De finish

Hoe het gelukt is weet ik niet maar we hebben allemaal een vroege start te pakken kunnen krijgen. Een vroege start op de laatste dag is wel zo fijn want de laatste dag staat in het teken van wandelen, genieten en feestvieren en dat kost tijd, meer tijd dan je verwacht.

Weer 3.00 uur opstaan en om 5.00 uur starten. 2 uur verder en de start is daar, nogmaals richting het Radboud UMC. Maar nu nemen we eerder een afslag om de stad uit te wandelen. Richting Overasselt waar de koffie met appelflap op ons ligt te wachten. De verzorging van die dag gedag zeggen en onze lekkernij naar binnen werken. Er zullen er nog veel volgen die dag.

Na de appelflap richting Linden, de dijk op. Hoelang zal de dijk zijn? Rond de 5 km? Vrijdag was weer afzien op de dijk. Aansluiten en mee met de meute. Het tempo is niet hoog maar de temperatuur wel. Blik op oneindig, nergens aan denken en door buffelen. In de verte zien we de brug al waar we straks overheen zullen gaan, hij is alleen nog lang niet binnen voetbereik.

De brug gehaald en er over, langs wild enthousiast toeterende auto’s Linden in. Linden had als thema ‘strand’ In veel tuinen stonden strandtaferelen opgesteld. Ieder jaar hebben zij een ander thema en ieder jaar doet iedereen weer zijn best om er iets moois van te maken.  (Verslag gaat verder onder foto’s)

 

Verder en nu richting Beers waar we rond 10.00 uur aan de patat zullen gaan met z’n allen. Vrijdag is voor ons een echte verwendag. Eten, drinken en vrolijk zijn en ondertussen leggen we het parcours van ruim 42 km. af.

 

In Cuijk is het altijd een groot feest. Muziekkorpsen, muziek uit de boxen, uitbundig publiek en wij zijn net zo uitbundig als zij. Want nu gaan we over water lopen. De pontonbrug aangelegd door de genie is voor mij het meest bijzondere moment van de dag. Natuurlijk, het behalen van de finish is ook een bijzonder moment maar dit is voor mij HET kippenvel moment van de dag. Na de pontonbrug volgt er een lang stuk langs het water wat nogal saai is. Je komt de brug over en bijna tegelijkertijd houdt het feest op. Gebrek aan ruimte en facilitaire mogelijkheden is het niet mogelijk om hier iets te doen.  Door naar Mook, Molenhoek en Malden.
Wil je meer weten over de brug lees dan het verslag van villasappho.nl met een fotoverslag over de pontonbrug
(Verslag gaat door onder foto’s)

 

Als we Malden door zijn is onze eigen rust weer. Even een momentje van rust voordat we de Via Gladiola op gaan. Gekookte eitjes met rookvlees, kaas, worst, vers fruit, vers koel water, het is een kwestie van je op een stoeltje laten ploffen en naar binnen schuiven. Of we de hele dag nog niks gehad hebben. Het gaat maar door met eten en drinken. Na het nodige weggewerkt te hebben en enkele wandelaars  van de club en gezien en begroet te hebben gaan we weer verder. Op naar de Via Gladiola.

De Via Gladiola is lang, ongeveer 5 km. Normaal is het de St. Annastraat maar tijdens de 4-daagse wordt hij omgedoopt tot Via Gladiola. Lachend en zingend laten we ons door het publiek verwennen. We hebben het (bijna) gehaald.
M’n wandelmaatje en ik zwalken over de Via Gladiola, lopen van links naar rechts over de Via Gladiola, hier een vriendje of vriendinnetje begroeten, daar een kennisje de hand schudden en bijna aan het eind de familie langs de kant gedag zeggen en om de nek vallen. Nog 1500 mtr. en we hebben het gehaald. Lachend en met onze mobieltjes in de aanslag vallen we elkaar om de nek.
We hebben het gehaald en volgend jaar gaan we weer.

Lees ook dag 1: Een hete 4-daagse
Lees ook dag 2: Roze woensdag
Lees ook dag 3: Dag van de 7 heuvelen  

 

IMG-20180720-WA0020

Volledig incognito begeef ik mij over het parcours. Mensen kijken t.v. en zeggen later, ik heb je niet gezien. Kon je niet vinden. Nee dat kan ook bijna niet. Je ziet er totaal anders uit in sportkleding, kaart om de nek voor de controles en bescherming tegen de zon.

29 gedachten over “De finish

 1. Van ❤e gefeliciteerd.
  Topprestatie wederom. Diepe bewondering voor je actie en doorzettingsvermogen!

  Nu maar lekker uitrusten en bijkomen.

  Fijn weekend!

  Like

 2. Wat een mensenzee, wat een enthousiasme, wat een vreugd… maar vooral: wat een prestatie! Je deed het toch maar. Echt knap!
  Geniet nu maar van het bijkomen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Dank je wel. Het is iid een mensenmassa. Maar ik weet inmiddels , ze lopen allemaal dezelfde kant op. In een drukke stad krioelt het door elkaar. Dit is toch anders.

  Like

 4. wat een prachtige afsluiter AnneMarie
  in woord en beeld is dit festijn weer voor een jaar in de la
  ik vind het grote klasse wat jullie hebben bereikt
  gekookt eitje met rookvlees heb ik genoteerd , daarvan hoorde ik nooit eerder hihi
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 5. Zodra ik de brug zag wist ik dat je het gehaald had. Had dat gevoel ook al hoor. Keibedankt voor je link. Ben heel blij dat je het zo fijn gehaald hebt. En die tegels nou weet je hoe die er neergelegd worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou en of dat ik het weet. Vond het zo leuk dat je die fotoserie vrijdag publiceerde. Ik was er gewoon wijs mee.
   Heb hem een aantal malen gedeeld. Super bedankt.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb ook op de tv gezien. Zo mooi dat ze/hij gehaald hebben. Het was warme dagen geweest. Nu nog…. Mooie foto’s en je verhaal heb je geschreven. Medaille heb je dik verdiend. Je hebt het gehaald. Doorzettingsvermogen had je. Heel knap. Ik heb je verhaal genoten. Fijne week.

  Geliked door 1 persoon

   1. mooi is Schotland ik was niet ver van die eilanden in 1997 als Jonh O Groats was het keerpunt op mijn fiets vakantie aldaar , puur genieten
    wens jullie heel veel plezier daar

    Geliked door 1 persoon

 7. Dubbel en dwars verdiend dat kruisje, je kwam langs het van der Valk hotel in Molenhoek waar wij 10 jaar geleden onze intrek genomen hadden. Bus stopte voor de deur maar inderdaad ook dan ga je naar het station en moet je nog een flinke tippel naar de wedren maken. Vanaf daar heeft Henk destijds de rest van het parcours met me mee gelopen maar jij had natuurlijk je maatjes van de hele toch bij je. Geweldig verslag zo de vier logjes bij elkaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Was ook leuk om te doen. Ik geniet ook erg van de 4-daagse en dan kost het ook weinig moeite om er een leuk verhaal over te schrijven 📝 volgend jaar hoop ik iig weer te gaan.

   Like

 8. ha die AnneMarie
  dus je had het druk vandaag , ik neem aan nog in het mooie Schotland aan de mooie foto hier onder te zien
  ik had toendertijd ook maar 1 dag echt slecht weer , geniet de vakantie verder
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.