De radio

Een paar weken geleden hield de radio/stereo installatie in mijn werkkamer ermee op. Eerst één zender, toen nog eens eentje en na een paar dagen de radio weer te willen gebruiken kwam er helemaal geen geluid meer uit. De CD-wisselaar deed het al veel langer niet meer maar nu was de rest er nu ook mee gestopt.

Na paar dagen prutsen aan het ding om er zeker van te zijn dat er een einde aan was gekomen en nadenken wat nu te doen toch maar besloten om een nieuwe halen bij de Media-Markt. Dat dacht ik tenminste.

Wat ik niet wilde was en goedkoop transistor geluid maar ook geen dure stereo installatie met torenhoge boxen links en rechts en een subwoofer onder de bank. De boxen die bij de oude installatie zaten wilde ik weer gebruiken en de radio moest via de kabel te beluisteren zijn, meer had ik niet nodig.

Maar zo makkelijk kwam ik er niet vanaf. Ten eerste blijken er heel veel mensen radio te luisteren via de TV tegenwoordig.  Bij die TV hoort dan wel een soundbar aangeschaft te worden want de speakers van een TV zijn niet van bijzondere kwaliteit.
Weer een probleem want ik heb geen TV op mijn werkkamer staan en bovendien wil ik helemaal geen radio luisteren via de TV.

Door de trend van radio via de TV en muziek straemen vanaf je telefoon of tablet verbonden met een bleutooth speaker zijn er maar weinig gewone (lees ouderwetse) radio’s met een paar boxjes te krijgen. Bij de BCC hadden ze helemaal geen radio’s meer staan. Moesten we maar even op internet zoeken en bestellen.

Oh ja, even via internet bestellen en de vragen die ik heb dan? Nou die vragen kun je stellen maar dan via de chat. Zodra je op een site naar stereo installaties op zoek bent komt vanzelf het icoontje omhoog met ‘kan ik u helpen’  Whatsappen maar dan met de computer.

Ik heb gechat en mijn vragen gesteld maar ik kwam er niet uit. Gelukkig weet onze zoon er redelijk veel vanaf en hebben we samen de plussen en de minnen nog eens op een rijtje gezet.

De (radio) installatie is er gekomen, met een coaxkabel vanwege het luisteren via de kabel en met nieuwe boxen omdat het aantal ohm’s van mijn oude boxen te groot waren ten opzichte van de nieuwe installatie waardoor de receiver kapot kan gaan.

Mijn nieuwe receiver heeft bleutooth waarmee ik muziek vanaf mijn telefoon kan luisteren. DAB+ om digitaal zenders te beluisteren, een USB ingang en een CD speler. Alles door middel van een app op de telefoon te regelen of met de mini afstandsbediening met een minimum aan functies maar voor mij voorlopig wel even genoeg functies heeft. De app op de telefoon bekijk ik later wel eens.

Ray Stevens – Turn Your Radio On

Voor meer zwijmels op zaterdag kijk bij Irispapilio

 

 

 

 

30 gedachten over “De radio

  1. Heb eerst op marktplaats gekeken maar durfde het niet aan. Vroegen ze toch ook nog veel geld voor radio’s die al lang niets meer gedaan hadden.

   Like

 1. Het is altijd heel leuk om iets nieuws te bezitten waar je echt van kunt genieten.
  Als dat voor jou een radio is? Helemaal top meid!

  Geliked door 1 persoon

  1. Had het eerst op marktplaats geprobeerd durfde het niet. Deze was ook niet echt duur. Maar eerlijk is eerlijk. Heb gewoon niet aan de kringloop gedacht.

   Like

 2. Mijn kinderen moesten enorm lachen toen ik zei dat ik wel een radio wilde hebben. Haha….kan je toch online luisteren. Of via de tv, of via de … nou ja, alles behalve een apparaat wat alleen doet wat ik wil; radiogolven uitzenden. Als ik bij een kringloop kom zal ik eens rondsnuffelen.
  Dus de titel van jouw song is ook alweer hopeloos ouderwets 🙂 :). Maar wel fijne muziek.

  Like

  1. Zie je, daar heb je het alweer. Jouw kinderen lachen je ook al uit.
   Maar het voordeel zie ik nog niet zo hoor van digitaal luisteren en via de televisie.
   Het lukt vast bij de kringloop. Ik heb er niet aan gedacht.

