Wereld haven dagen, Rotterdam

Nog een dag en dan zijn de ‘Wereld haven dagen’ weer voorbij voor een jaar.
De vrije reizen moesten weer op en dan komen er nog wel eens verassende uitjes uit de bus.
Het plan was eerst om naar Groningen te gaan maar eigenlijk wisten we niet goed wat we daar moesten doen. We waren gewoon niet goed voorbereid.
Toen viel de keus op Rotterdam. Daar waren de Wereld haven dagen en ook al weet je niet waar je precies zijn moet er is altijd wel wat te zien bedachten we.

Vrijdagmiddag nog snel een rondvaart geboekt want alleen langs de kade lopen leek ons nu ook weer niet. Maar het was niet alleen langs de kade lopen.
Een aantal schepen waren zonder reserveren te bezichtigen.
Bovendien werden er diverse demonstraties op het water gegeven die goed te zien waren op de kade.
Op het grote hotelschip ‘Rotterdam’ waren een aantal scheepsdekken open gesteld voor het publiek, ook leuk om te zien maar het was geen Cruiser als de Titanic.
De purser beneden stond op te sommen welke BN’ers allemaal op het schip gelogeerd hadden maar dat kon het schip voor mij niet op waarderen naar het level van de Titanic. Ach, mijn verwachtingen waren gewoon te hoog gespannen.

De drukte viel heel erg mee. We dachten dat het gekkewerk zou worden om daar te lopen maar dat was allerminst zo. Later op de middag werd het wel lekker drukker maar meer gezellig druk.

Wij hebben ervan genoten. Het weer zat mee, de drukte viel mee en we hebben vanalles gezien. Wel houden we het voor volgend jaar in de gaten. Dan gaan we toch proberen een wat langere rondvaart te boeken.

17 gedachten over “Wereld haven dagen, Rotterdam

 1. ha die AnneMarie
  al dat moois op en rond het water had je in Groningen niet gezien , en jullie hadden geluk met het weer en de drukte , aan de mooie beelden te zien is er op deze dagen voor een ieder wel wat te beleven
  en volgend jaar zijn jullie dus meer op het water
  de volgende vrije reis , op naar de top van de Martinietoren 🙂
  zonnige zondag groet

  Geliked door 1 persoon

   1. zo wil ik ook altijd een doel hebben als ik op stap ga , Groningen was ik als dag tocht , en ik wandelde er door op het Pieterpad , en dacht ik wordt onthaald , niet dus was een zoveel jarig bestaan studenten vereniging hihi

    koers groet

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat grappig, ik had er nog nooit van gehoord en toevallig had vanmiddag onze kleinzoon het er over dat hij er net een beetje te laat voor was om er hen te gaan. Ook hij had niet echt een idee wat er te doen was.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk. Kun je hem laten zien wat er te doen is. Het is echt de moeite waard. Als je van water en schepen houdt dan moet je er zeker eens naartoe.

   Like

 3. ja AnneMarie
  de ouwe binnenstad van Utrech is compact , maar is mooi en er is veel te zien en doen
  hou je van shoppen ben je er op de juiste plek 🙂
  ja komt goed met m’n neusje hoor
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 4. mogge AnneMarie
  ja altijd leuk om bekende plekjes te zien 🙂
  er is nog zoveel moois te ontdekken in ons mooie landje
  neusje gaat ff duren , nu het zit me niet in de weg hihi
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 5. ha die AnneMarie
  ja ik mag deze oude kiekjes ook graag zien , en als ik ergens loop , let ik ook op of er iets te zien is wat herinnert aan de tijd van voor al dat blik 🙂
  jij druk met de tuin , ik wat rust en plannetjes maken
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.