Over de 100

Vandaag goed de wandel-gang te pakken gekregen. Manlief ging werken omdat hij niet alles af had gekregen dus ik had de tijd. Het mooie weer lonkte en wat is er mooier dan met een zonnetje op pad te gaan. Via de heide wilde ik naar de schaapskooi om lammertjes te gaan kijken.

Ingepakt alsof ik over de Noordpool zou gaan wandelen vertrok ik vanmorgen om 8.45 uur. Het was even wennen maar het was goed te doen. De zon begint ondanks het vriezen al kracht te krijgen daarom zoveel mogelijk in de zon gelopen. Met de zon en een stevige pas ben je snel warm en al snel ging de jas iets open en de sjaal iets minder strak om de hals.

1060559

Op de heide was het leger aan het oefenen terwijl iets dieper het bos in de reeën stonden te grazen. Langs de Kreelseplas gewandeld en een klein eindje verder gekeken of de vogels al zin hadden zich te laten zien. Maar de trekvogels moeten nog richting Nederland komen denk ik. Er was tenminste nog niet veel te zien.

Net toen ik richting schaapskooi wilde wandelen appte manlief.
Ga je nog wat doen vandaag?
Hoezo?
Zullen we gaan wandelen vanmiddag? ik heb het klaar.
Ik ben al aan het wandelen maar ik kom eraan. Gaan we vanmiddag samen, gezellig.

Ik heb er flink de pas ingezet zodat ik thuis even een uurtje kon zitten voordat we aan de middagwandeling begonnen.
Door de gemiste lammetjes besloten we nog maar eens richting schaapskooi te gaan, weliswaar een ander pad genomen maar weer de heide over.

Ongeveer 7 km. verder kwamen we bij de schaapskooi aan en wat denk je? Mogen we niet naar binnen vanwege Q-koorts. Beetje verdacht, een buurvrouwtje had de lammertjes dinsdag wel kunnen bekijken.
Volgens mij wilde de herder de jonkies beschermen tegen de schreeuwende kinderen op woensdagmiddag. Hoe dan ook wij konden onverrichter zaken weer terug.

Twee pogingen gedaan om de lammetjes te gaan kijken en beide keren mislukt. Wel lekker voor de kilometers zo. We hoorde dat veel lammeren nog geboren moeten worden, het zal daarom dit voorjaar vast wel een keer lukken om ze te zien.

In totaal mag ik ruim 26 km. bij mijn wandeltraining optellen. Totaal zit ik nu op de 104 km. Is het een wedstrijd dan? Nee zeer zeker niet maar de vraag vooraf de 4-daagse is vaak, hoeveel kilometer heb jij getraind? Er is zelfs een Facebook groep die zich zelf tot doel stelt om 1000 km in het jaar te lopen.
Nieuwsgierig naar het aantal km. die ik loop in een jaar ga ik het dit jaar ook bij houden.
Rechts in de sitebalk kun je het totaal aantal km. zien die ik vanaf 1 januari gelopen heb.
Voor wandelaars en mijzelf interessant en wie weet na dit blog voor meer mensen interessant.

1060516

13 gedachten over “Over de 100

 1. mogge AnneMarie
  fijn te horen dat je hebt genoten van zowel de natuur als het wandelen , ja die 2 gaan goed samen 🙂
  of er qkoorts was of de herder rust wilde , laten we in het midden hihi
  je komt de lammeren nog wel te zien 🙂
  ik hou de gelopen KM ook bij , maar het is zeker geen wedstrijd en jullie 4daagse lopers hebben simpelweg de training nodig
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha leuk. Laat zo af en toe eens horen hoeveel km. je gelopen hebt. Ja wij hebben ze gewoon nodig. Het jaar dat ik voor het eerst de 4-daagse liep had ik er al 500 op zitten voor het zover was. Best veel begreep ik later. Maar inmiddels is het een beetje een verslaving geworden dat gewandeld. Zelfs m’n man wil tegenwoordig wandelen en hij kan het nog beter dan ik volhouden. Maar dat is vaak zo gewoon het sterke geslacht. Hi hi 😉😉😉

   Geliked door 1 persoon

   1. nou ik kan wat vrouwen die lopen mij er dubbel en dwars uit hoor 🙂
    het 1ste jaar van m’n pensioen liep ik er 1800 KM , nadien minder , zal eens kijken in m’n logboekje bij wandelnet , ben nu zelfs nieuwsgierig

    Geliked door 1 persoon

 2. Het was geweldig wandelweer, wij hebben er ook van genoten al waren het heel wat minder kilometers.. Een paar honderd km moet je wel in de benen hebben ja voor een vierdaagse maar 1000 is niet echt nodig voor de meeste mensen. Maar zolang je het fijn vindt om te lopen is er niets mis mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb vandaag veel meer mensen gehoord die van het weer genoten hebben. Allemaal aan de wandel geweest.
   Nee 1000 is veel te veel vooraf maar vorig jaar heb ik het in totaal wel gehaald.

   Like

 3. jeetjeeeee AnneMarie….Dappere Dodo…

  Ik draag er nooit eentje, heb er dus ook geen maar indien dat niet het geval was geweest nam ik ze nu allemaal voor je af hoor… ik doe het je niet na.
  die zon was vandaag fantastisch, heb er ook (bijna) de hele dag in gelopen, in de dierentuin dan wel te verstaan 😉

  Like

 4. Met de wielerclub was ook altijd de vraag hoeveel kilometers voor een grote tocht je inde benen had.
  Jij hebt een behoorlijke tippel gemaakt! Ik doe het je niet (meer) na.
  Fijn weekend.

  Like

 5. Ah, leuk. Je kent het dus. Sommige mensen/Wandelaars weten niet goed wat ze ervan moeten vinden maar het gros vindt het eigenlijk best interessant om bij te houden en te vragen hoeveel een ander gelopen heeft.

  Like

Reacties zijn gesloten.