Kleren maken de man

December, voor menigeen een feestmaand. Sinterklaas, het kerstfeest, Oud en Nieuw, het houdt maar niet op.
Vaak wordt er ook buitenshuis gefeest. Diverse activiteiten en evenementen zijn buiten de deur en iedereen is in feeststemming. Wandelen langs de kerstmarktjes, met familie en/of vrienden kerst vieren.  Naar de Kerst-mis de avond voor kerst, uit eten gaan en niet te vergeten de kerst concerten vooraf. Daarna komen de Oliebollen- en Nieuwjaarsfeesten om vervolgens op nieuwjaarsdag een duik in de Noordzee te nemen. Wie niet wenst dat de december maand zo snel mogelijk voorbij is, is er scala aan mogelijkheden.

Om het allemaal nog leuker en gezelliger te maken geef ik graag een aantal kleding- en verzorgingstips mee waar je op moet letten. Ben je alleen maar in je dikke winterjas zichtbaar dan maakt het niet zoveel uit. Het probleem zit hem als je jas uit moet en verdwijnt aan de kapstok. Dan kan het ineens een heel ander verhaal worden. Misschien zijn er tips bij waarvan je denkt, duhhhsss, weet ik zelf ook wel. Ik kom ondanks dat toch vaak dingen tegen waarvan ik denk dat je er niet aan gedacht hebt.

          Kledingtips bij uitgaan in de maand december

 • Zorg dat je er een beetje appetijtelijk uit ziet met de feestdagen.
 • Was je haar en ga niet met vette sliertjes langs je hoofd op pad.
 • Geen tijd voor de kapper vooraf, geeft niets maar was het voor vertrek.
 • Mannen, geen tijd voor de kapper. Is ook niet erg, maar verwijder die lange nekharen tot aan je rug even met een scheerapparaat uit je nek.
 • Geen scheerapparaat, neem de tondeuse van je vrouw om het op te lossen. Niets is goorder dan een bos nekharen groter dan de hele haardos om tegenaan te kijken.
 • Slaapplekken in je haar. Eén kant van je hoofd helemaal plat of achter op je hoofd plat van het slapen. Maak het nat en probeer het eruit te krijgen. Wil dat niet steek je hoofd onder de kraan en was het een keer.
 • Van die ellenlange witte wasvoorschriften, haal ze uit je kleding zodat ze er niet boven- of onderuit piepen.
 • Een prachtige sjaal om de hals gedrapeerd met daarbovenop een wit label omhoog priemend, of een mooi vest achter je aan zwierend waarbij een wit was label onwillig naar buiten priemt. Beetje gênant en geen gezicht.
 • Heb je geen mooie kleding, geen probleem maar zorg dat ze gewassen en gestreken zijn.
 • Een hekel aan strijken ook niet erg, pak iets wat schoon is uit je kast. Meestal is de kleding door vouwen en in de kast liggen al aardig glad geworden.
 • Voor wie wel een spannende of mooie outfit heeft. Haal de strijkbout erover voordat je het aantrekt.
 • Een spijkerbroek, geen probleem. Zorg wel dat hij schoon is en draag er iets moois op. Iets wat jij mooi vindt, je gaat er vanzelf van stralen.
 • Geen eigen stijl of smaak. Maakt niet uit. Besteed op jouw manier aandacht aan jezelf en je kleding. Schone kleding, een blouse zonder kreukels, dan zit je al aardig op de goede weg.
 • Voel je je toch nog onzeker over wat je van plan bent te dragen. Zoek het op internet op of vraag eens rond wat er van je verwacht wordt. Niets vervelender dan voor je gevoel helemaal naast je kleding keuze te zitten.
 • Weet je het dan nog niet goed, probeer zoveel mogelijk met één kleur te werken. Geen witte sokken onder een zwarte broek en in zwarte schoenen. Kies kleuren die in de kleding voorkomen, zo sla je de plank niet snel mis.
 • Met schoenen kun je ook lekker de mist in gaan. Kun je lastig bepalen wat je aan moet trekken, zorg in ieder geval dat ze niet kapot zijn. Kun je ze poetsen doe dat dan of bewerk ze met een spray zodat ook je schoenen er verzorgd uitzien.
 • Voorkom vieze luchtjes aan kleding of jezelf. Ik heb het al eens eerder genoemd, ga niet de hutspot in je goeie goedje staan koken en stampen. Zo meur je als een stinkdier. (niet) Leuk voor diegene die de hele avond naast, achter of voor je moet zitten.
 • Ga niet de avond ervoor zwaar knoflook zitten eten, dan ben je net zo onwelriekend als stamppot koken in je uit gaans kleding.
 • Deze kledingtips zijn niet alleen voor de maand december bruikbaar, je kunt ze het hele jaar door gebruiken.

Wens ik iedereen veel succes en hele fijne en gezellige feestdagen toe

29 gedachten over “Kleren maken de man

 1. Je hebt gelijk, het zijn eigenlijk allemaal tips die altijd van toepassing zijn.gewoon zoals mijn moeder dat vroeger zei, het moet schoon en heel zijn al is het geen dure kleding.

  Geliked door 1 persoon

  1. Duur hoeft het echt niet te zijn maar schoon en zoveel mogelijk kreukvrij is vaak al voldoende. Tegenwoordig zitten er wel vaak van die grote witte labels in, geen gezicht als dat overal onderuit komt.

   Like

 2. Wij vieren thuis, ik moet lekker de deur niet uit.
  Maar een mooi sjaaltje zonder label, een gewassen haarbos, gestreken broek en geen postlookgeur houd ik zeker in ere.
  En voor de duik in de Noordzee zal ik in 2019 eens forfait geven 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Die duik in zee doe ik ook niet aan mee hoor. Brrr. Een concert zal er nog wel in zitten. Dat doen we meestal wel voor de feestdagen. Voor de rest zijn wij ook lekker thuis. Tijdens die concerten zie ik nogal eens iets voorbij komen waarbij me de haren te bergen reizen.

   Geliked door 1 persoon

 3. ojee
  pppfffttt
  dat zijn me nog al niet wat een regeltjes
  ik werkte deze dagen ook altijd , tot dat ik met pensioen ging
  nu zit ik lekker ongeschoren in pyjama aan de hutspot hihi

  ja ik vind bliksem schitterend om te zien , maar wel van een veilige plek
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Helaas doen wij eigenlijk niks aan van dit jaar. Alleen voor ons zelf. Het komt alleen door de omstandigheden bij ons. Regeltjes hoefde voor mij dan niet meer. Sorry….

  Geliked door 1 persoon

 5. Hi! Interessanter Beitrag! Wirklich sehr lesenswert 🙂 Dankeschön für den Lesestoff passend zur Frühstückspause 🙂 thihihi….Hab noch einen tollen Tag und ganz, ganz liebe Grüüße vom wellness sauerland 😉 Lena 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.