Scheveningen

Wanneer ga je naar Scheveningen? Ja precies, als het mooi weer is. Je gaat tussen alle badgasten zitten, loopt een keer langs het strand, kijkt naar het Kurhaus vanaf het strand en misschien heb je met parkeren wat gezien van Scheveningen maar dat was het dan. Oké, als het hard waait ga je ook nog een keer kijken naar de zee maar veel meer zul je niet zien van Scheveningen.

P1030213

Probeer nu eens het dorp zelf te bekijken. Start bijvoorbeeld een wandeling naar Wassenaar die begint in het dorp Scheveningen te bekijken. Scheveningen is ondanks dat het een dorp is al heel oud en dat kun je zien aan de huizen die er staan. Veel is er volgens mij afgebroken en opnieuw gebouwd maar ondanks dat is er voldoende overgebleven om de plaats eens van de andere kant van het Kurhaus te bekijken. Het heeft rijke geschiedenis als vissersdorp en dat kom op diverse plaatsen onderweg tegen.

Heb je Scheveningen bekeken dan zijn er voldoende wandelroutes die gevolgd kunnen worden. Bijvoorbeeld dwars door de duinen richting Wassenaar. Is die route te kort wandel dan door naar Katwijk aan Zee. Daar vandaan moet je wel met de bus en daarna met de tram terug naar Scheveningen. Wil je vanuit Wassenaar terug met het openbaar vervoer dan kun je er misschien beter voor kiezen om terug te wandelen. Het is prima te doen vanuit Katwijk aan Zee maar wil je vanuit Wassnaar dan moet je eerst naar Katwijk aan Zee met de bus om daar vervolgens over te moeten stappen op de volgende bus naar Den Haag en dan verder te kunnen met de tram naar Scheveningen.

Het is prima te doen met het Openbaar vervoer verder. Je gaat zitten en laat alles aan je voorbij gaan. Zo kom je nog eens ergens, het enige wat je hoeft te doen is uit rusten en te genieten. Op weg naar je hapje en drankje ergens langs het strand in Scheveningen.

P1030052

Wat ook zo leuk is van wandelen door de duinen rondom Scheveningen is dat je steeds van weer de Pier kunt zien.

P1020977

Ben je van plan om door de duinen vanuit Scheveningen te gaan wandelen, ga dan niet als het echt warm wordt. Veel beschutting tegen de zon vindt je niet in de duinen en vaak loop je ook nog enigszins uit de wind waardoor met veel hitte wandelen geen pretje zal worden.

44 gedachten over “Scheveningen

 1. De foto’s zijn allemaal bekend terrein, we rijden er vaak langs. Ik neem aan dat je ook het wijkje met de oude visserswoninkjes geweest bent, dát is nog het oude Scheveningen. Onze dochter had daar haar eerste huisje zo’n dertig jaar geleden. Helaas komt het er niet meer van om door de duinen te wandelen, of naar Katwijk te fietsen maar dat was altijd héérlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja jammer is dat dan. Ja volgens mij zijn we daar ook geweest in dat wijkje. We lopen altijd overal te struinen. De echtgenoot heeft een prima richtingsgevoel dus als we iets bijzonders denken te zien lopen we er naartoe. Terug komen we altijd wel weer.

   Like

   1. Ik ben al blij dat we nog regelmatig met de auto in Scheveningen komen en dan over de boulevard kunnen wandelen. . In de duinen is geen doen met de rolstoel, zeker niet nadat men veel paden weer naar zandpaden terug brengt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat is echt een ramp om daar met een roller te komen. Als je in de stoel zit zie je dan ook niet zoveel. Zit veel te laag. Wat dat betreft is de boulevard veel beter.

     Like

  2. Die kennissen woonden ook in het oude deel. Hun dochter en schoonzoon hebben hun huisje gekocht.
   Die wonen er nog steeds dus Joke en Leen komen er nog geregeld. Ze wonen nu zelf in Den Haag op een appartement. Mooie verhalen van vroeger. Ouders van allebei altijd in klederdracht. Heb wel foto’s gezien.

