Airmiles en Wildlands

Alle niet ingewisselde airmiles van voor 1 november 2013 komen per 1 november 2018 te vervallen. Ons bin knap zunig  waardoor ik behoorlijk wat airmiles had die op moesten. Al die jaren heb ik gespaard maar op maken aan allerlei onzin dingen deed ik gewoon niet. Om ze nu zomaar te laten verlopen is ook weer wat dus maar weer eens bekeken waar ik ze aan uitgeven kon.
Naast het kopen van vliegtickets met korting waren er ook entreebewijzen met korting of geheel gratis te krijgen voor diverse dierentuinen.
De keuze was toen snel gemaakt. Al zoveel over Wildlands gehoord, daar wilde ik wel eens een kijkje nemen.

Zaterdag 29 september, een prachtige dag zijn we richting Emmen vertrokken. Ik was er al voor gewaarschuwd dat druk zou zijn en dat was het ook. Maar niet zo druk dat we nergens bij konden. Het was gezellig druk.
Onze rolstoeldochter was mee en soms duurde het wat langer voordat er plek kwam voor haar om te kijken maar over het algemeen viel dat reuze mee. Duurde het ons toch te lang dan vroegen we of ze misschien iets opzij konden schuiven. Mensen waren echt niet te beroerd en maakten vaak snel plaats zodat ze kon kijken.

De dierentuin vonden we prachtig. Van Serenga ging ons hart wel wat sneller kloppen. Daar zagen we veel dieren van de Big 5 die we in Zuid-Afrika tegengekomen zijn.
In Wildlands reed (net echt) een bus door Serenga. In Afrika ga je met een jeep omgebouwd voor personen vervoer de wildernis in om wilde dieren te spotten. Rivieren zijn we daar niet overgestoken met de jeep maar in Serenga dendert de bus met het grootste gemak over een rivier(tje) Het ziet er best spectaculair uit.

Nadat we ongeveer alles gezien hadden zijn we nog even het winkelcentrum tegenover Wildlands in gelopen. Maar dat hadden we snel gezien. Genoeg geslenterd. Snel plaats genomen op het terras middenin de zon tegenover Wildlands en koffie met iets lekkers genomen. Het was er heerlijk toeven in het zonnetje.
Rond 18.30 uur waren we thuis en konden we met de beentjes omhoog de foto’s bekijken.

 

Er is nogal wat te doen over Wildlands, bijna failliet, geen bezoekers, niet goed opgezet, maar wij vonden het prachtig. Verbeterpunten zijn er natuurlijk altijd, het enige wat wij kunnen bedenken waarom er te weinig bezoekers komen kan de prijs zijn. Die is aardig hoog, daar kan het bestaan van de Zoo mee vallen of staan.

31 gedachten over “Airmiles en Wildlands

 1. Een tip om te onthouden. Hopelijk is het tegen dan niet failliet?
  Ik ken je nu weer wat beter, ik wist (nog) niet dat je een dochter in een rolstoel in huis had. Fijn dat ze kon mee genieten.

  Like

 2. Natuurlijk zijn de meeste mensen wel bereid even ruimte maken voor kinderen of rolstoelers zodat ze niets hoeven te missen p zo’n dag. Fijn dat je dochter mee kon en genoten heeft.
  Het zal ook wel heel veel gekost hebben om het park te realiseren en tja, dat moet terugverdiend worden natuurlijk.
  Volgens mij heeft Melody met nog iemand samen een speciale site over het park gemaakt als tegenreactie op alle negatieve berichten. Zij kent het park goed en deelt jouw mening.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt, Die site volg ik al. Het kost iid erg veel om zoiets neer te zetten. Het is ruim opgezet dus je begint al met grond te pachten of aan te kopen en dan moet je nog gaan bouwen. Ik vond hem prachtig en zou graag terug willen als het iets minder druk is. Lekker foto’s maken.

   Like

 3. Ja hoor……. gelukkig is al het negatieve nieuws nogal overtrokken… een groepje negatievelingen houdt dat padje wel warm en ja negatief nieuws vult media en kranten en dat verkoopt beter dan goed nieuws. kortom, maak je geen zorgen, het valt allemaal reuze mee.

  Ik ben natuurlijk (ik wist het al van je) heel erg blij dat jullie zo genoten hebben van mijn 2e thuis. Je had het weer mee en gelukkig was de drukte (actie WildDreents) jullie toch niet te veel.

  En ja hoor.. ze heeft een schitterende foto van Manoa prachtig gefotografeerd…Je zou mij een heel groot plezier doen door mij die foto toe te sturen en mij toestemming te geven die door te geven aan Petra voor haar Olifanten-Lexikon. Uiteraard komt dan jouw naam erbij te staan.

  Als je weer eens deze kant op komt kom dan op een maandag of dinsdag, dan is het veel rustiger en als ik er dan ook ben kan ik je allerlei dingen laten zien.

  xx

  Geliked door 2 people

  1. De foto ga ik je op sturen. En ik kom graag een keer maar ik beloof niets. Je weet ik heb altijd wel iets om voor te zorgen of ben met andere dingen druk. Als ik een keer een gaatje vind dan wil ik graag met je op stap.
   En die negatievelingen moeten gewoon hun mond houden. Vond het publiek ook erg aardig. In het westen is dat wel anders. Dus ja, we hebben genoten.

