Probleem eindelijk opgelost

Half januari moest ik weer terug naar de podoloog met m’n zooltjes en wandelschoenen. Een lange wandeling was niet te doen omdat de zooltjes volgens mij veel te hoog waren. De podoloog was het aan de hand van mijn verhaal direct met me eens en ging gelijk over tot actie. Ik heb nooit gezien hoe hij die zooltjes maakt of vermaakt maar in een poep en een scheet heeft hij het voor elkaar en je staat weer buiten. Probeer maar weer uit.

En ik denk dat ze nu goed zitten. Ik voel ze nog wel iets zitten maar de voeten moeten ondersteund worden en dan ontkom je niet aan plekken waar je iets te voelt, lijkt mij. Zolang ik er geen blaren op loop is het prima.

Inmiddels heb ik het nodige aantal kilometers gelopen en het gaat goed. De Oliebollentocht in Apeldoorn van 20 km. De Midwintersnertwandeling in Nunspeet van 20 km. plus de 10 km. wandelingen die we bijna ieder maandag doen. Ik heb eindelijk een goed gevoel over de schoenen en zooltjes. Leve de podoloog.

Na het wandelen doen mijn voeten bijna geen pijn meer. In de nacht en ‘s-morgens vroeg bij het opstaan voel ik ook bijna niets meer. Wanneer heb ik nog wel pijn aan de voetjes? Als ik teveel op gewone schoenen loop, de niet wandelschoenen. Ai, dat is vervelend. Ik wil er niet aan, maar misschien moet ik ze ook in mijn dagelijkse schoenen gaan dragen. Ga ik nog even uit stellen, wennen aan het idee. Hoogst waarschijnlijk zullen er een aantal schoenen af moeten vallen die niet meer gedragen kunnen worden en ik ben wel een vrouw met een inie minie schoenen tik.

Met de blessure knie van het hardlopen lijkt het ook steeds beter te gaan. Drie weken voor kerst ben ik met een runners app weer aan het hardlopen begonnen maar dat is twee dagen voor kerst weer gestrand. Had ik kunnen weten maar overmoedig als ik ben dacht met de feestdagen zo af en toe nog wel tijd te vinden om een rondje hard te hollen. Het is bij die drie weken  gebleven en dat laat ik maar zo. Mijn blik is nu voornamelijk gericht op de 4-daagse. Dit jaar wil ik onder geen beding uitvallen voor of tijdens de 4-daagse.  Ten eerste omdat ik met vriendin afgesproken heb weer 40 km te gaan lopen en nog een verrassing, dochterlief wil ook de 4-daagse gaan lopen. Ze moet nog wel ingeloot worden. Vrijdag 30 maart vindt de loting plaats. Spannend. Maar we hopen natuurlijk dat ze ingeloot wordt. 🤞🤞

 

 

27 gedachten over “Probleem eindelijk opgelost

 1. Wat fijn!
  En…stel dat je ze in je dagelijkse schoenen ook ‘moet’ dragen….dan kun je ook nieuwe schoenen kopen ter bevrediging der schoenentic 😬😬😉
  Ik wens je nog veel pijnvrije kilometers toe!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben heel blij voor je!
  Ook mijn echtgenoot moet naar de podoloog. Hij heeft veel klachten en na grondig onderzoek blijkt hij iets te hebben aan zijn voeten wat enkel kan verholpen worden met aangepaste zolen.
  Geniet van het wandelen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik wandel wel maar hoop ook nog op mooi weer. Dan is het helemaal fantastisch.
   Als de zooltjes van je echtgenoot niet goed zitten niet te lang wachten en ermee terug gaan. Soms kan een kleine correctie een wereld van verschil zijn.
   Succes. 👍👍👍

   Geliked door 1 persoon

 3. ha die AnneMarie
  ik ben blij voor je dit te lezen , je hebt nog ff om de nodige kilometertjes te maken , komt helemaal goed en ik hoop dat jullie dan met z’n drietjes de 4daagse lopen
  ja een vrouw met een schoenen tik , ik zeg maar niets hihi

  ja ik had de training weer door het wandelen met hindernissen 🙂
  ik was een fanatiek skiliefhebber en dol op wandelen in de bergen
  je moet wel mooi weer hebben , maar overal , toch
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker moet je overal mooi weer hebben. Wij genoten ook in de bergen. Vaak met mooi weer maar als het dan regende waren we zo uitgekeken. Gelukkig hebben we dat niet vaak meegemaakt.

