Was dat nou ? – Rare totempalen

DSC05323

Ongeveer een jaar geleden begon het. Ineens stonden deze lichtgroene, ja wat waren het eigenlijk, buizen, in het bos? Vreemd, maar voordat het goed tot ons doordrong waren we er fietsend al aan voorbij.
In het voorjaar, het begin van het wandelseizoen, stonden er nog meer van dit soort herdenkingsplekken of was het abstracte kunst in het bos. Vreemde plek, middenin het bos. Het zag er niet uit, daar waren we het samen wel over eens.

Vragen werden er gesteld in de krant. We zijn zelf maar eens op onderzoek uit gegaan. Ondertussen kun je het zien wat het is. Het is zo eenvoudiger.

 

Aanplant van jonge bomen. Op de middelste foto is de dennenboom in wording al goed te zien.

23 gedachten over “Was dat nou ? – Rare totempalen

  1. Er zijn inmiddels nog meer van dit soort plekken in het bos en al bestaande zijn uitgebreid.
   Zo op het eerste gezicht weet je gewoon niet wat je ziet.

   Like

 1. ha die AnneMarie
  klopt ik kwam ze o.a tegen op het Hertogenpad in Brabant , ben er op afgegaan en toen begreep ik het
  al waren het niet zoveel als jij hier aantrof , zo leren we elke dag nog weer L)
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ken ze… en het zien ervan doet me goed. Want het is het teken dat men zich bewuster aan het worden is van het feit dat Moeder Natuur een helpende (helende) hand nodig heeft

  Geliked door 1 persoon

 3. Deze plek is wel bijzonder dot hebben daar. Ik heb ze nooit zoiets gezien. Wat zou het zijn? Ik zie het al reacties erboven staan is voor het milieu.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het lijkt me wel een beetje tegennatuurlijk , maar ja, in ons dichtbevolkte landje zijn er veel plaatsen waar de natuur kunstmatig in stand gehouden moet worden omdat het natuurlijke evenwicht verdwenen is, Geen goede zaak eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Door de droogte wordt het nog erger. Vandaag hebben we veel dode jonge bomen gezien. Te weinig water gehad. Ik hoop dat er nog meer van deze totempalen komen.

   Like

Reacties zijn gesloten.