Klein beetje brak

Ik had voor vandaag snode plannen maar toen ik vanmorgen uit bed kwam heb ik even razend snel de plannen bijgesteld. Het lijf voelde brak, te brak om weer 20 km. te gaan wandelen. Of dat erg is? Nee, maar mooie weer lonkt zo. Gezien afgelopen blessure tijd is het beter om even op de plaats rust te houden.  Het gaat goed hoor maar dat moet ik wel zo zien te houden.

Wat er aan vooraf ging aan dat brakke gevoel?  Afgelopen zaterdag en flinke wandeltocht in Velp en omstreken. De ‘Julian wandeltocht’

P1070003 1Langs het spoor van Velp liepen we richting ‘Landgoed Biljoen’
Rare naam dacht ik, hebben we het nu over een biljoen/miljard geld? Hoe kan een kasteel uit de 16e eeuw nu biljoen heten? Even puzzelen dus en wat blijkt, in 1633 erfde ene Cunera van Lennep tot Billion (1600-1657) samen met haar man het kasteel. Of het kasteel door het hertrouwen van Cunera de naam ‘Biljoen’ heeft gekregen kan ik niet direct ontdekken maar het zou zo maar kunnen.

Toen door richting de ‘Beekhuizense’ bossen. Daar werd het al iets zwaarder om te wandelen. In eerste instantie heb je het niet zo door dat het wat lastiger gaat maar eigenlijk was het wel een waarschuwing voor wat ons te wachten stond. Beetje klimmen, beetje dalen en dat bleef maar door gaan. Het was prima te doen waardoor we nietsvermoedend door liepen, kijken en de omgeving verkennen.

Toen we de rust bereikten hadden we toch al een aantal meters geklommen. Lekker kopje koffie met een enorme gevulde koek gebruikt en een babbeltje gemaakt met de andere wandelaars. Na de rust het uitzicht bewonderd en nog niet door hebben dat ons nog wel wat te wachten stond.

P1070023

Wat stond ons dan te wachten?  Dwars over de Posbank (nee ik schrijf het niet verkeerd) Bij fietsers is de Posbank zeer geliefd om zijn klimmetjes en afdalingen en wij mochten daar dus overheen wandelen. Trappen beklommen door het mulle zand gebaggerd en de trappen weer af. Bonk, bonk. Want mooi op maat gemaakte treden waren dat natuurlijk niet. Wat maakte het ook uit, het weer was mooi, de omgeving was mooi, het was genieten en de spierpijn is voor later.

P1070073Na de Posbank weer richting Velp. Toen we het bos uitkwamen liepen we zo tegen ‘Kasteel Rosendael’ aan. Rondom het kasteel een prachtig park en een terras waar je koffie kan drinken.  Langs de mooiste huizen van Velp verder. De afwisseling van bos, heide, dorpen en/of steden vinden wij heerlijk om te wandelen. Deze tocht vonden we super, zwaar maar zeer de moeite waard.

Zaterdagavond zijn we ondanks de pittige wandeling niet eens vroeg naar bed gegaan. Of de adrenaline dan nog parten speelt? Vaak heb ik na zulke tochten helemaal geen zin om te gaan slapen.

Gisteravond  voor het eerst weer met de wandelclub 10 km. gewandeld en vanmorgen was de pap dus op. Geen puf vandaag om nog eens 20 km. te wandelen. Mijn ambities zijn iets te groot denk ik. Het hoeft ook niet. De 4-daagse staat nog niet voor de deur.

Nu wordt het toch echt tijd om even naar buiten te gaan. Klein rondje door onze eigen bossen.

 

 

 

40 gedachten over “Klein beetje brak

 1. Ik ga u lezen, en loop niet te zeuren of ik mee mag … Gisteren hard gewerkt in de keuken enneu … Ja, om 20.00 uur lig ik in bed en ik stond alleen maar aan de bak … Je wil wel van alles, maar je lichaam doet niet meer mee … Ik ben niet zo’n type dat denkt: OH! De Dam-tot-Damloop lukt niet meer! Voor nog géén meter! Ik duikel ik in ’t zwarte gat en kom er nooit meer uit. Ach wel nee. Nog niet zo lang geleden liep ik mee in ’n excursie: Alkmaar, Leiden en Haarlem en kon ze niet bijhouden. Ik had een rugzakje op me rug, coltruitje aan, coltruitje uit en ik was weer even in Oostenrijk. Bij de VrijeAcademie doen ze ook stedentrippen, door heel Europa … Kortom: de kattenbakken zijn schoon. Ik gaat nu over de ooievaars op schrijven: http://www.friedabblog.wordpress.com * in Groot-Mokum * dinsdag 10 april 2018 *

  Geliked door 1 persoon

  1. Deze was best pittig. Zou het ook niet aanraden om zo maar even mee te stappen.
   Ga straks de ooievaars lezen. Nu even een potje koken, ook voor moeders.

