City Walk Amsterdam

Zaterdag 20 oktober was de 5e City Walk van Amsterdam alweer. Voor ons was dit de 2e keer dat we meegelopen hebben en waarschijnlijk niet de laatste keer.
De vorige keer hadden we voor een lange tocht gekozen maar dit keer moest het de korte tocht worden. Unaniem gekozen door de wandelaars van onze wandelclub.
Ze wilden meer van de stad zien en niet erbuiten om lopen. Wij waren het daar roerend mee eens.

We hebben vrij lang over de tocht gedaan want genieten van de wandeling was het hoofddoel. Alles zien en beleven daar ging het om. Het was prima wandelweer, veel te zien onderweg en koffie met gebak in overvloed. Had je het even gehad dan was er altijd wel een terras in de buurt waar je plaats kon nemen om wat te nuttigen. Dat is wel een heel groot voordeel van wandelen in de stad.
Helaas waren ze niet in elk café of terras voorbereid op de grote drukte die een wandeltocht met zich meebrengt. Beetje slecht ingeschat, gebak op en het bereiden van koffie met één machine wat maximaal 5 minuten duurde voordat de kom vol was. Ja als je dan met 15 man aankomt duurt het veel te lang.
De ober kwam zich excuseren, het zou nog 10 minuten duren voor de eerste koffie door kwam. We hebben de alles maar geannuleerd, volgens mij was hij er blij mee, opgelucht dat we weer gingen.

We belandden toen op het Rembrandtplein in een café voor de koffie en daar hadden ze het prima voor elkaar. In sneltreinvaart stond de koffie en het gebak voor ons. Het appelgebak was zelfs nog wat lauw. We werden daar verwend en op onze wenken bediend. Hoe fijn kan dat zijn.

Een heel groot gedeelte van de Amsterdamse binnenstad hebben we gezien. Rijksmuseum, de Dam, Paleis op de Dam, door de Jordaan, door de Rosse buurt, het Vondelpark. Hoogtepunten in de route? Voor ons was de hele route een hoogtepunt. Terug naar het Olympisch stadion was de route iets minder mooi maar daar ontkom je niet aan. Hoe langer een route, des te meer mindere stukken er tussen zitten.

De lengte van de route’s variëren van 12 km. tot en met 33 km. Voor diegene die eigenlijk ook wel wat van Amsterdam willen zien dan is 12 km. misschien een optie om volgend jaar te gaan doen. Zoals ik al aangaf, overal kun je een rustpauze inlassen en doordat er zoveel te zien is gaat wandelen (vaak) nog ongemerkt ook.
Wil je 33 km. lopen dan moet je er toch wel rekening mee houden dat je van Amsterdam Centrum wat minder zult zien. Maar dat vindt je dan waarschijnlijk ook niet zo heel erg.

 

35 gedachten over “City Walk Amsterdam

 1. ha die AnneMarie
  ik heb de route van jullie hier nog uitgeprint en al liggen hihi
  zal er toch eens werk van maken , ondanks dat veel van de route mij welbekend is 🙂
  jullie hadden een topdag , las al bij een andere wandelaar over dezelfde positieve wandeling in m’n mooie geboorte stadje 🙂
  fijne avond groet

  Like

 2. I love Amsterdam!! Vroeger gingen we er elk jaar met onze studenten heen, en ook een paar keer met het gezin.
  En superleuk met een vleugje zon en lekker appelgebak en goede voeten .

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh heerlijk een zielsverwant. Wij zijn ook gek op Amsterdam. Onze zoon woont er nu inmiddels 10 jaar.
   We hebben daardoor Amsterdam goed leren kennen en komen er graag.

   Like

    1. Je begrijpt het helemaal. Er zit een heel verhaal aan vast wat ik niet ga vertellen maar iedere keer als ik de auto of de trein uitstap dan voelt het een beetje als thuiskomen. Tel daar een echtgenoot bij op die een wandelende tom tom is en het plaatje is compleet.

     Like

  1. Dat gevoel begrijp ik. Had is bij jouw Bergen op Zoom wandeling. Ik denk als je verslaafd bent aan wandelen en dan speciaal wandelen in de geschiedenis of culturele achtergrond dat je elke niet gewandelde tocht als een gemis ervaart.

   Geliked door 1 persoon

  1. Daar moet je echt naartoe. Ik vond het zo fantastisch. Er wordt veel informatie gegeven waardoor het des te interessanter wordt. Veel geschiedenis over de godsdienst in Nederland.

   Like

 3. ja zal niet makkelijk zijn om 010 Villasappho over te halen om zo’n lange wandeling te maken in 020 hihi
  ja er blijkt dus wel degelijk een verschil te zijn tussen zee en oceaan
  ik denk dan de zijn verbonden , hoe zo verschil
  kijk ik bracht zo waar een wijs blog hihi
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig wandeling heb je gemaakt. In Amsterdam is gezellig stad. Ik zie sommige foto’s heel bekende plekje. Daar zijn wij ook geweest. Chinees winkeltje staat al heel lang daar. Leuke foto’s heb je gemaakt uit Amsterdam. Het was voor jullie gezellig dagje geweest. Fijne week.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een heerlijke stad om door te wandelen. Heb zoveel foto’s gemaakt. Kan ze niet allemaal plaatsen want dan heb ik zo mijn blog vol.

   Like

   1. Je kan volgende blog gewoon weer wat foto’s neer zetten. Is juist leuk om te zien. Wij hebben ook altijd veel foto’s van. Het zou toch zonde zijn als je laten liggen met je foto’s?

    Geliked door 1 persoon

 5. Mooi om te zien. Zelf ben ik van oorsprong amsterdammer maar woon sinds kort in Castricum. Soms mis ik mijn fietstochtjes naar het centrum waar ik ook foto’s nam

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.