De eerste 30 km training

De voorbereidingen voor de 4-daagse gaan gestaag verder. Eigenlijk ben je niet zozeer met die 4-daagse bezig, je bent bezig meer met het opbouwen van je conditie en daar moet je wat voor doen in de vorm van kilometers vreten.
Of dat opbouwen een probleem is? Ik geloof het niet. Bij mij tenminste niet.

Je kiest gewoon een aantal leuke tochten uit om te wandelen en je gaat ervoor.
Elke tocht heeft wel iets wat leuk is of mooi of gezellig. Soms heeft een tocht niets van dat alles maar die vergeet ik gewoon zo snel mogelijk.
Ik sla hem wel op om de volgende keer niet weer dezelfde saaie tocht te lopen.

Toch zijn er meer leuke dan minder leuke tochten. De ’30 van Zandvoort’ is ook zo’n leuke tocht. De eerst 30 km. die ik van het jaar liep. Je begint gelijk met 8 km. langs het strand in het mulle zand te wandelen. Zand in je schoenen en sokken, het hoort erbij. Later bleek ook nog zand in m’n ondergoed. Vraag me niet hoe het daar gekomen is.

Terwijl de zon ongeveer in heel Nederland scheen schitterde hij in Zandvoort van afwezigheid. Had de zon geschenen dan was de tocht nog mooier geweest dan hij nu al was. Strand, duinen, dorpjes een stukje stad, alles zat erin. Niets te veel of te weinig behalve van de zon dan. Een grijze dag.

De start is op het circuit van Zandvoort en de finish is in Zandvoort zelf. Centrum Zandvoort hadden ze een gezellig ontvangst voor al de wandelaar.
Muziek, mooie bloemen en natuurlijk een medaille. Op het plein van het centrum had een artiest zijn plek ingenomen, geen idee wie het was maar het verhoogde zeker de sfeer. Het leek haast op Nijmegen tijdens de 4-daagse, een klein beetje dan.

‘s-Morgens vroeg om 5.30 uur vertrokken en tegen 17.00 uur weer thuis. Een flinke dag waar je honger van krijgt. Op de hoek van onze straat een zak patat met berehap pindasaus gehaald een flinke kop koffie en snel met de beentjes omhoog. Strava gaf aan dat we 2300 calorieën verbruikt hadden die dag dus een zak patat met iets extra’s mocht best. Gezond? Eigenlijk niet maar wel lekker.

16 gedachten over “De eerste 30 km training

 1. Hé wat leuk zeg. En het was hier zo’n mooi weer. Hoop dat je behalve zand op nare plaatsen geen narigheid als blessures hebt overgehouden. Zijn de schoenen goed?

  Geliked door 1 persoon

  1. Die bobby had er zelf het meeste schik van. Echt bijzonder dat er mensen zijn die zich daar midden in de duinen uit gaan staan sloven voor een groep wandelaars die ze voor geen meter kennen.

   Like

 2. ha die AnneMarie
  ik had je al gefeliciteerd , doe het nog eens hier 🙂 wel verdient
  en ik lees net ook dat de schoenen goed voldoen zo met die zooltjes
  8 km over het strand , maar dan niet langs het water op het hardere zand , had het zand geen kans gehad hihi
  klasse meid

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zand he. Of het nu zomer of winter is het zit altijd wel ergens tussen waar je het niet verwacht. Maar dat is het strand, ondanks dat ik zo blank als een lelie ben en verbrand als de neten ben ik er gek op. Een echte waterlander.

   Geliked door 1 persoon

 3. mogge AnneMarie
  ja dat zand vind je na een tijdje overal , de zee en de duinen hebben op mij ook een aantrekkings- kracht
  ik ben meest wielrenners bruin hihi , voor zonnebaden heb ik ondanks mijn vele geduld , geen geduld voor , na een uurtje verveel ik mij stierlijk 🙂 , maar kan er uren wandelen

  ja als echt alles klaar is hier en ik gepoetst heb van de plafonds tot en met de vloeren is het zeker weer goed toeven hier 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

   1. zon kan ik goed tegen als ook tegen warmte en kou , op m’n fietstochten was ik altijd zwart van de zon hihi , kwam je nadien in de sauna zeiden ze altijd je mag je broek wel uit doen hoor 🙂
    hier ligt het raam er uit en zijn ze overal bezig met leidingen trekken en radiatoren plaatsen pppfffttt
    geniet de dag

    Geliked door 1 persoon

 4. Moet kunnen hoor die “maaltijd”. , je had er hard voor gewerkt;-) Een stevige wandeling die zeker een goede oefening zal zijn voor de vierdaagse. Zelf loop ik liever geen georganiseerde wandelingen en had het na de dam tot dam loop wel gezien. heb wel heerlijk in m’n uppie lange wandelingen door de duinen gemaakt.
  Bij de vierdaagse hoor de mensenmassa er gewoon bij en maakt “het feestje” maar toch had ik er soms wel moeite mee in zo’n menigte te lopen.

  Geliked door 1 persoon

 5. ha die AnnaMarie
  als je melding krijg over een wachtwoord , op alleen lezen klikken en het werkt gewoon , is een bewerking beveiliging van de maker er van 🙂
  ja ik ben blij dat het ergste achter de rug is hier , maar zezijn nog bezig in de straat hoor 🙂
  ik maak nu kamer voor kamer goed schoon , maar mak an 🙂
  ja ze komen niet voor 1 kachel , ach ik heb veel geduld hihi
  fijne avond groet en een goed paas weekend

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.