   Like

  1. Heb op internet zag ik dat Kasteel Biljoen voor donateurs open dagen hebben. Ze zijn ook bezig om voor niet donateurs open dagen te gaan houden. De moeite waard om daar eens te gaan kijken sla ze dat gaan doen.

   Like

  1. Wij wonen ook in de vuurt maar net te ver om er te gaan wandelen. Vroeger gingen we vaak met de kinderen op de achterbank een eindje rijden. De Posbank was een van de favorieten. Dit was wandelend de eerste keer.

   Like

 2. nou ik ben ff fijn met je mee gewandeld , een bekend stukje mooie natuur , loop elk jaar van Dieren naar Velp als de heide mooi paars is 🙂 , dan vergeet je het mulle zand en de rottige trappen hihi
  ik hoop dat je weer minder brak bent
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

    1. Ah, die is ook mooi. Heb een vriendinnetje die n of eens mee wil wandelen maar niet zo ver. Misschien is dit wel wat om met haar eens te doen.
     Bedankt voor de tip.

     Geliked door 1 persoon

 3. ha die AnneMarie
  ja schitterende foto’s , kan ik nooit aan tippen hihi , maar ik ben tevreden met die ik maak hoor 🙂
  broek is gehaald en wel bij de ANWB , was eerdt bij Perry want ik wilde dezelfde van Wilde Beast , kan je vergeten , is ouderwets na nog net geen 3 jaar gggrrrr ,nu zijn ze ook erg smal van onder ( tapert ) en geen mooie grote zakken aan de zijkant , minder zakken ook en klein
  heb de nieuwe broek afgegeven bij een klein zaakje , die korten het wat in en kan ik vrijdag al halen , zaterdag krijgt het dan de wandeldoop in het Brabantse land 🙂
  alvast een fijne avond groet

  Like

 4. De boog kan niet altijd gespannen staan zegt men dan. Gewoon even bijkomen. Maar altijd nuttig wat klimmetjes mee te nemen in het oefenprogramma… je kent ,de 7 heuvelen.. Maar het levert wél prachtige foto’s op als jij gaat wandelen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wow wat heb je mooie omgeving gewandeld. Heerlijk genieten. Mooie foto’s reeks heb je gemaakt.
  Natuur is zeker prachtig om te zien. Groetjes van ons.

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuk! Wat veel reacties krijgt u … , en u zit bij ’n wandelclub! Geweldig, dan heb je een stok achter de deur en wandel-vrienden & -vriendinnen of -maatjes en die slepen u er door, want die conditie is ’n DINGENTJE … Het is prachtig, als je de Vierdaagse … Ik moet er niet aan denken: die drukte alleen al … Voordat ik van huis ga heb ik al migraine van de stress … Kijk, als ik dan eenmaal in de auto zit, om naar Eindhoven te rijden, valt alles wel van me af, maar ik ben zo’n type, die nu al gek word (met ’n T … ?) – Nu word ik al gek … “Nee,” zei AnneMarie … “Je was altijd al gek. Ik dacht al meteen: Wat een gek mens. Wat ’n gekke blogs. Ik kan er geen touw aan vastknopen. Zij lijkt wel een aap en springt van de hak op de tak.” Maakt géén flausaus, als je maar kan lachen, toch … Wat ik nog wilde schrijven: Eigenlijk moet je de hele winter door blijven wandelen. Ik heb dat ook met fietsen, wil meteen helemaal naar Haarlem fietsen, red het nog niet eens tot Halfweg en dan ga ik in de Zoeten Inval op me man zitten wachten … , ja … Wie doet er mee met de Ouwe Wijven Club?!? Ja … , laat lekker gaan … * http://www.friedabblog.wordpress.com * op de Kop van Jut * Amsterdam * donderdag 12 april * Had je al bij Gerteke gekeken: http://www.devierjaargetijden.wordpress.com * Ik kijk ’t nog even na voor de zekerheid. Hoy! Fijne dag nog! Doet ’t … , ’n klein … , beetje ,,, , maar … , rustig an …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja de wandelblogs doen het goed. Iedereen kan er ook wat over zeggen uit eigen ervaring. Maak niet uit wat maar iedereen heeft er ervaring mee.
   Geen ge’u hoor, maar verder zag ik dat je lekker over gaat op jij’en en jou’en dus dat zit wel goed.
   En ja het is een beetje een raar blog dat van jou maar vaak moet ik er om lachen en lachten doe ik graag dus ik probeer hem bij te houden. Gerteke, ja ik heb er naar gekeken maar zou niet meer precies weten hoe of wat. Kan de link ook niet meer vinden zodat ik er iets zinnigs over kan zeggen.
   Fietsen doe ik dan bijna weer niet omdat ik daar een beetje hekel aan begin te krijgen door allerlei rare klachten.
   Ik hou het dus maar op wandelen en onderweg lekker fotograferen.

