Music in the air, Bleu Monday

Vandaag is het Bleu Monday, waarschijnlijk is het je niet ontgaan. Op de radio en Facebook zie ik het voorbij komen, vandaag is de deprimerendste dag van het jaar. Een grijze dag aan het begin van een volle week werken. De restjes van de feestdagen zijn op, de eerste goede voornemens staan op het punt te mislukken en het salaris wordt voorlopig ook nog niet gestort.

De feestdagen waren net iets te veel voor je relatie en is tijdens de feestdagen definitief gesneuveld.
Op de radio hoor je(te) opgewekte muziek om het nare gevoel van Bleu Monday te verdrijven. Veel te opgewekt. Het is zeker zo prettig om even met wat rustiger muziek op adem te komen. Even alles tot je door laten dringen en rustig over denken, even verdrinken in je verdriet. Van opzwepende muziek wordt je nog onrustiger van dan je al was.

Voor al diegenen met een verbroken relatie. Dido en Aeneas van Purcell.
Aeneas wordt door Koningin Dido ontvangen op haar kasteel tijdens zijn vlucht. Zij worden verliefd en het geluk straalt als een ster om hen heen.
Een jaloerse tovenares met een heksengevolg, verzinnen een list om Aeneas te verdrijven.
Als Aeneas zijn vertrek aankondigt, begrijpt Koningen Dido hier niets van en beschuldigd hem van schijnheiligheid.
Wanneer Aeneas besluit om toch te blijven wijst Koningin Dido hem resoluut af en
sterft van verdriet. Cupido’s dalen neer en strooien rozenblaadjes op haar graf.

Dido en Aeneas – With drooping wings ye Cupids Come

8 gedachten over “Music in the air, Bleu Monday

 1. Deze muziek is een betere geluidsinstallatie waardig dan mijn lappie te bieden heeft, maar oke, ik behoor ook niet tot de doelgroep want met onze relatie is niets mis;-)
  Bleu monday gaat gewoon lekker aan me voorbij, we hadden een reuze gezellige dag , de centjes zijn nog niet op, goede voornemens zijn niet mislukt want die hádden we niet.
  Kortom ondanks het sombere weer zitten we prima in ons vel;-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Super. Geen probleem dus. Maar mocht je hem toch willen luisteren dan kan ik je de uitvoering van L’Arpeggiata o.l.v. Christina Pluhar (Festival oude muziek 2015) van harte aanbevelen. Een moderne uitvoering waar ik met veel plezier naar gekeken en geluisterd heb.

   Like

 2. Ik heb wel regelmatig last van depressies maar die staan los van het weer. Logisch, anders kan je in NL wel depressief blijven (-:
  Blauwe maandagen gaan ook weer over…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.