   Like

 3. Een gruwelijk tijdsbeeld. Ik hou steeds m’n hart vast wanneer er een oud apparaat de geest geeft want meestal is “even vervangen” niet aan de orde. Onze installatie is ondertussen al ruim dertig jaar oud en ik hoop dat die nog net lang genoeg meegaat. Maar jij veel plezier met je nieuwe “geluidsdrager” 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Hij wordt al flink gebruikt maar even vervangen is er tegenwoordig niet meer bij nee. Hoop dat deze het voorlopig vol gaat houden want wie weet straks zijn ze helemaal niet meer te krijgen.

   Like

 4. Veel plezier met je nieuwe aanwinst. Was nog niet zo simpel dus.. Maar je hebt nu weer wat je wilt toch?
  Ik heb ook een soundbar onder mijn TV hangen, prachtig geluid en niet alleen van de radio, ook voor de TV programma’s. In te stellen op muziek, film etc. En ik heb voor mijn laatste verjaardag van mijn dochter en schoonzoon een JBL speaker gekregen om via Bluetooth te luisteren vanaf mijn foontje. Ideaal. Ook mee op vakantie, naar buiten of ergens in huis waar je maar wilt te gebruiken. Prachtig geluid. Goh, ik doe dus al aardig mee met die moderne apparaten 😉
  Leuk toepasselijk zwijmelnummer, dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Een soundbar wil ik ook graag nog een keer maar dan iid alleen voor het geluid van de tv en voornamelijk muziek. Een JOB speaker hebben we ook voor in de tuin en op vakantie maar in huis gebruiken we voornamelijk de radio. Wat een mogelijkheden eigenlijk hè.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen nog via de pc of met koptelefoon via de mp3 speler muziek luister .Hier staat de apparatuur beneden en boven dus ongebruikt .Wat een leuk nummer heb je gekozen .En natuurlijk veel plezier met je nieuwe apparatuur
  Gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier staan er 3 in huis en ze worden alle 3 flink gebruikt. Een mp3 speler hebben we ook wel maar die gebruiken we alleen als we van huis zijn. Op vakantie ed.

   Like

 6. wij hebben dan wel een soundbar bij onze tv maar gebruiken de tv nooit voor de radio… maar ja, ik kan me je zoektocht wel voorstellen, gelukkig maar dat het uiteindelijk toch nog goed kwam.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Op m’n werkkamer heb ik geen tv bovendien kun jij nu weer cd’tjes afspelen en dat gaat ook niet met een soundbar. Het was ff puzzelen maar het is gelukt uiteindelijk.

   Like

 7. pppfffttt ben ik ff blij dat ik geen radio luister 🙂 , ja kan via m’n tv en natuurlijk de pc
  maar ik luister nooit
  ik wens je veel luister plezier

  ja soms wordt je gek van al die veranderingen op de pc , ik ben google klant via gamil googl+ blogger en weet ik niet wat , en plots kan ik drive niet meer gebruiken gggrrr
  maar had een prachtige wandeling:)
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Iid. Je wordt soms gek van al die veranderingen met je PC. Maar oké het houdt ons bij de les denk ik,dan maar.

   Hier staat de radio altijd aan. Vooral muziek maar het nieuws wordt ook zo bijgehouden.

   Geliked door 1 persoon

 8. Tja, ik heb ooit nog een diploma Radiodetailhandelaar gehaald, omdat ik dat er gemakkelijk even bij kon doen bij een andere, diepgaander cursus. TV-handelaar was toen geloof ik nog geen cursus voor… Setjes zoals die op de foto hierboven heb ik van verschillende merken zien staan bij de MediaMarkt – die is natuurlijk niet overal maar hier wel.
  Apparatuur met draaiende delen, zoals CD/DVD-spelers kun je beter niet bij de kringloop of op Marktplaats kopen, want de aandrijfsnaren verouderen als eerste en dat is funest voor langdurig functioneren, vooral als het veel stilstaat. Ik heb ook al een aantal apparaten weggebracht…
  Mooi nostalgisch muziekje, met enig christelijk moralisme. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat was een van de redenen dat ik er geen via Marktplaats durfde te kopen. Waar ik op gereageerd had waren allemaal al jaren stilstaande apparaten en daar had ik al eens ervaring mee opgedaan.
   Dat muziekje kende ik n oh van vroeger. Ach ja ze konden er toen ook wel wat van.

   Like

Reacties zijn gesloten.