   Geliked door 2 people

 4. Ik vind het inderdaad ook wel prijzig. Hoewel ik nu een aanbieding zag met korting op hun site en dan scheelt het niet zoveel met andere dierentuinen. Van mijn zus hoorde ik wel dat je steeds wel als je een themadeel in gaat er weer helemaal uit moet om naar het volgende te gaan. Zij vond dat wel onhandig maar goed dat is maar een mening. Ben er zelf nooit geweest… voor mij een heel eind weg ook.

  Like

  1. Kan me niet voorstellen dat ze ermee stoppen maar mocht het failliet gaan en overgenomen dan worden er altijd rigoureuze maatregelen genomen om het levensvatbaar te maken en dat zou nou net jammer zijn.
   Ja wij vonden het heerlijk om door te wandelen.

   Geliked door 1 persoon

 5. ha die AnneMarie
  ja Duitsland is ook een prachtig land , en zeker veel te ontdekken , maar ik denk dat wij dat overal wel zouden willen doen 🙂
  zo ben ik begonnen met Brabant te ontdekken dit jaar , en komend jaar wil ik dat ook met Zeeland doen , dus ik pak m’n pintjes daar wel 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar heb je gelijk in. Ja Brabant is verrassend mooi, dat had ik eigenlijk nooit in de gaten. Hoor je volgens mij ook niet zoveel over. Zeeland is ook mooi. Wel wat lastiger om in 1 dag te bereizen, maar zeker de moeite waard.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja ik loop in Brabant 2 LAW’s 1 bijna klaar en ik geniet daar enorm
    en komend voorjaar wil ik Zeeland doen , maar dan met overnachtingen , dus zeg maar enige etappes achter elkaar 🙂 , tegen die tijd kan het weer wat meer hebben hihi
    slaap wel groet

    Geliked door 1 persoon

     1. ja ik voel mij per dag wat fitter , de zeg maar gedwongen rust heeft zijn werk gedaan
      het duurt een ruime halve dag voor mij om bij de start van deze LAW te komen in Sluis hihi , acht we gaan het meemaken
      trusten

      Geliked door 1 persoon

 6. ben ik weer hihi
  heb je nieuwe blog nu gelezen en de foto’s bekeken , ja ik deed ff inhaalslag bij de reacties
  ben blij te horen dat jullie deze airmiles zo goed hebben besteed
  het moet daar schitterend zijn in Wildlands , ik zie zoveel moois altijd bij Melody
  ik zal daar zeker ook nog eens rondlopen , dat weet ik wel zeker
  en zo kom je gelijk weer terug bij het , zoveel te zien en ontdekken in ons eigen landje

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja iid dat kost ook veel geld. Begrijp de intreeprijs dan ook wel, maar 4 x € 30,– is best veel om uit te geven voor een dagje weg.

   Like

 7. Ik las het van de airmiles, wij hebben er ook nog aardig wat staan. We zijn pas nog naar Wildlands geweest, voor ons word het de efteling samen met de kinderen die dat nog steeds super vinden!

  Geliked door 1 persoon

 8. Alle dierentuinen zijn duur, dus zo veel mogelijk leuke kortingen en zo proberen te gebruiken. Ik heb altijd gezegd dat ik heel graag een abonnement zou willen op een dierentuin als ik er vlakbij kom te wonen. Nu woon ik al 5 jaar in Zeist en de dichtstbijzijnde dierentuin is in Amersfoort, echt maar 13,5 km met de fiets, nog geen 3 kwartier. Met de auto 15 km (20 minuten). En laat ik juist in die dierentuin nog nooit geweest zijn. Zal ook niet snel gebeuren of het moet met jongste kleindochter zijn. Want mijn lief vindt dat wilde dieren niet thuishoren in een dierentuin, dus die krijg ik echt nooit mee. Goh ik wist niet dat Wildlands er zo slecht aan toe was qua financiën.
  Mijn airmiles gaan al vele jaren naar Stichting Aap.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wie weet gaat het dan met kleindochter nog een keer lukken. In Amersfoort ben ik ook nog nooit geweest. Komt misschien nog een keer.
   Ja ik had ze iid ook weg kunnen geven maar hier wilde ik al langer naartoe maar vond het te duur.
   Een uitgelezen kans dus.

   Like

 9. Daar zijn wij nog niet geweest. Helaas is voor ons te ver. Tegenwoordig is dierentuin te duur. Wij doen met de trein en vaak op actie uit gelijk kaartjes erbij. Maar het is niet altijd zo. Moet wel gaan treffen. Maar wij zoekt koopjes uit. Wat ziet daar in dierentuin mooi uit. Het was gezellig geweest voor jullie. Gaat daar dan slecht? Hadden nooit moeten verhuizen. Oude plek ging altijd wel goed. Was altijd heel druk. Echt zonde. Fijn weekend.

  Like

  1. Wij vonden de oude dierentuin best klein en verouderd. Deze zoo is een echte verbetering. Helaas is het prijskaartje daardoor behoorlijk omhoog gegaan.
   Hoop er toch weer een keer naar terug te gaan.

   Like

Reacties zijn gesloten.