6WMB, architectuur

Het 6 woorden met beeld verhaal is een idee van Marion Driessen
Voor meer verhalen kijk bij 6WMB, Architectuur

Zal hedendaagse architectuur duizenden jaren overleven?

P1030581

Het Paleiskwartier in Den Bosch. Een futuristische wijk in de buurt van het Centraal Station en grenzend aan het historische hart van Den Bosch.

Den Bosch heeft nog een paar stukjes vestingmuur en poorten uit de twaalfde eeuw een enorm contrast met dit Paleiskwartier.
Mijn voorkeur gaat uit naar het historische gedeelte waar je fantasie gelijk met je aan de haal gaat, maar deze wijk is wel heel bijzonder. Mooi? Ja, maar je moet met andere ogen ernaar kijken.

Nu ik de foto’s weer bekijk vraag ik me wel af of deze wijk er over 1000 jaar helemaal of gedeeltelijk nog zo bij staat. Zullen onze nakomelingen net zo onder de indruk zijn van deze appartementen  en gebouwen als wij van de kerken, stadhuizen, poorten en vestingsmuren uit de Vroeg christelijke tijd, de Middeleeuwen, de Renaissance.
Zal de constructie zolang volhouden? Ik durf er geen enkele voorspelling op los te laten.

Wat ik wel durf, is aan te raden zelf de wijk te gaan bekijken. Tijdens de wandeling richting het Paleiskwartier kom je diverse kunstwerken tegen en met de oude stad als uitvalsbasis is deze wijk met meer dan alleen deze appartementen als op deze foto zeer de moeite waard.

 

 

11 gedachten over “6WMB, architectuur

  1. Ik moest wennen maar het heeft wel Iets. Mooi opgezet, bijzondere wandelpaden, trap en lift. Eigenlijk was is net zo verbaasd bij het zien van deze wijk als de binnenstad.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik heb laatst gewandeld door Den Bosch en genoten van het historische gedeelte, o.a. de vesting, maar dit moderne gedeelte heb ik gemist. Ik vind dat ook vaak mooi en of interessant. Of het de tijd zal doorstaan, zullen we nooit weten. Leuke bijdrage van 6 wv.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kom vaak in de binnenstad van Den Bosch, meestal parkeer ik bij de Arena, maar deze gebouwen zijn me nooit opgevallen… Mooie foto, maar betwijfel of ze meer dan een eeuw meegaan.

  Like

  1. Dank je. Tijdens het wandelen komt er van alles naar boven borrelen, hoe zou het zijn? Hoe was het vroeger? Ik loop ook meestal achteraan. In gedachten, druk met kijken en foto’s nemen.

   Like

 3. Een mooie overpeinzing, AnneMarie. Door jouw vraag probeer ik me voor te stellen of deze nu moderne gebouwen er over 100 jaar nog zullen staan. Een verhaal dat uitnodigt tot verder denken!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.