoenen onderin de kast gedumpt, eerst oud en nieuw vieren. Ondertussen wel een afspraak bij de podoloog gemaakt want hier ga ik de 4-daagse niet op redden. Twintig kilometer verdeeld over 2 dagdelen was al te veel.

Voor ik naar de podoloog moest heb ik nog met de originele zooltjes van m’n wandelschoenen gelopen maar dat was ook geen succes. M’n voeten redden het echt niet meer zonder de extra ondersteuning van een paar (steun) zooltjes. Er is geen ontkomen meer aan, ik moet (steun) zolen gaan gebruiken anders kan ik het wandelen en ev. het hardlopen wel vergeten.

Weer aanbeland bij de podoloog leek het geen enkel probleem te zijn. De ondersteuning midden onder de voet was iets te agressief dacht hij. Heeft ze lager gemaakt en ik mag het weer gaan proberen.

De dag erop, in plaats van de fiets te pakken aan de wandel gegaan. Zooltjes uitproberen. De eerste indruk is goed. Niet doodmoe thuis gekomen en de voeten doen bijna geen pijn van het wandelen. Ik hoop dat het probleem nu echt opgelost is want hoe ga ik anders die 4-daagse redden?

(Ik verdeel de druk niet goed over de gehele. De druk bij het wandelen komt   voornamelijk neer op de grote teen waardoor het middenvoetsbeentje en het   voetwortelbeentje van de grote teen zwaar overbelast raken. )

28 gedachten over “Probleem opgelost 2

    1. Nee, zo haal ik geen 4 x 40 km. Maar ik heb wel vertrouwen in hem. De zooltjes en schoenen voelen nu veel beter. Als ik 20 km. Ook redelijk probleemloos kan lopen dan komt het wel weer goed.

      Geliked door 1 persoon

        1. Dat kun je wel zeggen ja. Was eerst bij een andere podoloog en zijn zooltjes deden helemaal niets. Werd het haast alleen maar erger van.

          Like

  1. Ach lieve hemel wat een narigheid… ik kan me enigszins voorstellen hoe het voelt sinds ik eind oktober een doorgezakte rechtervoet blijk te hebben en dus ook aan die zolen moest begnnen en ook niet gelijk de juiste te pakken had.

    Sterkte hoor!!

    Geliked door 1 persoon

    1. Je kent het probleem, het moet maar dat wil nog niet zeggen dat het gelijk goed is. Morgen gaan we het weer aan de wandel. 15 km.staat op het programma. Ik hoop dat het goed gaat en ze goed zitten. Even afwachten maar weer.

      Like

  2. Ik hoop dat je snel goed kunt lopen met de zooltjes AnneMarie. Bij mij heeft het ook een paar keer bijstellen gekost voordat het helemaal oké was. Succes!

    Like

Reacties zijn gesloten.