Montserrat Caballé

Montserrat Caballé overleed een aantal dagen geleden op 85 jarige leeftijd. Een operadiva met fonominaal geluid en een fabelachtige techniek wordt er verteld. Ze is in haar woonplaats Barcelona begraven.

Opera is niet echt mijn ding waardoor ik mevrouw Caballé niet echt goed ken.
De opera wereld spreekt van een enorm gemis. Ze had al langere tijd een slecht gezondheid, geheel onverwachts was het daarom niet.
Maar wat de meesten van ons wel kennen is haar duet met Freddie Mercury gezongen bij de opening van de Olympische spelen in 1992.
De combinatie van Mw. Caballé en Freddie Mercury viel niet zo goed onder de operaliefhebbers maar mij sprak Freddie Mercury wel goed aan en de combinatie kon er wat mij betreft prima mee door.

De versie die ik graag wil laten horen is uit 2012, bewust voor gekozen omdat dit een kortere versie is. Want bijzonder is het wel.

Montserrat Caballé en Freddie Mercury – Barcelona

31 gedachten over “Montserrat Caballé

  1. Ik moet meer van haar gaan beluisteren heb ik wel gemerkt. Wie weet kom ik nog weer eens terug met een zwijmel van haar. Ps. We gaan zo lekker naar buiten.

   Like

  1. Er zijn zoveel lovende woorden over haar dat het me spijt niet meer van haar gehoord te hebben. Freddie ken ik natuurlijk wel. Jammer dat ook hij er niet meer is.

   Like

 1. ha die AnneMarie
  wat je zegt een prachtig land , ik weet ook niet hoe de fotografen van de pps het doen , zo weinig mensen in beeld , ik weet wel , ik fietste de D1 weggetjes , en geloof me daar is het stil 🙂
  jullie genoten een zonnige zondag met oudste dochter , en de rest genoot vast ook
  alvast een slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker genoten ze. Alles is weer op de thuisbasis hebben hun verhaal gedaan in zitten nu rozig van hun speciaal biertje te genieten. Zal niet laat worden. Slaperige groet.

   Geliked door 1 persoon

 2. Heel bijzonder vrouw. Ik heb ze ook gehoord dat ze overleden is. Heel triest. Ze was hele goede zangeres geweest,. En bekend. Weer mooie muziek om te luisteren.Freddie….. Prachtig! Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.