   Geliked door 1 persoon

   1. Er lopen nu niet veel Scheveningers meer in de dracht, het was ook zeker geen praktische dracht. Wij hebben er ook nog familie wonen maar dat zijn import Scheveningers;-)

    Geliked door 1 persoon

 2. ha die AnneMarie
  mooie bekende plekjes heb je op de kiek gezet 🙂
  ja ik was er meerdere keren , op doortocht tijdens de wandeling van Hoek van Holland naar Den – Helder
  en 2 x met een lokale wandeling vanaf station Den Haag
  het is zeer zeker een aanrader , maar wat rietepietz zegt is ook weer zo 😦
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 3. In mijn kennissenkring (via Gran Canaria leren kennen) heb ik een stel uit Scheveningen. Mooie verhalen en oh wat vinden ze het erg dat er nog zo weinig over is vanuit hun jeugd.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben er geboren en mijn oma heeft er gewoond. Maar het is lang geleden dat ik er was, maar door jouw berichtje krijg ik wel weer zin in een dagje (of langer) Scheveningen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Scheveningen…. kom ik eigenlijk zelden nog…. ‘vroeger wel heel regelmatig omdat ik musicals veelvuldig bezocht toen die alleen nog maar daar speelden… tegenwoordig ga ik nauwelijks nog naar een musical en als ik al ga dan naar een productie die reist…
  (ik heb mijn flap terug dus ik kan nu weer ‘normaal’ uit de ‘voeten’ ;-0 )

  Geliked door 1 persoon

 6. Zeker een kale bedoening daar in het duingebied.
  Ik fietste vaak naar Wassenaar en dat is hetzelfde.
  Na Noordwijk begint er iets van begroeiing, maar het stuk naar Zandvoort is weer kaal.
  Na Zandvoort dichtere begroeiing in het prachtige Parnassia gebied.
  En boven het Noordzeekanaal van Wijk aan Zee tot aan Hargen aan Zee is het echt groen.
  Laten we het nu eens hebben over die heerlijke bitterballen! 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Die bitterballen waren de beloning na de wandeling. Met iets lekkers in het vooruitzicht loopt het nog beter. Ja met fietsen kom je toch niet verder dan met de benenwagen. Wel een idee om eens bij Wijk aan Zee te beginnen.

   Like

   1. Echt, Parnassia is een aanrader.
    Je kunt parkeren bij de hockeyvelden in Bloemendaal en daarna richting kust lopen.
    Ik word daar altijd lyrisch!

    Geliked door 1 persoon

     1. Google maps maar even, want de parkeerplaats is moeilijk te vinden.
      Wat ook een bijzonder mooie wandelroute is, de oranje route in Heemskerkerduin gebied.
      Die is 15 km maar je kunt hem ook nog combineren met een andere route mocht je tekort kilometers maken. 😉
      Start is bij de duiningang t.o. de Patatoloog aan de rijksstraatweg in Heemskerk.
      Daar waar Trees en ikke elkaar voor het eerst ontmoette, dan weet je het wel. 😍

      Like

 7. mogge AnneMarie
  dus zo’n strak ventje hoeft om jou ook niet hihi
  dus je wandelde ff mee aan de hand van de foto’s , geven wel een aardig beeld hé
  ik maakte gister het rondje achterhoek af , dus het Graafschapspad zit er op 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 8. Ja zo kun je mooi mee wandelen. Altijd goed voor de ideeën en mocht het er niet van komen dan heb ik er toch het een en ander ervan gezien.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dank je Karel. Ik ben net een jjotitieaan het maken van jouw wandeling door de Achterhoek. Heerlijk om te doen denk ik.
    Wij zijn net terug uit Londen. Kkmt natuurlijk een blog van. Ook heel veel gelopen.

    Geliked door 1 persoon

    1. ha die AnneMarie
     denk dat je notitie bedoeld 🙂
     dus je hebt leren links wandelen hihi
     hoop dat jullie genoten hebben , gaan wij ook doen van het blog

     fijne avond groet

     Geliked door 1 persoon

     1. hi, hi, wat een zooitje heb ik er weer van gemaakt. Ja dat bedoelde ik.
      Iid. we hebben links leren wandelen. geweldig weer. Het kon echt niet beter.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.