   En die schoenen tik, kreeg al van Marije een tip hoe dit op te lossen.
   Had ik zelf nog niet eens bedacht maar op sla hem op.
   Fijne avond.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik lees hier alleen maar win-win! Wat hartstikke fijn voor je. Dat geeft ook moed en zin om door te gaan. Ik ben blij voor je!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik ben er ook blij mee. Het was zoeken waar het probleem nu precies zat. Maar ik denk dat het opgelost is en het lijkt dat het laatste restje knieprobleem hiermee ook opgelost is.

   Like

 5. Goede zolen zijn heel belangrijk. Ik heb ze ook maar moet ze laten nakijken. Mijn voetenstand is veranderd door -55 kilo en heb nog de oude zolen. En ik duim voor je dochter!

  Geliked door 1 persoon

 6. Nou dat klinkt geruststellend , gaat wel goed komen voor de vierdaagse. En nu maar hopen dat ook je dochter in loot én ergens onderdak kan vinden. Of wonen jullie genoeg in de buurt om op en neer te gaan iedere dag. Het is als nieuwkomer altijd een heel probleem omdat iedereen die jaarlijks meeloopt zo z’n eigen adresjes heeft en alles dus meestal vol zit.

  Geliked door 1 persoon

  1. We wandelen bij een (kleine) club die dit allemaal verzorgen. Met z’n allen in een groepshuis. De samenstelling verschilt per jaar maar het huis is groot genoeg. Ze kan er gewoon bij als ze ingeloot wordt.

   Like

 7. Wij zitten ook niet in Nijmegen hoor maar dat gaat met zo’n groep niet lukken of je moet in een gymzaal gaan logeren. Maar dat willen ze niet meer.

  Like

 8. mogge AnneMarie
  ja wij wonen in een heel mooi landje , en komen er ook graag terug na bezoek aan verre oorden
  ik vind dat wij als wandelaars vaak nog meer genieten van de schoonheid hier , ik wandel over de LAW’s in het ganze land en geniet telkens weer 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Door het trainen voor de 4-daagse wandel ik veel tochten op diverse streken in het land. Daarbij wandelen mijn man en ik veel en niet alleen in onze eigen omgeving. Het Pieterpad, pelgrimspad vanaf Amsterdam ok wil hel allemaal nog eens doen. Tijd is daarvoor nodig. Tijd hebben we lang niet altijd en hopen het ook nog eens te krijgen voor al onze plannen.
   Vandaag blijven we thuis. Te grijs en slechte voor uitzichten

   Like

   1. ja ik heb voor komende zaterdag m’n plan voor weer een stuk van het Hertogenpad te nemen ook ff opgeschoven , onze tijd komt wel weer 🙂
    Pieterpad liep ik en is een aanrader net als het grote Rivierenpad en iets anders het kustpad deel 2 , je ziet het ik heb wat meer tijd hihi , ging 1 mei ’15 met pensioen en dat jaar liep ik 1800 KM , nadien wel al wat minder , ik kwam velen tegen die trainen voor de 4daagse , en op de vraag of ik dat ook deed , zei ik nee , ik hoef niet te trainen hihi , ik loop tpch aardig tempo , maar die kon ik niet bijbenen hoor , vind het schitterend die 4daagse , maar is mijzelf te massaal , ik zoek de rust van de natuur op het liefst
    zal hier verder met HUisHaten
    mazzel

    Geliked door 1 persoon

 9. Wat fijn meis… hopelijk is de ellende nu ook definitief voorbij en kan het plezier zich verveelvuldigen!

  Ik moet er eerdaags ook aan geloven bevrees ik want mijn zooltje helpt ook niet meer afdoende ;-(

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.