Flip & Flop op safari

Hé hallo.
Tjonge, weer wat meegemaakt. Moet je luisteren.
Eigenlijk was het best een beetje eng, maar goed we kunnen het nog na vertellen. 
Enkele weken geleden was het volop bronsttijd van de edelherten hier in het bos. En daar moest Anne natuurlijk op af.  Als een razende werd het eten en de vaat weggewerkt want ze wilde gaan. Het begon al wat donker te worden maar dat deerde blijkbaar niet.

DSC05377 (Small)Hup op de fiets en richting het bos. Geen idee wat we tegen zouden komen. 
Het dorp uit, door een bos, de heide over en toen weer door een bos.
Je zag niemand, alleen wij fietsen daar. Steeds verder van huis. En toen, ja daar zag Anne wat aan de rand van het bos. Oh, jammer het waren maar wat ‘wilde koeien’ Nou ja toch maar even inzoomen en een foto maken.  Maar dat was natuurlijk niet waarvoor ze als een gek richting het bos was gestoven.

Weer op de fiets en nog verder het bos in.
Verder en verder, het fietspad hield op, fietsen werd gewoon onmogelijk.
En toen moesten wij flink aan de bak, met onze neuzen door het mulle zand. Hoestend en proestend baggerden we door. Wat een rot bos zeg. 
Ondertussen werd het steeds donkerder. Je zag niks en hoorde niks, geen geburrel of knorrende varkens, niks, noppes, nada, niente.
Flop begon al te jammeren dat ze naar huis wilde. Waren onze vrienden nou mee dan was het al een stuk minder eng geweest. Jammer maar zij waren zij zelf op pad.

Pfff, gelukkig daar was weer een fietspad. Anne vloog op de fiets het fietspad op en wij konden stof van ons af laten waaien en bijkomen van het geploeter. Zo dat schoot ten minste een beetje op.
Ondertussen begonnen er meer mensen door het bos te fietsen met toeters van camera’s bungelend voor op de buik. Zou er dan echt wat te zien zijn in dat enge bos? Zo gek was het dus ook weer niet dat wij daar rond zwierven. 
Al die lui fietsten als gekken in de rondte en vlogen alle kanten uit. Volgens ons wisten zij net zo min als wij waar die herten zaten. Kwam nog bij dat ze allemaal zonder licht fietsen. Op een kruising knalden we bijna tegen een stel wildzoekers aan. Natuurlijk ook zonder licht want stel je voor, je zou het wild afschrikken met al dat licht.

DSC05383 (Small)Helaas verloren we iedereen uit het oog en fietsten we weer alleen door dat enge bos. Wij vonden er allang niks meer aan want het werd  steeds donkerder. Nog even en je zag geen hand meer voor ogen.
Ssssst, volgens ons hoorden we geburrel. Ssssst stil luister eens eventjes. En jawel hoor, daar hoorden we ze. Wel erg ver weg piepte Flop. Volgens mij is het langs de rand van de hei waar we een half uur geleden vandaan kwamen. Ja dat gaan we niet meer halen, een half uur fietsen. En hoe wil ze nou foto’s maken in het donker? We wilden naar huis. Het was praktisch donker en die beesten waren veel te ver weg voor ons. Stonden we maar weer op de keukenmat uit te wasemen, dan konden we straks lekker de kast weer in. Hier vonden we niks meer aan.

Yes, gelukkig. Anne deed de lampen van de fiets aan, het was blijkbaar genoeg geweest. Klaar, snel naar huis. Nou ja zo snel ging het niet. Eerst moesten we in het stikke donker met alleen het licht van de fiets door het bos voordat we het dorp binnen fietsen.
Wat waren we blij dat we thuis waren. Go & Out kwamen niet lang daarna ook binnen vallen en konden we ons avontuur uitvoerig uit de doeken doen.
Gelukkig zijn we voorlopig weer van die safarie tochten af. Het burrel seizoen is voorbij, de reeën zijn bevrucht en volgend jaar zien we wel weer verder.
Pffffft. Wat een avonturier.
Enfant terrible.

DSC05385 (Small)

 

 

 

 

 

26 gedachten over “Flip & Flop op safari

 1. ha die Flip & Flop
  het is me toch wat , al dat gejakker door dat enge bos
  en zelfs nog ploeteren door mul zand
  en eigenlijk dus voor niks
  geen geburrel gehoord laat staan gezien
  over edelherten hebben we het niet eens meer
  ach volgend jaar komt die tijd weer
  maar het bracht wel een spannend verhaal

  fijne avond jullie allemaal

  Like

  1. Die Anne is een rauwdouwer hoor. Niet snel bang, maar daar komt ze nog wel een keer mee op de koffie.
   Wij hopen wel dat ze ons dan thuis heeft gelaten. Gaat ze maar op de stadsschoenen. We horen toch wel van de anderen wat er gebeurd. De lijntjes hier in het keukenkastje en naar boven zijn best kort.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat maakt hun baasje enge avonturen mee. Donkere bossen, mulzand en geritsel. Gelukkig steunen ze het baasje door dik en dun, door zand en bos.

  Like

  1. Ja, dat doen we graag voor haar hoor. Dit was eng maar we beleven ook leuke dingen met haar. Want wauwelen en lachen kan ze als de beste en daar genieten wij dan weer mooi van mee.

   Geliked door 1 persoon

 3. Jammer dat je de herten niet meer kon zien, maar ach… je hebt op z’n minst toch een mooie herinnering aan jullie avonturen door dat enge bos! Wat heerlijk wervelend om te lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier gebeurd het veel omdat er nogal wat wild op de Veluwe zit. Er is zijn een aantal uitkijkposten waar altijd mensen staan te kijken in de schemer. Als het volledig donker is zijn de meesten wel weg. Je wilt echt niet door zo’n donker bos struinen. Ik was vrij snel het bos uit maar moest toen nog over een donker fietspad langs de N224.

   Like

 4. Bronstijd van je herten kun je zeker beter uit de buurt blijven. Maar het wel mooi gezicht. Koeien heb je toch mooie foto gemaakt. Het was wilde koeien? Vreemd wat doet daar dan. Goed dat je verder ging fietsen. Weet maar nooit. Dan later in donker fietsen. Ook gelijk mooie foto’s van gemaakt. Het was avontuur dag geweest voor jullie. Nog fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ai….m oppassen Flip en Flop, ik heb wel eens gehoord dat er ook soortgenoten zijn die lichtjes in de zolen hebben, pas op h;e, voor je het weet worden jullie vervangen. Maar niet teveel klagen over dit soort expedities dus;-) Maar ik hoor het verhaal zóveel liever van jullie dan van Anne!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ssst. Niks zeggen over die zolen met lichtjes. We klagen wel maar we beleven wel vanalles met haar. Als Go & Out erbij zijn is het nog gezelliger, maar die gaan zelf ook nogal eens oppad. We zitten iig niet achter de geraniums.

   Like

 6. mogge rauwdouwer hihi
  nou dat Schotland is net zo rauw , het is puur genieten daar
  ja als je de kans krijgt die kant nog weer eens op voor een ander deel van dat mooie land
  jammer dat de muziek het niet doet , vreemd ook wel
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.