Z.O.Z. Blokfluitles

De meeste kinderen hebben blokfluitles gehad bij muziekles op de basisschool. Verplichte kost waar ze snel weer vanaf wilden. Ouders en kinderen hebben vaak niet direct romantische herinneringen aan een blokfluit. Jammer want het kan zo anders.

Zie hier Lucie Horsch. Bij haar is het in de genen gaan zitten. Haar ouders gaven haar een blokfluit om noten te leren lezen en als opmars naar een volgend  instrument. Lucie ontdekte echter dat de blokfluit en fantastisch instrument is en timmert al jaren met succes aan de muzikale weg. Met haar 19 jaar zwerft ze ook al regelmatig de wereld rond om haar geliefde blokfluit te laten horen aan een het publiek. Geniet van dit eeuwenoud en toch wel wat ondergewaardeerd blaasinstrument.

Lucie Horsch, Andante (Concerto for 2 mandolins – Vivaldi)

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

24 gedachten over “Z.O.Z. Blokfluitles

 1. Helemaal waar helaas…. het lijkt alsof dat instrument een ondergeschoven kindje is … terwijl het toch zo mooi is en minder eenvoudig te bespelen dan je op het eerste oog zou denken.

  Mooi dat je hier aandacht aan besteed.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad, mijn jongste kleindochter heeft ook blokfluitles gehad, ze kon het aardig, maar ik hoor er sinds de middelbare school niks meer over. Ik heb er spijt van dat ik geen instrument kan bespelen, helaas mijn kinderen en kleinkinderen ook niet..

  Geliked door 1 persoon

 3. Een blokfluit leent ook eigenlijk meer voor de klassieke stukken zoals dit, prachtig. Onze jongste kleindochter speelde dwarsfluit, die vind toch een mooie geluid hebben. Helaas is ze er mee gestopt, jammer want ze deed het niet onaardig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een dwarsfluit is ook prachtig, ze hebben allebei wel wat. Jammer dat ze ermee gestopt is. Kinderen hebben tegenwoordig ook zoveel waar ze aandacht aan moeten geven.

   Like

 4. ha die AnneMarie
  ik als geboren en getogen Amsterdammer , aan de rand van de Jordaan hihi
  zou daar niet meer willen wonen hoor, ik zit hier prima aan de rand van het GNR
  Rotjeknor is een mooie stad om te bezoeken , en als je daar rond loopt met in je achterhoofd dat bombardement , begrijp je bijna al die nieuwbouw , ik zeg ” bijna ” want mijn vermoeden is dat na het lopen van die brandgrens het wat beter door dringt , toch
  kon je de oude foto’s van voor ’40 zien ?
  ik lsuit af en zeg
  slaap wel

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee ik kon ze niet zien. Moest een app installeren met wachtwoord en al. Kijk morgen of het op mn laptop wil maar de eerste foto was al indrukekkend.
   Slaperige groet.

   Like

 5. mogge AnneMarie
  ja mooie plekjes in ons landje hé
  Breda ben ik door gewandeld , is de start of eind plaats van het Hertogenpad en zeker een mooie stad om eens door te wandelen en te bekijken
  ja ik wandel deze week ook weer , niet ver weg maar in m’n tuintje hihi
  wens ik je een fijne wandel week
  zomerse groet

  Geliked door 1 persoon

 6. Bij ons op school (voortgezet onderwijs, op de lagere school hadden we geen muziekles, behalve het verplicht te leren wekelijkse psalmversje) heette de blokfluit “het jammerhout”. Hier klinkt het heel wat beter! Maar deze blokfluit zal ook niet uit een fabriek komen waar ze ze aan de lopende band maken…

  Geliked door 1 persoon

  1. In dit geval is het waarschijnlijk haar talent wat de blokfluit laat zingen.
   Een van haar ouders speelt in het Concertgebouw orkest en de ander is ook musicus.
   Ik denk dat ze een plasticfluit nog kan bespelen.

   Like

 7. Dit klinkt heel mooi. Ook ik heb eerder het gevoel van verplichte kost aan die blokfluitlessen. Talent is broodnodig bij alles wat je doet natuurlijk.

  Like

  1. Helaas niet iedereen heeft evenveel talent mee gekregen maar dit meisje heeft een enorm talent. Ze laat ons ervan meegenieten op, als zij het bespeelt een prachtig instrument.

   Like

Reacties zijn gesloten.