Wandel 2-daagse Barendonk, Beers Noord Brabant (2)

Zaterdag, de 2e dag hadden we meer geluk, het leek een prachtige dag te worden. Ontbijtje, brood voor onderweg klaar maken, flessen met water of iets dergelijks vullen en in plaats van de poncho aan te trekken werden er gezichten en armen in gesmeerd met zonnebrandcrème. Dat voelde wel iets anders dan gisteren. Op naar de eerste rust.

P1090614

Eigenlijk lopen je met die lange afstanden van rust naar rust. Wij meestal om de 10 km. een lekkere bak koffie met liefst iets erbij, telefoon checken en weer verder.
De route was wat minder langs het water maar zeker zo mooi. Helemaal vanzelf ging het niet, we waren soms van het pad af, maar ach wat deerde het. De zon scheen en we wachtten en zoeken wel even tot we weer op het goede spoor zitten.
Eén keer was er een nummer van de route afgeplakt en geen enkele aanwijzing hoe nu verder. Puzzelen, rondje extra lopen, ja gevonden. We zitten weer op het goede spoor.

P1090603

Een paar kilometer vanaf de eerste rust moesten we langs een pad wat ze aan het asfalteren waren. We konden er echt niet verder. Maar weer geen omleiding. Lange paden die zich totaal afdwaalden van de uitgezette route. Hoe nu weer verder?
Het bleek toch geen probleem te zijn. De routeplanners puzzelde efkes. Adres van de volgende rust op Googlemaps intoetsen, kaart bekijken, waar is het zuiden welke windrichting moeten we op? Eerst de grote weg over of onderdoor en de route kon weer opgepakt worden. Knap hoor die speurneuzen.

De tweede rust was in Cuijk. Daar kregen we een patatje aangeboden van een mede wandelaar. Zoute patat met een dot mayonaise of een patatje speciaal. Hoe lekker kan patat onderweg toch zijn. Ondertussen was het behoorlijk warm geworden, het begon broeierig warm te worden, maar alles beter dan die regen van gisteren.

In Cuijk hadden we er 20 km. opzitten en stopten een aantal wandelaars. Enkel de 4-daagse wandelaars gingen nog verder. Zij moeten tenslotte 40 km. op een dag in de benen zien te krijgen.
Toen werd even het gas erop gezet, tempo maken en doorgaan. Via het tunneltje langs de kade waar straks de pontonbrug zal liggen voor de wandelaars van de 4-daagse. Je kent er niets van terug. Het is daar met de 4-daags altijd zo druk dat er van de omgeving niets te zien is. Ik herkende alleen het tunneltje waar je onderdoor gaat voordat je naar beneden richting pontonburg loopt.

Goed het gas erop zoals ik al zei. De volgende 10 km. hebben we gemiddeld 6,1 km. per uur gelopen. Pezen voor de meesten in de broeierige zon. Prima training. Zo af en toe moet je jezelf uitdagen en over je grenzen gaan. Goed voor de conditie en om je tempo te verhogen. Volhouden, het zijn maar 10 km. tot de volgende rust.

Na 30 km. bij de 3e rust hebben een aantal toch iets gas terug genomen. Het was mooi geweest met die hoge snelheid, de training was gelukt de laatste 7 km. maar in een iets rustiger tempo. Rond half 5 waren we weer terug in Barendonk. 8½ uur wandelen zaten erop. Douchen, schone kleren aan en uit eten. Tijdens dat etentje zijn de organisatoren voor de 2-daagse van 2019 aangewezen en hebben we van de anderen hartelijk afscheid genomen. Het was weer een zeer geslaagde wandel 2-daagse. Ondanks de regen hebben we het prima naar ons zin gehad. Rond 20.00 uur vertrokken we naar huis om de rest van de avond lekker fijn bankzaken te kunnen doen.

23 gedachten over “Wandel 2-daagse Barendonk, Beers Noord Brabant (2)

  1. Wat leuk dat je daar vaak komt. Daar gaat de pontonbrug over en die heb ik vorig jaar zo gemist.
   Het is daar iid prachtig. Wisten wij ook niet. Tot nu toe.

   Like

  1. Nee lang niet. Maar dit gaat van de club uit en ze doen het al 15 jaar zo. Het blijft maar door gaan. De club begint ook aardig te groeien. Maar ja wandelen is wel erg hot.

   Like

   1. Mijn dochter is ook lid geworden van een dergelijke club Zij wil volgens jaar met haar vriendin de vierdaagse lopen om te vieren dat ze al 40 jaar vriendinnen zijn.

    Geliked door 1 persoon

  1. Soms wordt ik moe van mezelf. En niet alleen ik wordt er moe van. M’n echtgenoot soms ook maar die doet eigenlijk niet onder voor mij. Kan er ook wat van.

   Geliked door 1 persoon

 1. ha die AnnaMarie
  wat een pracht om te lezen
  door een pracht gebied wat ook eerdaags ga genieten , maar met zeker 1 km minder gemiddeld hihi
  ik zei het al eerder jullie zijn kanjers allemaal , en nu een extra hoera voor de route planners
  geniet de rust nu
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik zal het de routeplanners doorgeven. We hebben we een bij zitten
   👍 👍 👍 En het is nog een vrouw ook. Kom. Je niet vaak tegen dat vrouwen dat kunnen.

   Geliked door 1 persoon

 2. ha die AnneMarie
  ja het was al een prachtige dag , toen ik dan ook nog eens een blogmaatje thuis trof samen met haar man , goh we gaan ver terug tot in de space tijd 🙂 , dat gaf de dag dat gouden randje 🙂
  ik zal met wat dagen de orchideeën terug snoeien en hoop dan dat ze nog weer eens zullen bloeien
  morgen weer fijn aan de wandel
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

 3. mogge AnneMarie
  ja ik liep gister door een prachtig gebied , het grootste bos van Brabant las ik 🙂 en op een doordeweekse buiten de vakantie , zoals gister erg rustig , kwam in totaal 5 andere mensen tegen 🙂
  ik maak mijn wandelingen via https://www.wandelnet.nl/
  en geniet er elke keer weer van
  HuisHaat groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zal best rustig geweest zijn. Op maandag zullen niet veel mensen aan de wandel gaan dat hebben ze op zondag al gedaan. Maar dat loopt wel lekker. Klopt, daar hadden zij de wandelingen ook bij samengesteld. Mooie omgeving hoor dat Brabant.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja schitterend daar , ik ben Brabant aan het ontdekken , geen spijt van 🙂
    zou morgen Groesbeek – Nijmegen lopen , maar er rijden geen bussen
    zo ik pak nog een NS wandeling die ik heb liggen ” BoersKotten ” , Oldenzaal – Oldenzaal
    slaap wel groet

    Geliked door 1 persoon

 4. Mogge AnneMarie
  Van uit de trein op weg naar Oldenzaal voor de NS wandeling Boerskotten 🙂
  Ik wandel ook nooit in korte broek , want de paden waarop ik loop zijn vaak met hoog gras of riet en wat al niet meer

  Wandel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha lekker onderweg dus.
   Ja dat is wel een dingetje om over na te denken die lange broek.
   We hebben daar ook tussen het hoge gras gelopen, van die smalle paadjes.
   De eerste dag regende het pijpenstelen toen heb ik hem vast niet opgelopen.
   De volgende dag was het lekker warm en weer van die paadjes, denk dat ik hem toen opgelopen ben.
   Had zelfs deet gesmeerd maar dat heeft ook niet geholpen.
   Geniet van het mooie weer en de wandeling.
   Wordt een superdag om te gaan.

   Like

Reacties zijn gesloten.