   Like

 7. Dan worden we zo toch gezellig en gezond oud … Ik ben soms ook een beetje in de war met andere blogsters, maar jij zong toch … Voor de Paas zat ik bij Maria Callas te janken en ik wilde alles graag horen, maar dat is zo’n lange zit en dat voor de feestdagen … Ik moet eigenlijk ’n klein dagboekje bijhouden, want ik ben vergeten of wij met de Paasdagen nog iets leuks hadden gedaan … Zal wel druk bezig zijn geweest in de keuken … Dit zijn de eerste symptomen … Ik sta ook vaak in de gang voor de badkamerdeur me eigen af te vragen … Wathè … ? Waarom … ? Wat doe ik hier … ? Weet effe niet meer wat ik wilde … Ik denk dan: Ik wou dat ik netzo als AnneMarie me hoofd leeg kon maken, want dat stopt niet … Je loopt altijd maar met molentjes in je hoofd, die door blijven draaien & malen. Als ik iets wil hebben … , wat was ’t ook al weer … , moet ik meteen ’n boodschappen lijstje maken … , en dan komt me man in de keuken en dan is de chaos volkomen en kompleet. Hij stuurt al me plannen door de war en ik kan hoog springen of laag … , hij regelt het wel … Ik trek dat niet meer … AnneMarie: “Ga lekker slapen … Morgen ziet alles er weer heel anders uit en schijnt ’t zonnetje weer. Je hebt voor hetere vuren gestaan: JIJ BENT EEN STERKE VROUW,” dat zei AnneMaria … Elfriede * donderdag avond 22.15 uur … * 12 april 2018 * http://www.friedabblog.wordpress.com

  Like

 8. Ergens ben ik wel een beetje soort van jaloers… 😉

  Omdat ik jouw hobby niet met jou en andere wandelfanaten deel ‘mis’ ik dus veel van de natuurpracht die jullie onderweg tegen komen…

  Gelukkig plaats jij de foto’s wel dus kan en mag ik toch een beetje mee genieten. Dank je wel daarvoor .

  Brak….heel herkenbaar, andere oorzaak maar het gevoel is bekend dus…. beterschap dan maar en kalm aan bllijven doen.
  xx

  Geliked door 1 persoon

  1. Het gaat alweer een stuk beter. Dank je wel. Dit weekend wordt er niet gewandeld. Dochterlief komt thuis en de verjaardag van mijn moeder wordt zondag gevierd. Gelukkig helpt een zus dit feest voorbereiden maar het geeft wel de nodige extra’s. Volgende week maar weer opladen.

   Like

 9. ha die AnneMarie
  ik hoop dat de brakheid weg is bij je , en gereed voor een mooi wandel weekend , buiten een ander mooi weekend om
  ja ik ben echt tevreden en kijk uit naar mooie zomerse wandelingen , beginnend morgen 🙂
  wens jullie een fijn weekend

  wandel groet

  Geliked door 1 persoon

 10. O! Oo … , wat ’n drukte hier zo … Gerteke is fotograaf en googel gewoon: http://www.De vier jaargetijden.nl en dan zien we wel. In maart was hij er even, misschien bij zijn blogvriend, dus via zijn blogvriend kwam ik bij hem binnen en stond perplex van zijn foto’s … Hij mist een been, dus … Hij heeft geduld, als ik ’n leuk vogeltje zie, is me man al verder gereden, mochten we daarvoor stoppen dan schrikt dat vogeltje en is gevlogen … Ik let er nu ook op, want verder dan ’n groene halsband parkiet, eendjes, musjes, ganzen, zwanen, ooievaar & lepelaars kom ik niet en ik hoor ze, maar … Ja, schreeuwende meeuwen hoor ik, wat kunnen die beesten ’n ruzie maken zeg … En, om uren nu ergens te gaan zitten met me verre kijker … , nee … Ik word zo stijf als een plank en ik merk ook wel: Hoe meer ik beweeg, hoe soepeler ik word en ik groei ook helemaal dicht … De ouderdom komt met gebreken. Echt waar … Ik gaat wat in huis halen, doei! * donderdag 19 april 2018 * op de Kop van Jut * Amsterdam * http://www.friedabblog.wordpress.com

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja fotograferen is geduld hebben. Dat geduld heb ik niet echt hoor. Hangt van zoveel factoren af of je geduld hebt of niet. Ik ben meer de bezige bij.
   Ga toch weer eens op zoek naar Gerteke (met een been)

   Like

 11. Heb je Gerteke gevonden? Je kan ook gewoon op zijn foto klikker, maar dan moet ik even naar zijn blogvriend. Gôh, ben gewoon jaloers op hem … , want ik hoor … , zien … , en merk ook helemaal niks meer van hem en om hem nu op me verjaardag uit te nodigen … Hij woont in Lent aan de Waal boven Nijmegen … Ja! Ik ben altijd meteen mesjokken. “Ja, hoe ouwer hoe gekker,” zei Rietje Dekker … “Wie is Rietje Dekker?,” vroeg AnneMarie … Ik kijk even voor je … * http://www.friedabblog.wordpress.com * op de Kop van Jut * Amsterdam * zaterdag 21 april 2014 * Elfriede Boellaard-Heinzel *

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.